Foto bij 27 Afrika?

Uren werden dagen, dagen werden weken. Nadat Alexander naar Irak was vetrokken had ik moeite met mijn doel opnieuw in te zien: ik wilde soldaat worden! Met zijn vrolijkheid trok Mads me uit deze sleur. Ik trok steeds meer naar Mads toe. Hij hielp me met trainen en hield ongewenste mannen uit de buurt.

Mijn nieuwe vrienden hadden allemaal door dat er iets was, aangezien ik niet op het afscheidsfeest was hadden ze zelf al een conclusie getrokken (die waarschijnlijk juist was). Maar ze wisten niet met wie… Elke dag probeerde ze me aan de praat te krijgen, maar dat lukte ze niet. Mads was de enige die er niet over door dramde. Hij liet mijn geheimpje voor wat het was en probeerde me op te vrolijken.

“Morgen moeten we een voorkeurs locatie opgegeven. Weet jij al waar je naar toe gaat?” Mads en ik liepen terug van een hindernisbaan in het bos. Onder de modder van kruin tot teen probeerde ik erachter te komen waar hij naar toe wilde.
“Somalie, denk ik. Ik vind Irak iets te veel van het goede. Ik wil eerst wat ervaring opdoen voordat ik naar een land als Irak ga. Waar wil jij naar toe?”
“Somalie of Irak. Dat zijn voor mij medisch gezien de meest interessante landen” (alhoewel Irak niet om medische interese op het lijstje stond…)
“IRAK?!” Met een ruk stond Mads stil. Met open mond staarde hij me aan. “Ben je wel helemaal goed? Als vrouw zijnde moet je daar nu niet zitten. Vorige week is er nog eentje ontvoerd!” Even was het stil. Ik kon mezelf niet verdedigen. Irak was nooit een land geweest waar ik naar toe wilde, maar ik wilde Alexander zo graag zien.
“Luister” Mads ging tegenover me staan en schudde me licht door elkaar. “Ik weet niet wat er met jou gebeurd is, laat staan met wie. Maar laat een man niet je leven in gevaar brengen. Je wilt maar voor één reden naar Irak en als hij je om wat voor reden dan ook niet meer ziet staan zit jij daar, doodongelukkig te zijn. Doe het niet! Ga met mij mee naar Afrika, Alsjeblieft?” Ik kon hem niet in de ogen kijken. Hij had zo gelijk, ik had het voor mezelf al lang goed gepraat, maar Mads draaide er niet om heen. Irak was geen goed idee….
“Ik weet dat het een slecht plan is maar…”
“Maar wat?” Zei hij agressief. Ik keek hem aan, ik wist geen eens een maar.
“Je gaat toch niet je leven geven voor een one-night-stand? Of vind je hem echt leuk?” Mads probeerde mijn uitdrukking te pijlen. Ik probeerde natuurlijk niets te laten zien. Maar als ik terugdacht aan onze nacht samen, het bos en zijn huis. Wat ik had met Alexander was vooral interessant omdat het zo spannend was. Ons wederzijds geplaag. Maar ergens vond ik hem wel echt leuk, maar is het relatie materiaal? Ik wist het echt niet.
“Ik weet het niet”. Ik haalde mijn schouders op en begon door te lopen, hiermee aangevend dat dit onderwerp afgesloten was.

Die nacht piekerde ik tot het ochtend was. Ik draaide alle kanten op maar kon de slaap niet vatten. Er zal nogal een verschil in doen wat goed voelde en doen wat goed was.

Bij het ontbijt kregen we het formulier in handen.
“Afrika?” vroeg Mads nadat we het formulier in hadden gevuld
“Afrika” bevestigde ik.

Reacties (3)

 • Luckey

  Maar in ander deeltje stond dat ze niet altijd rekening houden met voorkeur
  Straks moet zo als nog naar Irak Hihihi
  Ben benieuwd !

  2 jaar geleden
 • Draxo

  Ik vind het net goed dat ze Afrika heeft ingevuld. Ik weet niet waarom, maar heb niet echt medelijden met de Kolonel...
  Waarschijnlijk ligt dat gewoon aan mijn persoonlijkheid(A)

  2 jaar geleden
 • AmeranthaGaia

  Ze heeft niet Afrika ingevuld, of wel? Ik ben nu zo in tweestrijd. Aan de ene kant is Afrika beter en veiliger en aan de andere kant...... Kolonel Zaklamp.

  2 jaar geleden
  • Scenario

   Ik kan je vertellen dat ze echt Afrika heeft ingevuld!

   2 jaar geleden
  • AmeranthaGaia

   Oh, nu vind ik het toch een beetje zielig voor Kolonel Zaklamp. Die zit daar helemaal te wachten op haar. Maar het was toch alleen maar een formulier voor voorkeur? Dat betekend niet dat het ook gaat gebeuren. Wel goed dat ze gewoon haar eigen keuze heeft gemaakt.

   2 jaar geleden
  • Scenario

   Dat zie je volgend hoofdstuk:PIk denk dat ik die vandaag nog plaats:)

   2 jaar geleden
  • AmeranthaGaia

   Yes!

   2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen