Foto bij 048 Flashes of History

Emma Lewis pov.

Precies om zeven uur kwam ik de grotenzaal binnen lopen en het zicht verbaasde me. Het plafond was betoverd zodat het erop leek als of het sneeuwde. Overal aan de muren hingen grote ijspegels, de vloer was glimmend blauw, als of het ijs was en de drie enorme kerstbomen aan het einde van de zaal betoverde me. Het was daadwerkelijk ongelofelijk mooi. Alle professors waren al ergens mee bezig en langzaam begon ik richting Albus te lopen. Over de vloer heen stond overal grote, ronde tafels met een blauw kleed, ijs fonteinen en hapjes en drankjes er op. In de hoek van de zaal stond een podium voor de band die zou komen en ik vroeg me af wat ik nog zou kunnen doen.
'Ah, Emma wat goed je te zien!' begroette Albus me en hij legde zijn arm rond mijn schouder neer. Iedereen had zijn kleding voor het ball al aan en ik ook. Ik had een zwarte jurk met een openrug aan. Albus leidde me naar achteren toe, waar er gewerkt werd aan de decoraties aan de muren.
'Het lijkt als of alles al af is, Albus,' zei ik en hij lachte zacht.
'Dat klopt. We hebben iets harder gewerkt dan verwacht, maar dan hebben we meer tijd over om te praten over hoe we het overzichtelijk gaan houden,' zei hij en wees met zijn hand op naar de muur. 'Zou je denk je die slingers daar kunnen ophangen?' vroeg hij en ik knikte, waarna ik mijn stok tevoren toverde.
'Tuurlijk,' zei ik en begon ze op te hangen met een aantal spreuken.
Ongeveer een half uur later was alles klaar, de hapjes lagen klaar, de punch lag gekoeld en op een plek waar we in de gaten konden houden of er alcohol door de leerlingen ingeslipt zou worden en de band was ook klaar.
'Kan iedereen even hiernaartoe komen!' kondigde Albus aan. Alle professors kwam in een cirkel bij Albus staan, iedereen behalve Severus. Ik had hem nog niet gezien en vroeg me af waar hij bleef. Ik zocht rond de groep mensen naar een zwart gedaante, maar had geen succes. 'Over iets minder dan een half uur komen de leerlingen binnen en we moeten nog bespreken wat de bedoeling is. Het zal door gaan tot ongeveer een uur maar we verwachten dat het al eerder leeg zal lopen. Het is belangrijk dat we de punch in de gaten houden en opletten op ruzies,' zei Albus en ik knikte, net zoals alle andere professors. Plots voelde ik iemands blik op mijn rug braden en draaide me fronsend om. Severus stond met zijn armen over elkaar achter me, een lichte grijns op zijn gezicht. Vlug draaide ik me weer terug om en probeerde het branden van mijn wangen onder bedwang te houden.
'Als dat duidelijk is dan zijn we er klaar voor, en vergeet vooral niet je zelf te vermaken. Ook jij, Severus,' zei Albus met glinsterende ogen en een klein lachje. De andere professoren keken geamuseerd Severus' kant op, terwijl hij aantrekkelijk grijnsde. De professors liepen weg en namen plaats aan wat stoeltjes, terwijl ze gesprekken aan begonnen met andere professors, maar ik besloot Severus te volgen naar de hoek waar hij in was gaan staan. Ik liep naar hem toe en hij deed als of hij me niet zag. Strak keek hij over mijn hoofd heen, maar ik zag zijn mondhoek alweer omhoog reizen.
Oh, dus hij genoot hier wel van?
'Je hoort het Severus. Albus zegt dat je je moet vermaken, dat wordt dus toch dansen,' zei ik en hij lachte spottend, terwijl hij zijn handen voor zijn lichaam vastpakte.
'Oh geloof me, ik zal me genoeg vermaken over een uur wanneer de leerlingen besluiten op toch te gaan door het kasteel, op zoek naar stille privé plekken,' zei hij en ik lachte er om.
'Als je de voorsprong van Gryffindor maar niet weg haalt, dan vind ik het prima,' zei ik en nu trok hij zijn mondhoek helemaal op.
'Dat was dus precies mijn plan,' zei hij en ik schudde lachend mijn hoofd.

Ondertussen was het twaalf uur geworden en was de muziek veranderd naar langzame dansmuziek. Zuchtend zat ik op een stoel in de hoek van de zaal, terwijl ik mijn zoveelste glas punch op dronk. Mijn voeten deden ontzettend veel pijn van al het staan en lopen in hakken en nu het eindelijk rustig begon te worden in de zaal, had ik een plekje gevonden om te zitten.
Ook Severus had ik niet over kunnen halen om met me te dansen, hij leek me te ontlopen. Constant verliet hij de grote zaal om later terug te keren met een grote grijns op zijn gezicht en ik wist zeker dat Slytherin weer boven Gryffindor stond op het moment. Ik had er ook de energie niet voor om tegen in te gaan.
Nog een uur en dan zou ik naar bed mogen en ik keek er naar uit. Ik besloot even de zaal te verlaten om wat frisse lucht te scheppen, nu het rustig in de zaal was kon dat. Allerlei koppeltjes waren aan het slow dansen op de vloer, terwijl er mooie rustige muziek speelde. Ook Albus en Minerva stonden te dansen, net zoals Hagrid en de headmaster van de Beauxbatons.
Echter toen ik opstond werd ik overspoelt door een duizelig gevoel en mijn beeld tolde voor mijn ogen. Ik voelde enorm onstabiel op mijn hakken en staarde met grote ogen naar de vloer, die leek te bewegen. Nu pas leek het warme gevoel in mijn buik me op te vallen en met grote ogen keek ik naar de punch schaal.
Nee. Nee! Dat meen je niet! Vlug pakte ik mijn bekertje vast, nam een slok en ja hoor. Alcohol. Je proefde het nauwelijks en zeker als je diep in gedachte was zou je niet merken dat er alcohol in zat. Shit.
Ik was enorm gevoelig voor alcohol. Grimassend liep ik de zaal uit en ving nog net de grinnikende blik van Minerva op voordat ik de zaal verliet. Meteen werd ik begroet door een koele lucht en de muziek werd gedempt. Ik liep naar de binnenplaats toe, waar ik nog steeds muziek kon horen en overdekt stond, maar toch afkoelde. Ik leunde tegen de koele stenen aan, terwijl ik naar de met sneeuw bedekte koetsen keek. Ik voelde me zeker weten erg aangeschoten en ik schudde geïrriteerd mijn hoofd. Ik had op moeten letten.
'Miss Lewis,' klonk er plots achter me en ik draaide me kreunend om.
'Severus,' zei ik en oogde hem fronsend.
'Het is de bedoeling dat je in de zaal blijft,' zei hij en kwam dichter naar me toe lopen, voordat hij recht voor me stopte en zijn ogen onderzoekend over me liet glijden. Ik trok mijn mondhoek op en mijn schouders.
'Jij loopt ook de hele avond al erin en eruit,' zei ik. Hij humde en sloeg zijn armen over elkaar heen, terwijl hij me afwachtend aan keek. Door de alcohol durfde ik een hoop meer dan normaal en ik werd overspoeld met de neiging om hem aan te raken. Ik zette voorzichtig nog een stapje dichterbij, terwijl ik onderzoekend in zijn ogen keek. Het leek als of hij het toeliet, hij leek net zo benieuwd waar dit naar toe zou gaan als dat ik was.
De muziek op de achtergrond bleef door spelen en mijn ogen zakte af naar zijn borstkas, gehuld in zijn zwarte gewaad. Hij had een ander gewaad aan dan normaal, deze was kort en zonder extra mantel dat achter hem aan wapperde. Hij zag er daadwerkelijk heerlijk uit.
Voorzichtig tilde ik mijn hand op en testend plaatste ik het op zijn borst neer. De stof voelde zoals altijd ruw en dik aan, maar toch voelde ik de warmte van zijn lichaam erdoorheen stralen. Hij deinsde zichtbaar terug, maar mijn hand bleef liggen waar het lag. Hij drukte me niet weg. Zijn rug was rechter dan ooit tevoren en ik merkte dat hij enorm gespannen was.
'Kunnen we misschien maar een heel klein beetje dansen?' vroeg ik zacht, bang voor het antwoord, maar ik wilde het zo graag. Ik wilde zo graag zijn lichaam tegen die van mij voelen en dicht met hem zijn. Ik wist dat ik als een klein kind klonk, maar met alcohol werd ik nou eenmaal erg aanhankelijk en knus.
Ik keek op in zijn ogen, maar het bleef angstvallig stil. Zijn donkere wenkbrauwen waren gefronst, maar niet boos, eerder diep ingedachte. Zijn intense blik gleed over me heen en zijn blik werd zichtbaar verhit.
Hij plaatste teder zijn linkerhand over mijn rechterhand die op borst lag, pakte het vast en hield onze handen in de lucht, naast onze lichamen. Zijn andere hand plaatste hij op mijn rug en hij schoof wat dichterbij, zonder dat onze lichamen elkaar aanraakte. Hij deed dit alles zonder oogcontact te verbreken en een kleine glimlach was gevormd op mijn lippen. Ik plaatste mijn vrije hand op zijn schouder en voor ik het wist gleden we lichtjes heen en weer over de vloer.
Mijn buik maakte salto's en ik voelde tintels in mijn vingertoppen, terwijl ik me probeerde te focussen op mijn voeten.
Severus nam de dominante, leidende positie in en voor het eerst vond ik het niet erg om me aan iemand over te geven, om de ander controle te laten nemen en mij te laten leiden. Het voelde correct en ik voelde de hitte in het center van mijn lichaam opbouwen. Of het de alcohol was of niet, het voelde zo goed. Zo juist en spannend.
Hij bewoog net zo soepel als ik me ingebeeld had. Alles wat hij deed straalde controle en beheersing uit.
'Dankje,' zei ik zacht en hij humde, terwijl hij zijn mondhoek op trok. Onze ogen verbraken het contact nooit en ik voelde me aangetrokken tot hem, meer dan ooit te voren.


Phew, sorry dat het wat langer duurde! Het was erg druk op school en had al een medische kennis toets... Ook begin in met werken om 06:30 en heb daarna school tot 21:00, waardoor ik gewoon geen puff meer had om online te komen! Maar het is alweer bijna herfstvakantie:Y)

Reacties (6)

 • GossipGirl21

  Mooi geschreven.

  1 jaar geleden
 • Stoney

  WOWOWOW THEYRE MAKING PROGRESS
  F I N A L L Y

  1 jaar geleden
 • LOKIxMARVELx

  snel verder

  1 jaar geleden
 • Lente2

  KUDO:P

  Half 7 beginnen met werken en ik vond 7 uur al erg haha
  Tot 21.00 uur school is lang zeg, hopelijk ging je toets goed, maar dat weet ik eigenlijk wel zeker!!!

  maar met alcohol werd ik nou eenmaal erg aanhankelijk en knus. > Sounds like one of my best friends haha. Die wordt helemaal knuffelig met alcohol op.

  Die herfstvakantie heb je wel verdiend zo te lezen, en je hebt geluk met het weer, nog even 2 dagen er tegen aan!!

  1 jaar geleden
  • RickmanLover

   Het is eerlijk gezegd wel fijn hoor, zo vroeg beginnen. Kan ik mooi nog even voordat ik naar school ga werken ;p Over 2 maanden ben ik 18 en dan beginnen we om 5 uur 's ochtends en soms zelfs vanaf 3 uur 's nachts... Maar dat van 3 uur weet ik nog niet zeker XD
   De school heeft een lokalen tekort, vandaar dat we tot zo laat zitten. Dan hebben we eerst les om 1 uur en dan tot 6 tussenuur :c De toets was redelijk goed gegaan, een 5,7 maar dat bleek vergeleken de andere scores in de klas redelijk hoog te zijn:Y)

   Over dat met alcohol en knuffelig worden... zo ben ik helaas ook en ik word enorm flexibel met drank op(zip)


   Dankje(flower)

   1 jaar geleden
  • Lente2

   Ah okay, het is denk ook maar net wat je gewend bent natuurlijk. En het is wel fijn dat je in ieder geval niet meer na 21.00 uur nog moet werken.

   Wat voor werk doe je eigenlijk dat je zo vroeg begint?
   Wel fijn dat je in ieder geval tijdens tussenuren nog tijd hebt om iets voor school te doen, lijkt me dat je als je tot 21.00 uur les hebt er daarna geen zin meer in hebt. Een 5.7 is dan inderdaad heel netjes, en het is een voldoende dus je hoeft 'm in ieder geval niet meer opnieuw te doen. (Iets met een studenten 10 haha XD)

   HAha flexibel heb ik ook wel met drank op en iets meer aan aanhankelijk maar I guess dat sommige mensen het gewoon nog net ietsje meer hebben. Vind het altijd wel grappig.

   1 jaar geleden
 • Teal

  Mooi!

  1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here