Anne Wilshere

'I'm so relieved I got Atom back! I let him and Humber out this morning but only Humber returned. I was freaking out because normally Atom always listens to me!' vertelde Alexis me het hele verhaal terwijl hij over Atom's kop bleef aaien.
'Maybe he saw something and started chasing it?' gaf ik als logische verklaring. En misschien was hij daardoor te veel afgedwaald.
'Yeah, I think so too. I'm so glad you found him! He must like you that he immediately came to you,' knipoogde hij.
Ik lachte en knielde even voor Atom neer waarna ik hem aaide. 'Well then, back from your adventure? You scared the shit out of your dad.'
Alexis lachte hard omdat ik naar hem als "dad" verwees. 'He sure did! Anyway, tell me, how can I thank you?'
Ik wuifde dat voorstel meteen weg. Ik hoefde geen bedankje ofzo. Ik was allang blij dat Atom veilig en wel terug was. 'It's fine. No need, Alexis.'
Hij bleef alsnog aandringen op een beleefde manier. Zijn honden waren superbelangrijk voor hem dus een beloning kon ik niet zomaar afslaan. 'C'mon, there must be something! How about dinner then? I cook you some Chilean food unless it's a problem with Pierre of course. I don't want to incur more anger of my teammates.'
'I don't think Pierre will mind. Gives him an excuse to go out with his mates,' zei ik en probeerde niet al te bitter te klinken. Het was nochtans de waarheid. We hadden gisteren al een hele avond samen doorgebracht dus het moest stilletjesaan weer beginnen kriebelen om met z'n vrienden op stap te gaan.
'Okay, let's cook then!' zei Alexis en gebaarde naar me dat ik hem naar de keuken kon volgen. We maakten iets simpels klaar, maar het smaakte echt heel goed. Ondertussen praatten we nog over van alles en het werd best een leuke avond. Tevreden reed ik terug naar huis. Wie had gedacht dat ik ooit nog vrienden met Alexis Sanchez zou worden!

Theo Walcott

Ik had het op z'n minst geprobeerd. Natuurlijk zat de kans er dik in dat Nadieh me niet zou geloven, zoals gebeurd was, maar ik had haar in ieder geval gewaarschuwd. Ze was in van mijn beste vrienden dus dat was mijn plicht, vond ik. Zeker nu er een heleboel veranderingen voor de deur stonden.
Ik had thuis mijn koffers al gepakt voor het geval dat. De transferperiode was nu officieel bezig en dan kon het plots snel gaan. Ik wist dat mijn makelaar gesprekken had lopen bij verschillende clubs en ik moest ten allen tijde paraat staan om de definitieve knoop door te hakken. Bij Arsenal blijven als reservespeler of naar een nieuwe club gaan die me een basisplaats kon garanderen.
Ik had nog haast niemand over mijn dilemma verteld. Niet Nadieh, niet Jack, niet Aaron. Alleen mijn dichte familie. Transfers waren zo delicaat. Ik kon het niet riskeren om het aan de grote klok te hangen als de kans bestond dat alles in duigen zou vallen. Andersom was zo dat een doorbraak ervoor zorgde dat alles in een stroomversnelling kon komen. Dat betekende ook dat ik geen uitgebreid afscheid kon nemen van mijn vrienden hier en dat was kut, maar het hoorde er helaas bij.
Opeens ging mijn telefoon en mijn adem stokte toen het mijn agent was. Het was midden in de nacht dus moest het wel belangrijk zijn en ik kreeg inderdaad gelijk. Hij vertelde me hoe hij een goede deal met Everton rond had, maar we moesten snel zijn. Ik zou morgen al medische testen moeten doen in het trainingscentrum van de club en de laatste persoonlijke kwesties afhandelen.
'You have to decide now, Theo. I know it's fast but that's how the football world works.'
Ik begon meteen te wikken en wegen in mijn hoofd. Everton was geen misse club. Ze deden het de laatste tijd wat minder, maar wilden mij juist van Arsenal kopen omdat ze erin geloofden dat ik ze een flinke boost kon geven. Ik kende enkele Everton spelers al van bij het nationale team, net zoals de coach. Snel belde ik mijn ouders op en legde hen de situatie uit. Ik hechtte veel belang aan hun mening en het maakte het voor mij ook gemakkelijker dat ze zo eensgezind waren. Ook mijn broer was erg duidelijk. Ik belde meteen mijn agent terug.
'It's me, Theo. I've made a decision and I - I'm going to accept the deal. I'm going to Everton.'

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen