Foto bij 042 Flashes of History

Emma Lewis pov.

Ik werd langzaam wakker, al mijn zintuigen kwamen weer tot leven. Mijn hoofd bonkte heftig en ik probeerde grimassend mijn hand op te tillen. Al mijn ledenmaten voelden enorm zwaar en slap aan, ik kon nauwelijks mijn arm omhoog brengen, maar het lukte toch. Ik drukte mijn koele handpalm tegen mijn warme voorhoofd en zuchtte diep.
Wat was er gebeurd? Ik herinnerde me nog dat Severus me in een lokaal getrokken had en... en dat hij een potion mijn mond in gegoten had.
Ik voelde lichte paniek in me oplaaien, maar op een of andere manier werd het niet al te erg. Waarom had hij dat gedaan? Waar was ik en wat had ik gedronken?
'Severus?' mompelde ik zacht en toen ik mijn ogen op deed zag alles wazig. Het duurde even voor mijn beeld scherper werd en ik keek verbaast om me heen.
Ik herkende de ruimte waar ik in lag als Severus' kamer en vol verwarring keek ik op mezelf neer. Ik had een stevig dekbed over mijn lichaam heen geslagen en lag op zijn bank. Echter was de bank significant vergroot zodat ik er precies op paste. Wat was hier in hemelsnaam gebeurd?
Nu voelde ik de paniek wel wat omhoogschieten, waardoor mijn hartslag versnelde en dat het gebonk in mijn hoofd en keel verergerde. Grimassend greep ik naar mijn hoofd en drukte mijn hoofd dieper in het kussen. Ik voelde me totaal niet op mijn gemak.
Gedesoriënteerd keek ik om me heen, maar mijn ogen hadden moeite met scherpstellen. Het beeld switchte vaak en snel tussen scherp en onscherp en het zorgde voor de stekende hoofdpijn. Ik merkte uit eindelijk toch dat de openhaard aanstond, waardoor ik het plots bloedheet kreeg. Spontaan voelde ik de sterke drang om de zware dekens van mijn kokende lijf af te gooien, maar het lukte niet. Ik kreunde vermoeid en maakte een vuist van mijn hand om te kijken hoe veel kracht ik nog had. Niet veel.
Met een pijnlijke his trok ik mijn arm opeens terug. Iets had me gestoken en verward keek ik op mijn arm neer, waar niks te zien was. Overal begonnen kleine, elektrische stroomstootjes door mijn lichaam heen te schieten. Het begon bij mijn armen, waarna het langzaam over mijn huid verspreide en ik meerdere keren grimassend siste.
Het was niet super pijnlijk, maar erg hinderlijk en zo nu en dan werd er een erger dan de vorige. Als of mijn spieren gestoken werden. Het zware gevoel in mijn botten hielp ook niet mee en ter vergeefs probeerde ik mijn hoofd op te tillen. De spieren in mijn nek gaven op en zuchtend keek ik nogmaals om me heen.
Toen ik verder door de kamer keek vielen mijn ogen op Severus, die in de zetel naast de bank zat. Als hij wilde kon hij me aanraken van af de afstand waar hij zat, als of hij me aan het bewaken was.
Ik voelde een vreemd gevoel in me ontstaan, een mix van angst, paniek, verwarring, maar toch was het niet de ik vaker had. Dit voelde anders, een stuk minder heftig. Als of ik van binnen wist dat Severus me nooit pijn zou doen.
Toch keek ik hem beschuldigend aan, mijn ogen boos en waarschuwend.
'Severus, wat is er aan de hand?' vroeg ik zacht en slikte. Mijn keel voelde kurkdroog aan, net zoals mijn lippen. Hoe lang had ik geslapen? En wat had hij mij in hemelsnaam gegeven? Waarom?
Severus keek op van het boek in zijn hand, sloot het voorzichtig en legde het op de salontafel achter hem. Zijn ogen gleden stil over me heen, hij nam me in zich op en ik voelde me ontzettend ongemakkelijk. Hij boog voorover, terwijl hij zijn ogen op de van mij hield en zette zijn ellebogen op zijn knieën neer. Hij enige wat hij deed was kijken, hij keek me zo intens aan dat ik mijn ademhaling iets voelde versnellen. Het leek als of hij me onderzocht, van kop tot teen en ik had geen flauw idee waarom. Het maakte me onzeker.
Plots boog hij verder naar voren en voor ik het wist drukte hij de rug van zijn hand voorzichtig tegen mijn voorhoofd aan. Mijn voorhoofd dat klam aanvoelde en plakte van het zweet. Ik drukte mezelf verder in de kussens van de bank neer, ik wilde niet dat hij mijn plakkerige hoofd aanvoelde. Echter verwijderde hij zijn hand pas na een tijdje en hij keek grimassend op me neer. Nadenkend leunde hij terug in zijn stoel en verbaast, maar op mijn hoede keek ik hem aan.
Over de af gelopen dagen waren mijn gevoelens voor hem geëvolueerd en dat was de rede waarom mijn hoofd en lichaam op het moment in de war waren. Hij had me tegen zich aan getrokken, mijn rug had tegen zijn borst aangezeten en hij had een arm voor mijn buik langs geslagen. Ik voelde nog steeds de schrik van dat moment en de vreemde opwinding die dat veroorzaakt had. Nu ik dus gedrogeerd in zijn kamer lag, wist ik niet zo goed wat ik moest denken. Hij had me niet tegen zich aan getrokken omdat hij het wilde, maar om me te drogeren. Wat was er gebeurd terwijl ik bewusteloos was?
'Severus, wat is er gebeurd?' vroeg ik nogmaals, maar hij weigerde antwoord te geven.
Door de potion die hij me gegeven had waren mijn gedachtes ontzettend wazig en onduidelijk had ik het idee, wat kon het anders zijn geweest? Ik voelde me nog prima voordat hij dat naar lavendel ruikende goedje in mijn mond geforceerd had. Het was moeilijk om duidelijk na te denken.
'Severus, wat de fuck is er gebeurd?!' riep ik nu en keek hem kwaad aan, terwijl ik me met veel moeite omhoog probeerde te drukken op mijn ellebogen. Maar ik kreeg nauwelijks een reactie van hem. Hij trok zijn wenkbrauw spottend op, zuchtte en stond op. Hij liep weg van me, richting de keuken waar hij de ketel op het vuur zette.
'Rustig aan,' zei hij kalm en vol ongeloof keek ik naar zijn rug.
'Severus?' vroeg ik nogmaals op mijn hoede, maar stilte volgde. Niet veel later was het water klaar met koken en klonk het gerinkel van servies.
'Thee?' klonk zijn stem plots en ik fronste mijn wenkbrauwen, terwijl ik nog steeds naar zijn rug staarde. Ik was zo in de war dat mijn gedachtes een zooitje waren. Niks klopte en allerlei vragen gingen door mijn hoofd heen. Ik was te druk met alles op een rijtje proberen te zetten in mijn hoofd, dat ik zijn vraag negeerde en mijn ogen langzaam afgleden naar de leuning van de bank.
Hij was zo kalm, ik had niet het idee dat hij me pijn zou doen. Maar waarom lag ik in hemelsnaam dan op zijn bank nadat ik een onbekend iets door geslikt had?
'Suiker?' klonk zijn stem nogmaals en deze keer schoot ik op uit mijn ratelende gedachtes. Ik humde zacht en volgde zijn vloeiende bewegingen toen hij terugkwam naar de bank. Hij zette twee koppen dampende thee op de salontafel neer die heerlijk roken, waarna hij weer terug in zijn stoel ging zitten en me stil aan keek.
'Ik wil weten wat er aan de hand is,' zei ik zacht. Mijn ogen verlieten die van hem nooit, terwijl ik nog steeds op de bank lag, armen achter me neer gezet in een zwakke poging om mezelf omhoog te houden zodat ik er niet zo kwetsbaar uit zag. Ook al had ik op willen staan, dat zou nooit gelukt zijn. Mijn lichaam voelde ontzettend zwak en oncontroleerbaar aan.
'Ik zal het je uitleggen,' zei hij zacht, waarna hij diep zuchtte en een boek tevoorschijn haalde en naast mijn benen neer legde op de bank. Fronsend keek ik ernaar, bang om het aan te raken. Wie weet was het wel vervloekt. 'Heb je ooit van de Tenebris Revelare potion gehoord?' vroeg hij, knikkend naar het gesloten boek naast mijn been. Hij maakte een kort simpel gebaar met zijn hand, waarna het boek opensloeg en naar een bladzijde bladerde, een bladzijde die Tenebris Revelare boven aan had staan.


Bedankt voor het lezen(blush)

Reacties (8)

 • GossipGirl21

  Mooi geschreven.

  2 maanden geleden
 • Martinez

  Noooooo dit was alweer de laatste ):
  Ik zat er net zo lekker in, activeer snel weer cause I love it <3

  6 maanden geleden
  • RickmanLover

   Komt voor elkaar :p
   Thank youuu voor de reactie, ik vind het super leuk <3

   6 maanden geleden
  • Martinez

   Yesss ik kreeg net een mailtje *O*

   6 maanden geleden
 • Lente2

  Weet niet of ik die thee wel zou drinken:P

  Spannend ben benieuwd wat er gaat gebeuren of Severus nu ook meer weet. En waar is Albus? Of denkt hij dat het beter is dat Severus dit alleen doet.

  6 maanden geleden
  • RickmanLover

   Hahahahaha, ik weet ook niet of ik het wel zou drinkenxDJe weet maar nooit wat er in zit met Severus. Maar Sev zou haar nooit expres pijn doen hoor:)

   Albus is op het moment in zijn kantoor, volgens mij vind hij het beter dat Severus dit inderdaad alleen doet, aangezien het toch stressvoller voor Emma is als er twee volwassen tovenaars naast je zitten en je bekijken XD

   Bedankt voor je reactie(flower)

   6 maanden geleden
  • Lente2

   Ja true, zou hij inderdaad niet doen, maar je gaat op zo'n moment toch aan dingen twijfelen:P

   Is ook wel logisch een is al stressvol genoeg in zo'n situatie, maar waarschijnlijk weet Albus dadelijk al wat er gebeurd is, ofja ik heb altijd het idee dat die man eigenlijk altijd alles weet haha

   6 maanden geleden
 • Maim

  Spannend!!

  6 maanden geleden
 • Eenhoorn123

  jij bedankt voor het maken!

  6 maanden geleden
  • RickmanLover

   Geen probleem, ik vind het geweldig om te doen en zeker aangezien jullie het ook echt leuk lijken te vinden(blush)

   6 maanden geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen