Foto bij 044 Flashes of History

Emma Lewis pov.
Na iets van een uur wat voelde als veel langer, zat ik nog steeds op de bank in Severus' kamer. In de tijd dat hij weg was, was er het een en ander veranderd. Ik had het extreem koud en mijn lichaam beefde oncontroleerbaar. Het was langzaam opkomen zetten en het leek alleen maar erger te worden. Het viel te vergelijken met een snijdende wind vlaag die continu langs je gezicht vloog, maar dan constant en over mijn hele lichaam.
Ik keek naar de vlammen in de haard, verlangend en hopend. IK verlangde naar de warmte die het af stond, maar op een of andere manier voelde ik niks van het vuur. Ik hoopte dat Severus snel terug zou keren, het duurde te lang en mijn lichaam begon enorm veel pijn te doen.
Zuchtend keek ik naar het lege kristallen flesje die op de salontafel stond, ik had de slaap potion opgedronken, maar het leek niet gewerkt te hebben. Ik had het vlug opgedronken nadat Severus verdwenen was in de haard, maar nooit werd ik moe. Het was erg vreemd, maar ik kon op het moment dus niks tegen de pijn in mijn lichaam doen.
Niet alleen de kou deed mijn gewrichten en botten pijn, de steken in mijn spieren waren ook niet gestopt. Ik voelde me daadwerkelijk belabberd. Zo naar had ik me in een lange tijd niet gevoeld en ik voelde een krop achter in mijn keel ontstaan van een rush aan emoties.
Mijn trillende handen pakte de rand van het te dunne dekbed beter vast en trok het wat beter over me heen, maar het veranderde niks. Ook trok ik mijn schouders op naar mijn oren, maar ook dat werkte niet. Het was nog altijd even koud. Ik wist ook niet of dit de potion was, maar het moest wel. Ik was van mezelf altijd al wel een koukleum, maar nooit zo erg. Dit was abnormaal.
Mijn ogen gleden naar de lege kop thee die voor me stond, hopend dat die zichzelf zou vullen met warm water zodat ik mezelf vanaf binnen kon opwarmen, maar ik wist dat dat niet zou gebeuren. Ik voelde me te zwak om op te staan en thee te maken, het was verschrikkelijk. Ik had het zeker geprobeerd, maar er ontstond meteen kramp in mijn beenspieren, waardoor ik grimassend terug op de bank was geploft en de kramp uit mijn kuiten probeerde te wrijven. Bij de kleinste beweging voelde ik de spieren aanstoot maken om in de kramp te schieten, maar telkens net niet. Was dat door de kou?
Waar bleef Severus in hemelsnaam? Hoeveel had hij Albus wel niet te vertellen? Ik gromde geïrriteerd en liet mijn hoofd achter over op de rugleuning van de bank leunen. De brok in mijn keel groeide en mijn ogen begonnen te branden, waarna er niet veel later tranen volgde.
Ik kon er niks aan doen, ik was zo van slag door deze hele dag. Het nieuws van de vloek was nogal moeilijk te verwerken, zeker omdat zowel Albus als Severus niet wisten wat er aan de hand was. Dat beangstigende me, Albus was niet voor niet de machtigste tovenaar. Hij, van alle mensen, zou toch wel moeten weten wat er mis met me was? Maar nee, zelfs Severus die veel meer van duistere spreuken af wist dan Albus wist het niet. En nu mijn hele lichaam pijn deed, was het te veel.
Nu pas merkte ik op dat mijn ademhaling erg was gestegen in een poging om mezelf warm te houden. Ik wist niet hoelang ik dit nog vol kon houden.
'Severus?' zei ik zacht, maar het bleef stil in de zwak verlichte kamer. Ik had ook geen antwoord verwacht, maar toch verliet zijn naam mijn lippen. Ik tilde mijn hoofd op van de leuning en toen ik dat deed voelde ik een pijnlijke steek in de zijkant van mijn nek, waardoor ik grimassend mijn schouders optrok. Wat gebeurde er?
'Wat?' klonk erop eens en vragend opende ik mijn ogen. Mijn zicht was wat wazig geworden door de tranen, maar ik zag dat Severus voor de haard stond en me met een geïrriteerde frons aan keek. Hij klopte het stof van zijn gewaad af, zette een paar stappen naar me toe en nu pas leek het hem op te vallen dat er tranen los over mijn wangen heen rolde.
'Ik heb het zo koud,' zei ik zacht, mijn stem wat ruwer dan normaal. Ik had het idee dat ik het gevoel in mijn vingers aan het verliezen was en het maakte me nog angstiger.
De geïrriteerde blik die hij zojuist nog had, gleed van zijn gezicht af bij het horen van mijn woorden en meteen kwam hij naar me toe.
'Koud?' vroeg hij, terwijl zijn ogen over mijn gezicht heen vlogen. Vlug boog hij naar me toe en drukte de achterkant van zijn hand tegen mijn voorhoofd aan, terwijl hij met zijn andere hand mijn pols beetpakte. Zijn vingers drukte stevig in de huid van mijn pols, terwijl hij over zijn schouder keek naar de tikkende klok aan de muur. Hij rechtte zijn rug weer grimassend en keek intens in mijn ogen. Mijn ogen waren betraand en niet scherp en ik tilde mijn hand op om de tranen op mijn wangen weg te vegen. Echter pakte Severus snel mijn pols beet toen ik dat wilde doen en stopte me ervan. Vragend keek ik hem aan, hij verwarde me. Wat was er aan de hand?
Fronsend keek hij me diep aan en ik wilde weg van hem kijken, maar voor ik dat kon doen schoten zijn handen uit naar mijn gezicht.
'Wat-' begon ik op mijn hoede, maar de intensiteit van zijn blik suste me. Met beide handen pakte hij de zijkanten van mijn gezicht vast, drukte mijn hoofd wat naar achteren en trok met zijn duim de huid onder mijn rechteroog wat naar beneden. Ik hield mijn adem angstvallig in en keek smekend in zijn zwarte ogen, maar ze bleven onderzoekend in die van mij kijken.
'Shit,' siste hij, waarna hij mij gezicht losliet en met een diepe zucht zijn hand door zijn haar haalde. 'Probeer me niet aan te kijken,' zei hij, terwijl hij van me af keek. Verward knikte ik en trok de dekens wat dichter naar me toe. Ik dacht dat ik snapte wat hij bedoelde, ik had in de reflectie van zijn ogen wat groens gezien en ik was bang dat het mijn oog was. Was dat groene in mijn oog een teken van de vloek? Wat hield het in? Hoe dan ook, als ik hem nu aan zou kijken was de kans groot dat ik in zijn herinneringen gezogen werd en dat wilde we beide niet.
Met een simpele flik van zijn stok schoot de haard omhoog en de warmte ook, maar ik merkte het nauwelijks. Nog steeds voelde het als of ik in een ijs bad was gaan zitten en het begon ondraagbaar te worden.
'Severus?' vroeg ik zacht, terwijl mijn kaken klapperde en mijn lippen oncontroleerbaar trilde.
'Ja?' antwoordde hij en ik veegde snel de tranen van mijn schrale wangen.
'Ik heb warmte nodig,' zei ik nog zachter dan daarnet. Ik voelde mijn stem breken, maar probeerde mezelf groot te houden. Door de jaren heen was er een ding dat ik geleerd had over Severus, hij hield niet van huilende leerlingen, dus zal het ook niet waarderen als ik het deed. Maar ik kon er nauwelijks wat aan doen, de pijn was zo intens.
Zonder te antwoorden liep hij van me weg, door een deur waarvan ik dacht dat het zijn slaapkamer was. Hij kwam niet veel later terug met een extra dekbed en een Slytherin groen gekleurde deken, die hij vlug, maar voorzichtig rond mijn nek en schouders sloeg.
Dankbaar keek ik hem aan, maar hij ontweek nog steeds mijn ogen. Ook legde hij het extra dekbed over mijn schoot heen en trok het wat verder omhoog, zodat het tegen mijn lichaam aan viel.
'Ik zal een kop thee maken,' zei hij en ik knikte dankbaar. 'Is dit al beter?' vroeg hij en ik knikte voorzichtig.
'Een beetje,' zei ik, maar mijn stem zei anders. De tranen begonnen weer over mijn wangen te glijden en hij zuchtte zacht, waarna hij zich bezighield met de thee.
Niet veel later verscheen hij weer met een dampende kop thee en zette het voor me neer, op tafel. Hij vertelde kort dat ik moest wachten met drinken omdat ik anders mijn mond zou verbranden, maar ik wilde zo graag een slok nemen. Echter luisterde ik naar hem en besloot te wachten tot het afgekoeld was. Hij maakte aanstoot om te gaan zitten en voor ik wist wat ik deed, gleden de woorden over mijn lippen.
'Wacht,' zei ik. 'Wil je alsjeblieft naast me zitten?' vroeg ik en ik keek hem smekend aan. 'Ik heb het zo verschrikkelijk koud,' zei ik erachteraan en stil keek hij me aan. Nadenkend keek hij naar de plek naast me en zuchtte diep. Toch knikte hij en maakte voorzichtig aanstoot om naast me te gaan zitten.
Hij voelde zich duidelijk niet op zijn gemak en zat kaars recht naast me op de bank, ogen recht voor zich uit. Onze zijkanten raakte elkaar net niet aan, maar voor ik ook maar door had wat ik deed leunde ik tegen hem aan, terwijl ik de dekens over mezelf beter neer legde.
'Het spijt me,' zei ik zacht, maar toch wat opgelucht nu ik daadwerkelijk wat warmte voelde.
'Het is oké,' zei hij en ik glimlachte licht door mijn drogende tranen heen.


Wauw! Ik heb de eerste plaats voor beste fanfiction van 2018 gewonnen! Echt super bedankt voor degene die mij genomineerd hebben en op dit verhaal gestemd hebben! Ik vond het echt bizar toen ik las dat ik genomineerd was, laat staan toen ik las dat ik de eerste plaats gewonnen had! (:

Maar ik wil dit verhaal zo goed mogelijk blijven houden en in de toekomst zo goed mogelijk maken. Zijn er tips en tops die jullie voor mij hebben? Zo ja, zeg het gerust! Via privé, als je dat fijner vindt, of gewoon hier in de reacties :p
Ook wilde ik eigenlijk iets leuks doen, maar ik heb heel eerlijk gezegd geen idee wat XD Misschien dat jullie iets leuks weten om toch een beetje te vieren dat het eerste plaats is? En eigenlijk ook als een soort bedankje van mijn kant af, naar jullie(flower)

Hoe dan ook, iedereen bedankt voor alle reacties, nieuwe abo's en kudo's die ik de laatste tijd krijg(blush)

Reacties (7)

 • GossipGirl21

  mooi hoor.

  11 maanden geleden
 • Butterflygirl

  Gefeliciteerd!
  Wow dit hoofdstuk is echt goed! En dat laatste, dat ze tegen hem aan gaat zitten, vind ik ook echt geweldig haha.

  1 jaar geleden
 • Lente2

  Super leuk!!! Gefeliciteerd, dat heb je echt verdiend!!! Dit verhaal is niet voor niets 1e geworden.

  Weet je waar me die kou aan doet denken aan een stukje in het sprookje van Langnek van de Efteling haha:Piets met heel een man die het ook altijd koud heeft en in vuur zit ofzo:P#I'm old #fairytales #my youth lol

  Kan niet wachten op het volgende hoofdstuk en een man geeft sowieso meer warmte dan een deken haha XD

  1 jaar geleden
  • RickmanLover

   Thank you so much! Ik had het echt eerlijk waar niet verwacht, zeker omdat er een Harry Styles story tussen zat volgens mij XD
   Hmmm, ik weet zo snel even niet welk sprookje je bedoeld. Ik heb ze vroeger gekeken en zal het me wel herinneren als ik het zie, maar zo snel weet ik het even niet meer :x Nu besef ik me op eens dat ik al jaren niet naar de Efteling ben geweest en wil nu echt heel erg graag:Y)

   Oh ja, een man geeft zeker weten meer warmte af dan een deken hahahaha XD

   (flower)

   1 jaar geleden
  • Lente2

   Ik geloof dat het in een sprookjesboek staat maar nooit verfilmd is. Maar het is echt al jaren geleden dus weet het ook niet meer zeker.

   Tsja Snape vs Harry Styles, both British:9~
   Maar toch zou zelf altijd Snape kiezen meer magic en fantasy.
   Bewaar het volgende hoofdstuk voor morgen:P, heb ik na het werk iets leuks om naar uit te kijken:D

   1 jaar geleden
  • Butterflygirl

   Over efteling gesproken, ik ben afgelopen donderdag voor het eerst na jaren weer geweest. Aan de ene kant vond ik het heel leuk, want nostalgie en herinneringen, maar aan de andere kant herrinerde ik me alles natuurlijk veel grootser en indrukwekkender en was het een beetje teleurstellend haha. En een beetje duur ook...

   1 jaar geleden
  • Lente2

   Haha ja dat is toch dat wel dat we het ons anders voorstellen dan het echt is. Het is de laatste jaren echt duur geworden inderdaad. Ik probeer altijd met korting een kaartje te kopen, scheelt toch weer wat.

   1 jaar geleden
 • Stoney

  Oeh ja wat Muizlet zegt, een Q&A is wel leuk!
  Extra hoofdstukken zijn natuurlijk ook altijd welkom hehehe
  Ik ben zoooo blij dat je hebt gewonnen, you deserved it!(flower)

  Hopelijk gaat het gauw beter met Emma, en anders tja Sev, moet je maar nog beter voor dr zorgen:Y)

  1 jaar geleden
  • RickmanLover

   Hmmm, een Q&A kan zeker!
   En ja, ik probeer al wat regelmatiger up te loaden de laatste tijd (:
   Dankjewel! Dat maakt me echt blij(blush)

   Oef, dat moet hij inderdaad beter voor haar zorgen;)Don't think Emma would mind though...

   Bedankt voor al je reacties(flower)

   1 jaar geleden
 • Maim

  Oh ik ben zo benieuwd wat er met Emma is!

  1 jaar geleden
  • RickmanLover

   Het klinkt dus als of ik het goed en spannend maak XD Gelukkig dan maar

   (K)(flower)

   1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen