Foto bij 104

Taylor Lancaster

Zondag alweer en dat betekend de fotosessie. Expres ben ik vroeger aanwezig. Niet alleen om de deur open te zetten maar ook om alles klaar te zetten. Ik heb zelfs Deanna laten liggen. Binnen loop ik door naar achter waar de studio is. Waar ik de lichten aan doe. Straks de daglichten voor de echte fotosessie. Nu zet ik mijn tas neer en haal ik mijn laptop eruit, die ik gelijk open zet met de stekker in het stopcontact. Daarna volgt mijn camera, met een extra lens, en de kabels om de camera aan de laptop te koppelen. Oké, dat staat klaar. Uit de weekendtas haal ik de kleding om het rek te hangen. Paul heeft zelfs een kleding stomer neer gezet. Geen idee hoe hij daar aan komt maar wel handig. Het is dat ik de maten gevraagd heb van Phil, Max en Drew. Dat scheelt dat we niet alles moeten sjouwen. Als de kleding hangt, zet ik de stomer aan. Nog een laatste keer om zeker te zijn dat de vouwen eruit zijn en dat het fris ruikt. Hoewel het niet lang in de tas zat. Bij de deur zet ik de bel aan, die er op zit. Zo weet ik het als er iemand binnen komt. In de studio leg ik de mat recht en pak ik de thermoskan uit mijn tas. Tijd voor een bakkie thee.
De bel klinkt en geen minuut later komt Cameron naar binnen. 'Hoe laat ben jij uit bed gevallen?'
Serina komt weer daarna en zet ze haar rugtas neer. 'Daar zit alleen wat te drinken en eten in. Ik denk wel dat we hier heel de dag bezig zijn.'
'Ja, hou daar maar rekening mee,' knik ik. 'Ik ben er al een uur. Ik heb alles al op gezet.'
Opnieuw gaat de bel en blijken dat de mannen te zijn.
Veel meer mensen verwacht ik niet want anders wordt het te druk en lopen we elkaar voor de voeten. 'Niet de witte mat op voordat je schoenen schoon zijn. Tenzij je extra schoenen bij je hebt,' herinner ik hen.
'Heb ik bij me,' glimlacht Phil.
Mooi. 'Jullie kleding hangt daar en op naam,' wijs ik naar het rek.
'Handig.' Drew schijnt tevens andere schoenen bij zich te hebben, trekt zijn eigen shirt uit en een grijs T-shirt aan.
'Wil je nog iets aan de verlichting veranderen?' vraagt Cameron.
Ik kijk om en zie net dat Phil een grijze trui aantrekt. Ja, hun hebben het dan makkelijk. Hoewel, ik ben net zo makkelijk. 'Misschien, eerst een paar proeffoto's nemen.' Ik pak mijn camera op en draai de lens eraf om de andere, een 58mm lens, erop te zetten. Dat is beter.
Max lacht wat. 'Dit is een van de weinige keren dat we jou met make up zien,' zegt hij en heeft hij net een wit T-shirt aan.
'Weet je dat ik deze keer maar gel gebruikt heb in mijn haar,' reageert Phil en heeft hij andere schoenen aan, waar hij mee de mat op gaat.
Ik doe dan een van de daglichten aan. 'Drew wil jij de ventilator aanzetten?'
Drew knikt slechts en doet wat ik hem vraag.
Cameron zet de andere daglicht lamp aan. 'Serina, blijf jij even bij die lamp. Voor het geval we de lampen toch iets moeten verschuiven. Tae, heb jij de camera?'
Wat ik toevallig net in mijn handen heb. 'Eerst met een paar foto's kijken of de lampen goed staan.' Ik richt de camera op Phil, die op de witte mat staat met andere schoenen. Wat ik zeker op prijs stel. Om dan de eerste foto te maken.
'Dat is nog eens een flitser,' klinkt Drew.
'Ik sta ongeveer wel in het midden.' Phil kijkt waar hij staat. 'Hoe kom je aan de studio?'
Met een flauwe glimlach maak ik nog wat foto's. Een paar van Phil in het algemeen en daarna zoom ik meer in op het shirt. Bij het bureau doe ik het kabeltje erin dat de camera met de laptop verbindt.
Cameron staat gelijk naast me. 'Ik ben benieuwd. Volgend jaar met de fabriek.'
Ik start het programma op en komen dan de foto's in beeld van Phil. 'Misschien nog iets naar achteren. We moeten het niet overbelichten of de mannen gaan verblinden. Dan komen ze achter ons aan.'
'Zeker weten van wel,' lacht Max. 'Maar zeker niet slecht en dan in een studio?'
'Iemand van de fotografie cursus heeft een eigen studio en die mocht ik lenen voor de fotosessie,' reageer ik.
Drew staat er dan bij. 'Toby heeft gelijk. Wij kennen al mensen maar je moet eens weten wat jullie kunnen.' Het klinkt haast alsof hij trots is.
'Cam, Serina, de lampen hooguit twee centimeter achteruit. Dan gaan we echt beginnen.'

'Hebben we jullie details al? Dat is makkelijker voor bij de foto's. Als dat ook van jullie mag,' zegt Cameron achter me.
Zelf maak ik dan een foto van Max, die nu een wit T-shirt aan heeft. Gelukkig is de achtergrond meer gebroken wit en onderscheidt het zich met de T-shirt. Dus ja, het verschil is te zien.
'Dat heb ik al via de mail naar Tae gestuurd,' is het antwoordt van Phil. 'Dus nee, het is geen probleem. Alleen hoe lang ik ben en mijn gewicht. Nou, dat is prima in evenwicht.'
Ik draai me even om en tilt Phil zijn shirt op. 'Ja, je vriendin zal wel blij zijn met je.' Checkt hij nu serieus zijn eigen six pack? Ik ben omringt door mafketels. 'Sorry, omdraaien Max.' Hm, straks met de mannen bij elkaar en dat ze hetzelfde shirt aan hebben maar in een andere kleur.
'Kunnen we ook even een paar gekke foto's doen. We zijn al even bezig,' oppert Drew en is hij erbij gaan zitten.
Serina lacht. 'Heb je dan wat in gedachten of niet?'
Waarop hij nu zijn schouders op haalt. 'Misschien een wall flip van iemands rug. Dat kunnen we wel hebben van elkaar.'
'Of Serina kan de vlag bij mij doen,' grapt Phil.
Cameron schraapt haar keel. 'Ik zie Tae eerder een vlag doen bij Phil. Serina is al best klein vergeleken bij jou en ik zou niet weten hoe het er dan uitziet op een foto.'
Ik schud mijn hoofd om de ideeën. 'Oké, jij stelt het voor dus iemand mag de wall flip doen van jouw rug.' Nu schiet ik helemaal in de lach door Drews gezicht.
'Ik hoopte...'
'Om zelf de flip te doen,' voegt Serina er aan toe.
Vreemd is het niet om te weten dat hij het puur voorstelde omdat hij het zelf ziet zitten om een wall flip te doen op iemands rug.
'Hé, verschil mag er zijn. Laat Serina dat maar doen,' stelt Max dan voor.
Daardoor trekt Serina een gezicht. 'Ik heb de wall flip echt alleen op muren en hooguit bomen gedaan. Niet op iemands rug. Ik wil echt niemand bezeren,' protesteert ze.
'Cam,' begin ik zelf. 'We hebben iedereen gehad voor normale foto's. Tijd voor wat actiefoto's. Ik doe het wel. Variatie zou fijn zijn op de foto's.'
Grijnzend neemt Cameron de camera over. 'Drew, het was jouw idee, ga maar op de mat.' Zij staat dan klaar met de camera en ik half achter Drew. 'Tel jij af, Tae?'
'Ja,' knik ik. 'Ik ga op één.' Ik doe nog een stap achteruit. 'Drie, twee, één.' In een paar stappen ben ik bij Drew en zet ik mijn voet in zijn rug om me af te zetten voor een wall flip. Human flip, eigenlijk in dit geval en land ik weer op mijn voeten.
'Fucking hel,' zucht Drew met een hand in zijn rug.
Phil schudt zijn hoofd. 'Overdrijven is ook een vak.'
'Hoe ziet het eruit?' wil ik weten en kan ik dan de foto zien. Ziet er best goed uit maar kan beter.
'Nee,' reageert Drew,' Tae, je kan best je voet wat hoger zetten want dan kom je ook beter uit met de rotatie.'
Ik knik. 'Ik heb ook nog een ander idee. Ehm, Serina mag de vlag wel doen bij Max. Het is hoog genoeg en ik denk aan een kurkentrekker in de lucht. Dat iemand me een zetje geeft.'
Om te zien dat Phil knikt. 'Ben er helemaal voor. Ik geef je wel een zetje.'
Een ding tegelijk. Eerst de wall flip nog vanaf Drews rug. Welke ik nog twee keer moet doen en bij de derde keer staat het goed op de foto. Iets waar Drew toch wel blij mee is want hij jammerde dat hij geen blauwe rug wilt. Wat een grap is.
Daarna is Serina aan de beurt om bij Max een vlag te doen. Alleen dat mislukt wat en na wat gepuzzel komt er een andere foto uit, dat Max gebukt staat om zijn veter te strikken en Serina er in een speed vault over hem heen gaat. Een mooie foto, dat zeker.
Phil durft het wel met mij aan voor een kurkentrekker en verbazend genoeg hebben we de foto bij de tweede keer. Waarbij Phil nog een gek gezicht trok alsof hij me op probeerde te vangen. Stuk voor stuk geslaagde foto's.

Nu de fotosessie erop zit, is alles weer opgeruimd en schoon gemaakt. De spullen staan weer in mijn auto. Straks naar huis.
'Heren, super bedankt. Vooral de actiefoto's, zal ik het maar noemen, vind ik geweldig,' glimlach ik. 'Drew, als je rug toch blauw wordt, mag je van mij naar een masseur gaan op mijn kosten.'
Drew wuift het weg. 'Schei uit, mijn rug kan wel wat hebben. Ik heb ergere dingen opgelopen dus dan valt dit wel mee.'
Cameron stoot me zachtjes aan en knikt, bijna onzichtbaar, naar drie plastic tasjes.
'Graag gedaan.' Phil doet zijn rugtas over een schouder.
Ik pak de tasjes en moet ik er eerst in kijken om zeker te zijn dat ik de juiste tas aan de goede geef. 'Als een kleine tegenprestatie voor de fotosessie en de videoshoot. Je mag de kleding houden.'
'Dat had niet gehoeven,' is de reactie van Max. 'We zouden het ook doen zonder dat we er iets voor krijgen. Daar zijn we vrienden voor. Jullie zouden ons ook helpen zonder daar iets voor terug te vragen.' Hij knuffelt me kort.
Wat Phil ook doet.
'Oké, nu eruit want ik heb de sleutel. Morgen geef ik die terug aan Paul.' Als we buiten staan, doe ik de deur op slot en ga ik naar mijn auto.
Cameron loopt mee naar mijn auto. 'Morgen wel naar Valley Road park?'
Ik knik. 'Tuurlijk, maar ik heb wel een lunchafspraak met Paul en Denise, die twee zijn nu verloofd.'
'Dan zie ik je morgenmiddag wel in Newhaven. Nog plannen voor de ochtend?' wilt Cameron weten.
Ik schud mijn hoofd. 'Gewoon uitslapen en rustig aan doen. Op tijd naar de afspraak met Paul en daarna naar Valley Road park.'

Reacties (1)

  • Malikx

    Leuk wat te lezen met de pijn

    2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen