Hier komt een korte uitleg van alle landen, hun belangrijke steden en eventuele 'vreemde' woorden die ik later wellicht introduceer.
Gewoon, voor easy access!

Ik zet er ook even achter waarop ze zijn gebaseerd, maar eigenlijk pik ik gewoon stukjes van meerdere culturen uit die hoek en stop ik ze in de soepketel der inspiratie, dus neem het niet al te letterlijk.

Mijn uitgebreide info bewaar ik hier:
https://www.notebook.ai/plan/universes/10693

(overigens zie ik dat deze pagina er niet uitziet op mobiel, dus ik raad de desktopversie van Quizlet aan, lol)
Lidrone
('lie-DROON')

De naam van het continent waar het verhaal zich afspeelt. De lingua franca, Lidroons, is hier ook naar vernoemd. In deze taal is het verhaal geschreven, toevallig lijkt het gewoon erg op Nederlands :')

Algemene termen:
      - Floersturer: een organisch lichaam dat bezeten is door de geest of energie van een god, voornamelijk gebruikt voor wezens die door Ahote bezeten zijnAlbandor
('al-ban-DOR')

Het meest noordelijke land van Lidrone, bestaande uit hoge bergen met eeuwige sneeuw. De mensen die hier wonen zijn trots en vurig, maar ook kleinzielig en op zoek naar de makkelijkste manier om macht te verkrijgen. Hierdoor zijn ze erg makkelijk te verleiden met beloftes als rijkdommen en lust. De Alben hebben het alleen niet zo op buitenlanders, gezien hun afgelegen ligging komen er zelden andere volkeren binnen, dus xenofobie heerst onder de bevolking hier.

Gebaseerd op: Oost-Europa (Polen, Baltische staten, Rusland)
Vervoegingen: Alben (volk), Alba (taal), Albisch (bn.)
Belangrijkste god: Ahote


Bianda
('bie-jan-da')

Een moerasgebied waar niks schijnt te leven!


Caerulon
('SEE-ru-lon')

Het meest centrale land van Lidrone, en het meest zanderige. De 'woestijnmensen' zijn gecreëerd als ideale wezens volgens Ahote: barmhartig, wijs en sterk. Tevens staan ze bekend om hun geweldige keuken! Hier geloven ze in geen god, waardoor de meeste inwoners een beetje onbewust zijn van de religieuze conflicten. Door hun openheid spreken de meeste Caerulen gewoon Lidroons, vooral nu ze veel vluchtelingen over de vloer krijgen.

Gebaseerd op: Midden-Oosten (vooral Perzië met een vleugje Ottomanen)
Vervoegingen: Caerulen (volk), Caeruuls (taal), Caeruuls (bn.)
Belangrijkste god: -

Personen geïntroduceerd hier:
      - Neha Kapil
      - Hadi Adonya
      - Saira Adonya
      - Babak
      - Orchis
      - Farhad
      - Thórir Arnesen

Locaties:
      - Um-Qawja (Adonya's Moed)
      - Al-BatinCilvenas
('SIL-vuh-nas')

Dit land ligt in het zuidoosten van Lidrone en bestaat geheel uit oerwoud. Van alle elfenrassen zijn de Cilven waarschijnlijk het meest toegewijd aan hun godin. Het volk staat bekend als trouw en hecht wanneer het om hun gemeenschappen gaat. Dit is tevens hun ondergang, aangezien ze zich snel laten leiden door een groepsmentaliteit.

Gebaseerd op: Oude Mexicaanse volkeren (voornamelijk Azteken en een beetje Maya's)
Vervoegingen: Cilven (volk), Cilvon (taal), Cilvens (bn.)
Belangrijkste god: Aiyana

Personages geïntroduceerd hier:
      - Zolin Falking
      - Aileen
      - Saelsia
      - Broeder (Aedelfried) Falking
      - Clanmoeder Wenona

Locaties:
      - Aiyacoa (hoofdstad)
      - De (oude) grote tempel van Aiyana

Cilvense termen:
      - Woyera: lichte/witte. Een titel waarmee de Cilven vroeger belangrijke Viriden aanspraken. Tegenwoordig wordt het voornamelijk sarcastisch gebruikt.Elaedan
('EE-le-dan')

Dit land ligt in het oosten van Lidrone en staat bekend om de vele actieve vulkanen die de grote steden teisteren. Het menselijke volk is vooral bekend door hun typerende generaals met kille blikken en felgekleurde haren die makkelijk hele landen zouden kunnen overnemen. Het normale volk is voor de rest ook erg steevast, maar ook alle Elaeten zijn trouw aan hun eigen land en de belangen van hun volk.

Gebaseerd op: Kelten (met name Britse)
Vervoegingen: Elaeten (volk), Elaetia (taal), Elaens (bn.)
Belangrijkste god: Ahote


Flavia
('FLAA-vie-ja')

Flavia is het grootste land in het zuiden (waar volkeren leven) en typeert zich door de uitgestrekte steppe. De elfen die hier wonen zijn erg gefocust op de kunst van het genezen, zowel fysiek als mentaal, maar zijn besluiteloos zonder een leider die de beslissingen voor hen maakt. Verder verkiezen de Flaven religieuze rituelen, dans en muziek boven fysieke offers aan hun godin.

Gebaseerd op: Zuid-Azië ( Indië, Sri Lanka, etc.)
Vervoegingen: Flaven (volk), Flavian (taal), Flavaans (bn.)
Belangrijkste god: Aiyana


Paevenia
('puh-VEE-nie-ja')

Paevenia is een bergachtig land in het westen van Lidrone waar onweersbuien eeuwig rond de bergtoppen blijven hangen en regenstormen telkens weer de dalen teisteren. De mensen die hier wonen zijn zot op kennis, van filosofie tot aan sterrenkunde en van militaire tactieken tot aan proza. Magie, magische krachten en al het bovennatuurlijke dat de mensheid net weer een stapje verder helpt, staan bij de Paeven bovenaan hun verlanglijstjes. Door hun oneindige queeste naar meer en meer kennis, vinden ze zichzelf een stuk beter dan alle andere rassen op Lidrone, waardoor ze soms erg racistisch overkomen.

Gebaseerd op: Oost-Azië (Japan, China, Korea)
Vervoegingen: Paeven (volk), Paevlan (taal), Paevs (bn.)
Belangrijkste god: Ahote


Viridau
('VIE-rie-dau')

Viridau bestaat uit groen hoogvlaktes met dichte bossen en oneindig veel wilde dieren. De elfen die hier wonen, specialiseren in de jacht of in het houden van vee. Ze hebben een natuurlijke affiniteit met de natuur en kunnen dus zonder problemen in de wildernis overleven. Echter zijn ze daardoor ook slechter in... sociale vaardigheden. Veel Viriden zullen slecht of nauwelijks andere personen goed in kunnen schatten en komen daardoor soms ongemakkelijk of zelfs onbeleefd over. Daarbij zijn ze dus ook niet zo goed in het doorhebben of iemand liegt of niet.

Gebaseerd op: Noord-Europa (Scandinavië, Germanië, etc)
Vervoegingen: Viriden (volk), Viridin (taal), Viridens (bn.)
Belangrijkste god: Aiyana

Viridense termen:
- Almogs: gepeupel/boerenlui.
- Hirtha: een vaakgebruikt gezegde uit het Viridin. Vertaald lijkt het op 'whatever' of 'boeiend', maar het duidt vooral op de nonchalante filosofie die de Viriden volgen. Het wordt dan ook vaak gebruikt om aan te geven dat een gebeurtenis weinig invloed of belang heeft en dus makkelijk aan de kant gezet kan worden.
- Kvaddi: een informele afscheidsgroet, beetje in de trant van 'houdoe'.
- Ljoss: een Viriden van hoge stand, meestal gekenmerkt door hun blonde haren en blauwe ogen i.c.m. met een bleke huidskleur.
- Myrkzil: "donkere", een minachtende term gebruikt tegen Viriden die geen perfecte ljoss zijn. Wordt ook gebruikt tegen Cilven en Flaven, in dit geval zelfs door Viriden van een lagere stand.
- Ofrefli: een heer of baas van een ander ras dan de Viriden. Aangezien ze zichzelf als het ultieme ras zien, is het niet gewoonlijk dat ze een ander ras dienen.
- Rothin: letterlijk: "bloedrode", een minachtende term voor roodharige Elaeten met een duidelijke verwijzing naar hun bloeddorstige generaals.
- Svass: een liefkozend bijnaampje, vergelijkbaar met "schat"
- Sveitung: dienaar, dit kan lopen van boerderijhulpje tot koninklijke knecht. Meestal gebruikt voor dienaren van een "lager ras" dan hun bazen.
- Vesal: "boerenknul", een minachtende term voor Viriden van de laagste stand. Door boerenwerk zijn zij getint en daardoor minder belangrijk dan de ljoss.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen