Ik weet niet hoe erg ik jullie allemaal kan bedanken voor alle abo’s en kudo’s, I love you all so much 🙏🏼

(En sorry dit hoofdstuk is echt heel erg slecht lol)

‘Yo!’ ‘Leo!’ Ik werd van twee kanten tegen mijn schouders gestompt. Mijn schoolvrienden, Amanda en Peter, kwamen naast me lopen. We waren altijd met z’n drieën een beetje de gekken van de klas geweest. Toch was ik altijd een beetje het derde wiel, aangezien Amanda en Peter smoorverliefd op elkaar waren en al zowat sinds de kleuterklas verkering hadden. Maar ik hield van ze, en ze waren de enige uit de klas die me geen freak vonden.
Ik glimlachte naar mijn vrienden en bleef doorlopen naar de les. ‘Hoe was het in het circus dit weekend?’, vroeg Peter. Ik haalde mijn schouders op. Amanda abegon achterstevoren voor me uit te lopen. ‘Loopt je zus nog steeds te neuken met die Tyler?’ ‘Zeker weten.’
‘Daar komt onze freak show!’, lachte Chad uitbundig. Chad was altijd meer gevreesd dan gemogen in de klas geweest. Hij hield er graag van om mensen te treiteren en te irriteren, dus waren de meeste mensen er ondertussen wel gewend aan. Ook ik keek niet meer om als hij iets naar me zou roepen. Wel trok ik de capuchon van mijn hoodie over mijn hoofd zodat die mijn blauwe haar en mijn ogen zou verbergen. In het circus vond ik mijn turquoise haar juist gaaf voor mijn rol als acrobaat, maar op school was het eigenlijk alleen maar vervelend omdat het aandacht naar me toe trok. Net als mijn ogen, waar ik simpelweg gewoon niks an kon doen. Ik was geboren met één groen en één goudkleurig oog, en ondanks dat ik het wel geprobeerd had, konden mijn ogen niet tegen kleurlenzen om dat te verbergen. Amanda en Peter hadden me juist altijd cool gevonden, maar de rest van de klas bleef toch altijd maar een beetje uit de buurt van die circusjongen.
Amanda stak haar middelvinger op naar Chad die daar nog harder om lachte en haar uitdagend aanstaarde. Amda staarde terug met een uitlokkende grijs en knakte haar vingers. Peter pakte haar bij haar arm en sleurde haar het lokaal in. We wisten allemaal dat Amanda graag met haar vuisten handelde, en we wouden niet dat ze na moest blijven omdat ze weer eens in een of ander gevecht beland was zoals vaker.
Nog geen twee minuten in de les waren Amanda en ik allebei in slaap gevallen. Peter maakte druk notities voor zijn vriendin (ik zou die vast ook wel even ‘door mogen kijken’). Maar het was niet alsof school me nog heel veel uitmaakte. Voor leeuwentemmer hoefde je het verschil tussen chloroplast en mitochondria toch niet te weten. Natuurlijk moest ik basiskennis hebben en had je veel dingen niet alleen voor een baan nodig, maar ik haalde prima cijfers.
‘Leo, wil je deze som even voor me oplossen?’ Ik schrok wakker en staarde de lerares wiskunde aan. Ze wees naar het bord waar een hele lastige som op stond waar ze waarschijnlijk net uitleg over had gegeven. Ze dacht vast dat ik het niet zou kunnen en ze me er een lesje mee zou leren dat ik niet hoorde te slapen tijdens de les. ‘Ja mevrouw.’ Wat zij niet wist was dat ik dat weekend Emily al had geholpen met al deze dingen, en dat het een fluitje van een cent was.
‘Goed gedaan.’, zei de lerares stijfjes. Peter gaf me onder de tafel een boks.

‘Hee freak show, zin om vanmiddag na school met ons mee te gaan?’ Ik negeerde het feit dat Peter me zojuist freak show had genoemd en haalde mijn schouders op. ‘Hoezo je weet het niet?’ ‘Ik weet niet of ik tijd heb.’ ‘We hebben amper huiswerk. Het is bijna vakantie!’ Ik dacht er aan dat Barker wel wou dat ik zou oefenen met een honden. ‘Kweenie man... Ik moet waarschijnlijk wel oefenen voor de show.’ ‘Ach kom op, Barker begrijpt vast ook wel dat je ook nog een leven hebt buiten dat circus om.’ Nou dat vraag ik me soms nog wel eens af... ‘Prima dan, maar we maken het niet te laat.’ ‘Yesss, zie je zo!’

Meteen toen ik mezelf neer liet ploffen op de bank ik Amanda’s garage begon mijn telefoon te trillen. Ik opende het ding en zag dat het een berichtje van Emily was.

Emily ⇒ waar ben je?? Zit je in de problemen?
Leo ⇒ maak je geen zorgen, ik ben gewoon bij vrienden.
Emily ⇒ wie??
Leo ⇒ Amanda en Peter. Heb ik nog andere vrienden dan? (;
Emily ⇒ sorry sukkeltje (; ik zie je vanavond wel weer dan
Leo ⇒ tot vanavond.


‘Met wie zit jij te sms’en?’ Amanda’s hoofd verscheen ondersteboven boven die van mij. Ik gniffelde en loet het scherm zien. ‘Mijn zus.’ Ze maakte een pruillip. ‘Jij bent saai.’ ‘Saai is mijn tweede naam.’ Ik liet mezelf ondersteboven zakken zodat mijn benen over de rugleuning hingen en mijn rug op het zitvlak lag. Na een kwartier-lange discussie over wat we konden gaan doen besloten we maar gewoon videogames te gaan spelen. Maar omdat we maar twee controllers hadden, besloten we er een toernooi van te maken.
Peter was net van mij aan het winnen toen Amanda op zijn rug sprong en haar handen voor zijn ogen sloeg. ‘Maak ‘m af, Leo!’ ‘Hee, niet eerlijk!’, riep Peter verontwaardigd. ‘Hoezo help je Leo?’ Amanda stak haar tong uit naar hem. ‘Ik ben je vriendje!’, zei hij nog verontwaardigder. ‘Maar Leo is cooler.’ ‘Nou zeg! Ga lekker met hem zoenen dan!’ ‘Hee!’, protesteerde ik. Amanda keek me vies aan en smeet een kussen in mijn gezicht. Daarna kroop ze naar Peter en gaf hem plagerig een kus op zijn wang. ‘Leo, ‘t is zes uur, moet je niet naar huis?’ ‘Ja. Ik zie jullie later wel weer, doei.’ ‘Dag!’

Reacties (2)

 • aarsvogel

  was leuk hoor (:
  Maar nu snap ik niet meer of het nu af speelt, of een aantal jaar terug, dat het net iets ouder is?

  3 jaar geleden
  • Snufkin_

   Gewoon in het nu
   Beterschap trouwens! xxx

   3 jaar geleden
  • Snufkin_

   Het hele verhaal is gewoon in chronologische volgorde, tenzij dat aangegeven wordt

   3 jaar geleden
  • aarsvogel

   Ja maar ik bedoelde meer om het feit dat hij sms gebruikt, en niet whapp. En bijvoorbeeld circussen zijn zo ook al een klein beetje anders, dus daarom twijfelde ik. Chronologische volgorde begrijp ik wel (:

   3 jaar geleden
  • Snufkin_

   Ohhhh zo

   3 jaar geleden
 • IrisThePiris

  Dit is echt niet slecht hoor! Ik vind deze story echt leuk:)

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen