Na het ontbijt is Matsuda het onderwerp kennelijk nog niet vergeten. "Waarom zocht je die beelden terug?" vraagt hij. "Omdat ik in slaap viel op de bank en wakker werd in mijn bed dus ik wou weten wat er was gebeurt. Best logisch, toch?" antwoord ik. "Waarom kwam je naar onder?" gaat Matsuda door. "Gaat je niks aan!" roep ik. "Ik kan het terug halen op de computer," daagt hij uit. "Ik had een nachtmerrie en wou gewoon even niet alleen zijn. Is dat zo raar?" antwoord ik dus maar. Ik kijk naar het lege bord dat voor me op de bijzettafel staat. "Nee, dat is niet raar," antwoordt Matsuda, een beetje van zijn stuk gebracht, voor hij door gaat met naar Light, meneer Yagami en Misa te kijken. Ik ga ook maar eens kijken. "Wat hopen jullie te zien?" vraag ik dan. "Bij Light en meneer Yagami niks, bij Misa dat ze stopt met het stalker gedoe en weer terug gaat naar de Kira case," antwoordt L. Ik ga tussen de papieren bladeren. "Wat doe je?" roept Aisawa als ik alles overhoop haal. "Ik zoek iets... ik weet zeker dat ik het eerder heb zien liggen..." mompel ik als ik snel door alles heen blader. "Hebbes!" roep ik triomfantelijk als ik bij een van de eerste gebeurtenissen in de Kira case zit. "L, do you know gods of death love apples?" lees ik hardop voor. "Zocht je daarnaar? Dat is allang afgesloten als een truc van Kira om Ryuzaki uit te lokken," legt Aisawa uit. "Laat me uitpraten als je niet hetzelfde idee hebt!" commandeer ik. "Hoe kan ik nou weten of ik..." begint Aisawa. "Houd je mond!" roep ik. "Begon Misa van het ene op het andere moment over dat stalker gebeuren?" vraag ik L. "Ja, hoezo?" beantwoordt hij met een wedervraag. "Hier geeft Kira een hint over goden des doods, ook bekend als Shinigami's. Als de kracht van Kira echt van een Shinigami komt kan het zijn dat de kracht word doorgegeven of dat de Shinigami Kira zelfs in zijn of haar macht heeft. Als dit zo is verklaart het ook meteen waarom Misa plots over het stalker-gebeuren begon en Light niet door heeft dat hij de moorden pleegt. Zo zal je immers ook nooit een Kira op kunnen pakken, je kan alleen maar hopen dat de Shinigami alles beu word," vertel ik mijn theorie. Iedereen kijkt me met open mond aan. "Er bestaat niet zoiets als een Shinigami," zegt L droog. "Maar de theorie kunnen we onthouden," zegt Aisawa. "Shinigami's bestaan niet!" zegt L nors. "Alles valt toch op zijn plek! Hoe wou jij het anders uitleggen, meneer nummer 1 detective!" roep ik boos. Ik heb net een hele theorie bedacht en hij gooit het zo weg. "Ik wil iets geloofwaardigs en reëels bedenken," zegt L rustig. "Niet te geloven!" roep ik voordat ik boos in de lift ga staan en op het knopje 6 druk.

Ik laat me op de bank, op mijn verdieping, vallen en zet de TV aan. Ik ga wat zappen en kom uiteindelijk bij een zender uit met allemaal tekenfilms voor kinderen. Nieuws is nu niks, dat kan alles alleen maar erger maken, dus dan maar dit. Ik laat een lange zucht vrij en staar naar de TV. Probeer ik eens te helpen door een theorie te verzinnen word hij direct door de prullenbak in gegooid! Zelf Aisawa wou de theorie onthouden en hij is, op L na, het mees kritisch van iedereen! En trouwens, hoe ver is meneer de detective? Een paar mensen opsluiten en afwachten! Ik kom ten minste ergens mee! Terwijl deze gedachtes door mijn hoofd spoken voel ik de woede weer opkomen en gooi boos een van de kleine kussentjes tegen de muur. Waarom luisteren ze niet gewoon?! Ik weet dat ik hier niet ben om te helpen met de Kira zaak maar ze kunnen het toch ten minste overwegen?! Dan gaat de lift open en stapt Watari eruit. "Neem het Ryuzaki niet kwalijk. Hij wilt niet geloven dat Shinigami's echt zijn omdat hij dan meteen heeft verloren. Hij zou niks kunnen doen dus verwerpt hij de theorie meteen om zijn eigen te maken, een theorie waarbij hij kan winnen. Je hebt het waarschijnlijk al gemerkt maar hij haat het om te verliezen," legt hij uit. "Hij is gewoon een klein kind! Ik zeg niet dat ik me volwassen gedraag en tegen me verlies kan maar hij is nog erger! Hij werd bijna boos toen Aisawa zei om de theorie te onthouden!" roep ik boos uit. "Ik weet het maar ik zou het voor nu laten gaan. Als je gelijk had zullen we het snel genoeg zien maar laat hem proberen om dit op zijn manier te winnen," zegt Watari voor hij weer de lift in stapt en terug naar beneden gaat. L dit op zijn eigen manier laten winnen... Ik zucht, waarschijnlijk heeft Watari gelijk, ik moet L maar even met rust laten en hem zijn eigen conclusies laten trekken. Ik kijk op de klok en zie dat het half twaalf in de ochtend is dus ga ik wachten op de lift, misschien wilt iemand met me mee naar buiten en naar een café gaan!

Ik sta weer onder. "Hey! Heeft iemand tijd en zin om mee te gaan naar een café buiten?" vraag ik. "Matsuda heeft niks te doen," antwoorden L en Aisawa in koor. Als het niet zo zielig was voor Matsuda had ik erom moeten lachen. "Wil je mee?" vraag ik met puppy-ogen. "Oké dan. Moet ik nog iets meenemen?" vraagt hij aan L en Aisawa. "Nee, bedankt," antwoordt L. Aisawa houd het op een botte: "nee." Ik moet me inhouden om het niet voor Matsuda op te nemen. Hij haalt altijd alles voor iedereen en is super behulpzaam terwijl niemand het ziet! Ik zucht en doe mijn schoenen en jas aan voor ik naar buiten loop.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen