Aella rolde met haar ogen. ‘Ik gok dat het nog een lange reis is naar Alfheim, dus ik heb geen haast. Ik doe het wel een keer als er geen gretige ogen op ons gericht zijn.’
      Thor lachte bulderend.
      Loki gaf haar een knipoog.
      Ze zag het goed ja, een knípoog. Het paste zo níet bij hem – en tegelijkertijd ook weer wel. Alles om haar van de wijs te brengen.
      ‘Zeg, over een lange reis gesproken… ik stierf tijdens de heenreis bijna van verveling. Dus laten we nog wat aardse geneugten aan boord slepen voordat we vertrekken.’
      Aella keek Loki fronsend aan. ‘Dat klinkt alsof je strippers wilt uitnodigen.’
      ‘Tenzij je de concurrentie niet aan denkt te kunnen.’
      Aella schudde haar hoofd en vroeg zich af waarom ze nog de moeite nam om met hem in gesprek te gaan.
      Omdat je dat leuk vindt. Hoe hard je het ook ontkent: je vindt hem gewoon een uitdagende gesprekspartner.
      Ze vroeg zich af of dat werkelijk haar eigen gedachten waren of dat die van Loki nog steeds op de een of andere manier met die van haar verweven waren. Zijn gezichtsuitdrukking wekte die indruk echter niet.
      ‘Maar je hebt wel gelijk,’ gaf ze toe.
      ‘Je bent bang dat je de concurrentie niet aankan?’
      ‘Laat me eens uitpraten. We kunnen inderdaad wel wat afleiding gebruiken, ik heb geen zin om maandenlang met jou achtereen te converseren.’
      ‘We kunnen ook andere dingen doen.’ Loki seinde met zijn ogen naar het bed.
      Aella voelde het bloed naar haar wangen trekken. Het meest gênante vond ze nog niet eens dat hij zulke opmerkingen maakte, maar dat Hayes en Thor er stilletjes bij stonden.
      ‘Ik wil boeken hebben, zoveel mogelijk over de negen werelden te weten komen.’
      ‘Acht, Asgard is ontploft.’
      Ze zond hem een waarschuwende blik. Als hij haar nog een keer onderbrak zou hij weer nader kennis met de muur maken.
      Afwerend hief hij zijn handen op en hij gebaarde dat ze verder moest praten.
      ‘We moeten niet alleen naar een bibliotheek,’ zei Hayes tegen haar, alsof hij nu pas de ruimte vond om iets te zeggen. ‘We kunnen niet zomaar verdwijnen. We moeten met onze ouders praten, een goede smoes verzinnen… Afscheid nemen.’ Hij keek haar indringend aan.
      Ze had een paar tellen nodig om zich te realiseren wat hij met die strakke blik wilde insinueren. Er was een kans dat ze nooit meer zouden terugkomen, dat ze in een van die werelden zouden sterven. Ze konden niet zomaar verdwijnen.
      ‘Je hebt gelijk. We moeten eerst terug naar huis. Spullen halen, niet alleen boeken.’ Ze draaide zich naar Thor. ‘Hoelang zullen we onderweg zijn?’
      ‘Reken maar op een maand of vier.’
      Ze slaakte een diepe zucht. Vier maanden op een ruimteschip met Loki. Hoelang kende ze hem nu? Twee dagen? Hooguit? Hij putte haar nu al uit. Ze mocht wel een hoop afleiding verzamelen. Niet alleen voor haarzelf, vooral voor hem.
      Even doemde er een beeld op van een spelletje Risk waarmee hij de wereld probeerde te veroveren. Waarom ook niet… Als ze hier toch met elkaar zaten opgescheept, konden ze ook wel het Aardse assortiment aan spelletjes uitproberen.
      ‘We moeten een nieuwe vlucht boeken,’ zei Hayes. ‘Laten we afspreken dat we hier over een week weer terug zijn?’
      ‘Zonde van de tijd,’ bemoeide Loki zich er weer mee.
      ‘Wat maakt dat nou uit voor een onsterfelijke?’
      ‘Ik teleporteer jullie wel.’
      ‘Ik ga jou echt niet laten zien waar ik woon,’ wierp Aella tegen.
      Hij grijnsde.
      Een grijns waar zo verdomd weinig tegen in te brengen viel.

Slechts enkele minuten later stonden ze weer in Bristol, in de drukke straat waar Aella’s appartement zich bevond. Loki droeg nu een donkere spijkerbroek en een groen met zwart geruit overhemd, waarvan hij de mouwen tot zijn ellebogen had opgerold. Hij viel niet langer uit de toon.
      Hayes keek haar weifelend aan. Het was duidelijk dat hij haar niet alleen met Loki wilde laten, maar het leek haar beter als ze niet meegingen naar zijn ouders. Ze hadden besloten dat ze zouden verkondigen dat ze een prijs hadden gewonnen en een wereldreis mochten maken.
      ‘We zien elkaar hier vanavond weer, goed?’ zei ze aarzelend.
      Hayes knikte. ‘Ja, tuurlijk.’ Hij boog zich naar haar toe en kuste haar wang. Vlak voordat hij zijn gezicht terugtrok fluisterde hij: ‘Pas alsjeblieft goed op, Aella. Vergeet niet wie hij is.’
      ‘Ik red me wel,’ fluisterde ze. Ze dwong haar lippen in een glimlach, al maakte het vervolg van het plan haar een beetje zenuwachtig. Haar moeder zou nooit geloven dat ze meedeed met kansspelen en zo een prijs won. Het enige wat ze kon bedenken, was dat Loki deed alsof hij haar vriend was en hij haar meenam.
      Dat was raar – natuurlijk was dat raar. Maar ze vertrouwde niet heel erg op Hayes’ talent om te liegen en Loki was daar nu eenmaal een ster in. Om de een of andere reden had haar moeder het snel door als mensen zichzelf niet waren of door nervositeit gekweld werden en daar hoefde ze bij Loki niet bang voor te zijn.
      Ze had Loki nog niet over zijn rol ingelicht – hij was al irritant genoeg. Het duurde nog een paar uur voor haar moeder thuiskwam van haar werk, dus tot die tijd konden ze hun tijd maar beter zo goed mogelijk besteden.
      ‘Nou… waar moeten we heen?’ Loki tuurde de straat door.
      Aella haalde diep adem. Ze kon er niet echt omheen.
      ‘Deze kant,’ zei ze en ze stak de straat over.Het is nog geen april, maar ik wil alvast melden dat ik vanwege Camp NaNoWriMo de hele maand aan het schrijven van mijn derde boek ga wijden, omdat die deadline veel te snel dichterbij komt. Ik stop alle fanfics dan een maandje. Ook deze. D: (Helaas, want ik hou zo van dit verhaal <3) Daarna ga ik natuurlijk weer gewoon verder. c; Waarschijnlijk komt er nog één hoofdstukje, maar zo niet dan weten jullie hoe dat komt!

Reacties (9)

 • Pinguino

  Oh dat vind Loki vast wel gezellig

  2 jaar geleden
 • Hopefulness

  Understandable! Veel schrijf plezier!
  Ik ben bij gelezen en kan niet wachten op een vervolg! I love your writing ^^

  2 jaar geleden
 • Grace

  D:

  Nu heb ik echt alles bijgelezen (ik denk zo'n 15 hoofdstukken of meer) en dan laat je me op zo'n punt zitten!!!

  Ik wil gewoon weten hoe het verder gaat...... En ook of Thor op een bepaalt moment iets minder dom gaat overkomen want Jesus volgens mij heeft Ragnarok toch wel gevolgen gehad voor zijn brein haha

  Maar dit is echt zo'n goed verhaal!!!! (en de enige fanfic die ik in jaaaaaaaaaaaren volg)

  2 jaar geleden
 • Altaria

  Een maand???? Je laat ons een maand alleen? Ik weet niet of ik dat aankan hoor!

  2 jaar geleden
 • Laleah

  ‘Acht, Asgard is ontploft.’


  Weer zo'n opmerking waardoor ik hardop lol'de
  En ah neeee Natas! Ik leef voor deze storie hahaha nee ik begrijp het hoor. We zien je weer verschijnen! Dan hebben we iets om naar uit te kijken!

  2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen