Foto bij 091

Taylor Lancaster

Wat betreft freerunning en parkour, is dit een heerlijke plek om wat te doen. Ik laat me op de binnenplaats door een gat vallen, landt op mijn voeten en rennend spring ik door een raam met een front flip. Gevolgd door Dominic, want hij wilt me weer niet alleen laten lopen. Lokey volgt met de Hero en Carl met de Canon. Juist omdat hun al een video hebben, helpen ze mij met een video op te nemen.
'Hoe was de sprong?' wilt Lokey weten en gooit hij een flesje water.
Om eerst te knikken terwijl ik de dop eraf haal. 'Goed.' Ik neem eerst een paar slokken.
Reuben en Heesoo zijn weer bezig om de barbecue aan te zetten voor straks.
Zo meteen weer verder en ga ik bij Carl staan. 'Hoe ziet het eruit?'
Carl selecteert de video en zie ik mijzelf terug. 'Het ziet er goed uit,' knikt hij. 'Maar ik heb je al zien trainen zonder een shirt aan, waarom dan ook niet voor de video?' wilt hij weten.
'Omdat dit als een video aan elkaar zal worden. Bij een gewone trainingsvideo vind ik het niet erg maar ik ben nu meer binnen als buiten.' Ik draai de dop er weer op.
Daardoor schiet Dominic in de lach. 'Voor officiële video's zal ze haar shirt aan houden.' Hij neemt een slok water en kijkt mij dan aan. 'Dus je bent het al gewend dat ze haar shirt uittrekt bij het trainen?'
Lokey haalt zijn schouders op. 'Wij trekken ons shirt uit bij het trainen. Waarom zou zij het dan niet mogen? Een beetje oneerlijk, vindt je ook niet.'
Met een zucht draait Dominic zich om. 'Ik ben zo terug.' Het is te zien dat hij naar de bomen loopt.
Tja, een voordeel die hun weer hebben. Ik moet wat moeilijker doen als ik naar het toilet moet. Ik heb het er voor over in dit soort gevallen. 'Volgens mij zijn we dan haast overal wel geweest. Op zolder zijn we begonnen en zo omlaag naar beneden.' Ik pak mijn camera en kijk naar wat er opgenomen is. In totaal al tien filmpjes van ongeveer tien of vijftien seconden. Wat uitkomt op ongeveer één minuut en vijftig seconden. 'Heb jij nog wat in gedachten of niet?' Ik zie dat mijn mini versie strides maakt op grijze dakkapellen.
'Leuk dat je in feite zelf je eigen regisseur bent,' lacht Carl.
'Ik vraag me serieus af wat je niet kan,' zegt Dominic, die weer terug is.
Met een serieus gezicht kijk ik hem aan. 'Er is ook iets wat ik niet kan,' begin ik dan.
Zoekend kijken een paar lichte ogen mij aan. 'Wat dan?'
'Een boom opzoeken, zoals jullie dat doen,' lach ik dan door zijn gezicht.
Marx, die net komt kijken, proest het uit van het lachen. 'Dat is waar.'
'Je hebt gezegd dat je het niet zo erg vindt,' sputtert Dominic wat tegen.
Ik schud mijn hoofd om zijn reactie. 'Vind ik ook niet erg maar ik moet het wel zeggen want anders zie ik een van jullie terwijl ik door mijn hurken ga.' Ik ril door het idee. 'Ik kan veel hebben maar dat toch echt niet.' Nu trek ik zelf een grimas en komen de mannen helemaal niet meer bij.
'Ik wilde alleen zeggen dat het vlees erop gaat. Over vijf minuten ongeveer is de eerste lading vlees klaar,' gebaard Marx ergens achter hem.
'Mooi, ik begin nu toch wel trek te krijgen,' reageert Lokey.
Glimlachend loop ik rustig verder. 'Misschien nog een paar aparte opnames dat ik ergens zit of zo.' Voor een video is bijna alles mogelijk.
Carl loopt naast me. 'Dat kun je ook gebruiken als opening voor de video. Ergens bovenop zitten, of in een handstand. Iets wat jij er nog wel in gooit ergens,' stelt hij voor.
Zeker geen slecht idee. Het is ook een teken dat ze me steeds beter kennen. We komen dan op een plek waar een stuk van een brede pijp ligt. 'Wat denk je dat ik daarin kruip,' ik wijs naar een smalle opening in de muur, 'en dat Dom wat lawaai maakt of zo, en ik eruit kom?'
'Oh, ben ik helemaal voor,' grijnst Dominic. 'Als je maar niet weer achter me aan komt en me wilt tackelen.'
Ik schud mijn hoofd naar hem. 'Eerst met een front flip er overheen en dan lawaai maken?'
De glimlach bij hem is niet te missen.
'Dan kom ik eruit met een wall flip en ren ik zijn kant uit. Welke kant ga je op?' wil ik weten.
Dominic wijst dan een kant op, wat voor mij links is. 'Wel net ver genoeg dat ik uit beeld ben.'

Lachend stop ik mijn camera dan weg. We hebben niet alleen net gegeten maar ook de beelden terug gezien van alles dat opgenomen is. 'Ja, leuk, super, dank je heren.'
'Graag gedaan,' reageert Lokey met pretlichtjes in zijn ogen. 'Dat je eruit kwam op die manier, ziet er grappig uit. Die veeg op je wang maakt het helemaal af.'
Carl knikt kort. 'Ik vind het heel wat dat je net zulke sprongen maakt als Dom, en hij maakt toch flinke sprongen.'
'Daar staat hij bekend om,' steekt Heesoo zijn tong uit naar zijn vriend.
Ik loop naar binnen en stop mijn camera in de tas. Terug buiten is het goed te merken dat het schemert en pak ik eerst een biertje uit de koelbox. Dit is genieten. Een mooie plek om te verkennen, wat natuur er omheen en wat vrienden erbij. Het feit dat ik ook nog eens met Dominic ben, en hij er is, zorgt voor een goed gevoel. Het gevoel dat ik thuis ben. Ik loop dan wat door en laat de zon zich net zien tussen een paar wolken door.
'Ze is vrolijk gestoord, doet aan freerunning en parkour én ze drinkt nog eens bier? Waar vind ik zo'n vrouw,' klinkt achter me en van Marx.
Waardoor er gelachen wordt.
'Geen idee, maar van haar blijf je af,' zegt Dominic.
Geen moment later voel ik zijn armen om me heen. 'Dus nu zijn je vrienden jaloers op je?'
Hij drukt een kus in mijn hals. 'Dat valt redelijk mee. Heb je het naar je zin?'
Ik knik en leun achterover tegen hem aan. 'Een verlaten plek om te verkennen, foto's te maken en voor freerunning en parkour. Half in de natuur. Leuke vrienden om het mee te delen,' begin ik en zet ik mijn biertje in het gras. 'En mijn vriend bij me. Ik zou niet weten wat ik nog zou willen.' Ik draai me om en verwelkomt hij me voor een knuffel.
'Ik kan niet geloven dat je over vijf dagen weer weg gaat,' mompelt Dominic in mijn oor. 'Naar Engeland, dat is wel even een tijdsverschil.'
Ja, dat wordt soms even puzzelen want ik wil hem wel via Skype kunnen zien. 'Hoe lang moet je nog blijven?' Ik kus hem op zijn wang. Het levert mij een kus op mijn voorhoofd op.
Tegelijk zucht hij. 'Nog vier keer les geven en straks eerst naar China voor een competitie, waar ik jury ben. Geen idee wanneer ik jouw kant op kan komen.' Zijn ogen staan wat verdrietig. 'Het zou wel jammer zijn dat ik je pas in Santorini zie in september. Eigenlijk wil ik je niet zolang missen.'
'Dom, je mag je sponsors niet vergeten.' Ik moet wat omhoog kijken naar hem en geef ik hem een kus. Deze keer op zijn lippen. Dat zijn vrienden ergens achter ons zijn, interesseert me nu niet. Soms wil ik even een moment alleen met hem. Het is niet zo dat we overdreven klef zijn in het bijzijn van anderen. 'Het is ook niet zo dat je alle tijd in de wereld heb om mij te missen. Je moet lesgeven, je bent jurylid en wat de sponsors ook willen van je. Voor je het weet is de tijd om en zie je mij weer. Ik heb straks in Engeland twee fotosessies en een reclamespotje voor Nike, een fotosessie met de meiden voor onze kledinglijn, een paar besprekingen, nieuwe video's maken voor onze kanaal op YouTube en alles. We zullen het goed moeten afspreken om elkaar te spreken via Skype.' Verder kom ik niet want hij drukt zijn lippen op de mijne. Wat niks meer is dan een lieve, tedere zoen. Vooral geduldig en vraag ik me af of er een moment zal komen dat we onze zelfbeheersing zullen verliezen. Misschien als we echt het bed delen. Ik verban mijn gedachten en sla ik mijn armen beter om zijn nek.
Langzaam verbreekt hij de zoen maar blijft hij op slechts een centimeter afstand. 'Dat neemt niet weg dat ik je zal missen.' Hij wrijft zijn neus over de mijne.
Een lief gebaar dat me laat glimlachen. 'Ja, vooral in de avond en de nacht.' Ik geef hem weer een kus. 'En afgezien van vannacht, zal ik de andere nachten wel weer naast je liggen.' Vanuit mijn ooghoeken zie ik een beweging dat ik mijn hoofd draai.
Opeens rent Reuben weg en is de camera goed te zien. 'Je ziet het, hoe lief die twee kunnen zijn! Ze vergeten dat wij er zijn! En we hebben een camera! Sorry, moet rennen!'
Dominic is sneller om te reageren, geeft hij mij een kus en gaat achter Reuben aan. 'Rotzak! Er zijn momenten waar ik geen camera bij wil!'
Lachend kan ik zien dat Dominic hem makkelijk inhaalt en de camera afpakt. Om met mijn biertje, die nog niet op was, terug te gaan naar de anderen.

Reacties (1)

  • Malikx

    Lekker genieten! Hier is het ook heerlijk weer x

    2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen