Foto bij 049 Flashes of History

Emma Lewis pov.

Ik wist niet hoelang ik in zijn ogen had gekeken, of hoelang mijn hand in die van hem lag. Het gevoel van zijn stevige hand op mijn rug maakte me gek van verlangen en de drang om mijn lichaam tegen die van hem aan te drukken werd bijna teveel toen zijn vingers plagend over de blote huid gleden. De achterkant van mijn jurk was open en hij leek expres de huid op huidcontact te vermijden. Zijn hand bleef perfect stilliggen op dezelfde plek en nooit was hij te ver naar beneden gegleden. Zo nu en dan voelde ik de tintelende sensatie van een van zijn vingers die mijn gevoelige huid aftastte, maar die sensaties bleven nooit lang. Ik had het me allemaal met gemak kunnen inbeelden, maar de subtiele verandering van zijn mondhoek vertelde me dat ik het me niet inbeeldde.
'Tevreden?' vroeg hij plots, zijn stem laag. Ik humde zacht en glimlachte.
'Meer dan tevreden,' zei ik en merkte dat de alcohol me een stuk zekerder gemaakt had. Ik wist zeker dat als ik nuchter was dit nooit gebeurd was. Ik was normaal heel erg terughoudend als het op aanrakingen aankwam en hield ik er niet van om aan geraakt te worden. Maar bij Severus merkte ik dat dat niet het geval was. Ik heb nog nooit zulke intense gevoelens gevoeld en ik wist niet zo goed wat ik er mee moest, dit was nieuw. Misschien voelde het zo spannend door het leeftijdsverschil, of het feit dat hij mijn docent was. Of omdat ik geen idee had of de gevoelens wederzijds waren.
Ik slikte bij die gedachte en mijn ogen zakte. Nu ik er over nadacht merkte ik dat mijn gevoelens best wel eenzijdig waren. Hij had meer irritatie en ergernis laten zien dan wat dan ook.
'Het is tijd dat je naar je kamer gaat,' zei hij en vragend schoten mijn ogen weer op naar zijn gezicht.
'Maar-' begon ik, maar hij onderbrak me.
'Het is laat en je hebt alcohol op,' zei hij. Ik fronste en vernauwde mijn ogen, terwijl ik hem onderzoekend aan keek. Hoe wist hij dat? We kwamen tot stilstand, waarna hij mijn hand lost liet en een stap naar achteren zette. Mijn hand gleed van zijn schouder af en ik liet mijn ogen afzakken naar de vloer.
Alles stopte zo plotseling en ik voelde met koud een leeg nu hij me niet vasthad. De plek waar zijn hand op mijn rug had gelegen was koud geworden en voorzichtig keek ik hem aan, bang dat ik hem boos gemaakt had. Maar hij keek normaal op me neer, zijn blik nog hetzelfde als toen we nog danste en vraagtekens vulde mijn hoofd. Waarom had hij het gestopt?
Nu ik niet op hem kon leunen, merkte ik hoeveel alcohol ik op had. De muziek in de grote zaal was over, de avond was aan een einde gekomen en ik probeerde het teleurgestelde gevoel te onderdrukken. Hij rechte zijn rug, trok een mondhoek omhoog en knikte naar me.
'Een fijne avond nog,' zei hij en voordat ik wat terug had kunnen zeggen, had hij zich omgedraaid en liep hij de gang uit. Een kleine glimlach verscheen op mijn gezicht, terwijl ik hem achternakeek.

Glimlachend was ik naar mijn kamer gelopen. Ik kreeg er last van in mijn wangen.
Vlug trok ik mijn hakken uit toen ik eenmaal binnen was en zat zuchtend op de rand van mijn bed. De avond was alsnog beter gegaan dan ik verwacht had of überhaupt op gehoopt had. Ik beet op mijn lip, terwijl ik mijn zwarte hakken op de grond neer zette, naast mijn bed.
Het had zo ontzettend goed gevoeld om zo dicht bij hem te staan. Echter had ik het idee dat hij zich niet bepaald op zijn gemak voelde. De hand die die van mij vast had gehouden in de dans positie voelde koel en stevig aan, hij bewoog zijn vingers nauwelijks. Zijn andere hand, die op mijn rug lag, lag ook erg stijf en stil. Het kon zijn dat hij het niet fijn vond, dat hij me liever niet aanraakte. Maar het kon ook zijn omdat hij beleefd was en niet zonder toestemming te laag afzakte. De laatste optie zorgde ervoor dat mijn hart alleen maar sneller ging kloppen. Had de grijns op zijn gezicht aangegeven dat hij het toch wel fijn vond?
Ik kreunde gefrustreerd, lachte zacht om mezelf en wierp mijn zware hoofd in mijn handen.
In mijn ooghoek merkte ik wat op, een klein pakketje op mijn nachtkastje. Het leek daar zorgvuldig te zijn geplaatst en fronsend hief ik mijn hoofd weer op. Ik pakte het op en liet het pakje voorzichtig door mijn vingers glijden. Het bruine, simpele inpakpapier voelde glad en stevig tegen mijn vingertoppen aan en nieuwsgierig begon ik het te openen. Was dit een kerstcadeau? Een die te vroeg afgeleverd was door de huiselfen?
Toen het papier er af gegleden was, staarde ik met grote ogen naar het boek in mijn handen. Pride and Prejudice by Jane Austen, first edition. Een eerste editie van Jane Austen? Oh Merlin! Ik hield van haar boeken...
Met een brede glimlach bladerede ik door het boek heen, vol enthousiasme. Het was ontzettend moeilijk om aan een eerste editie te komen. Terwijl ik erdoorheen bladerde, viel er een stukje perkament tussen de bladzijdes vandaan.
Een fijne kerst.
SS

Met een openmond en grote ogen keek ik naar het korte briefje en draaide het om, om te kijken of er nog meer op stond. Voor de rest was het stukje perkament blanco en met ingehouden adem staarde ik naar het spinnenachtige handschrift.
Ik kon dit niet aannemen. Deze boeken waren ontzettend zeldzaam en duur. Dit hoorde bij een verzamelaar, niet bij mij. Ja, ik was enorm fan van Jane Austen haar werk en ik kon niet geloven dat ik daadwerkelijk een van de eerste boeken in mijn handen had, maar dit was een te duur cadeau.
Nogmaals pakte ik het boek beet en onderdrukte de kinderlijke glimlach die telkens weer omhoogkwam. Hoe was Severus hier in Merlins naam aan gekomen? En waarom had hij mij dit gegeven, van alle mensen? Het boek was in een uitstekende conditie en ik durfde bijna niet erdoorheen te bladeren, bang dat ik het zou vernielen.
Plots besefte ik me met een koude schok dat ik helemaal niks voor hem gehaald had. Ik wist niet dat hij wat zou geven en ik had eerlijk gezegd het idee dat hij het niet wilde. Natuurlijk had ik er over nagedacht om wat voor hem te halen, maar ik wist niet of dat gepast was en of hij er boos om zou worden. Ik had ook geen idee waarom hij zo'n duur cadeau aan mij zou geven, maar het zorgde ervoor dat een warm gevoel zich rond mijn buik verspreide, samen met een sprankeltje hoop.
Misschien had ik zijn goede humeur deze avond me niet ingebeeld, misschien had hij wel echt genoten van onze dans. Misschien voelde hij toch minder minachtig naar me toe dan hij normaal liet blijken.


(flower)

Reacties (6)

 • GossipGirl21

  Mooi geschreven.

  1 jaar geleden
 • Stoney

  oh my god dit is zo leuk
  adorable
  shit hey:9~

  1 jaar geleden
 • xdarklifes

  ahhhh ik zit hier helemaal te smelten en kan niet wachten tot dat je verder gaat. Ze zijn beide aangetrokken tot elkaar en weten het niet van elkaar, ik zit hier echt te genieten. Ga zo door:))

  1 jaar geleden
  • RickmanLover

   Nahw! Dankjewel, dat is erg leuk om te horen(flower)
   Welkom, by the way, en bedankt voor je reacties!:Y)
   (blush)

   1 jaar geleden
 • Lente2

  Ah snap helemaal hoe ze zich voelt, maar als dan blijkt dat het wederzijds is, is dat gevoel nog beter:D

  1 jaar geleden
  • RickmanLover

   Daar heb je zeker gelijk in ja:DDat is het stressen voor een tijdje wel waard als je er eenmaal achter komt dat het wederzijds is
   (flower)

   1 jaar geleden
 • elisekarlijn

  Mooi

  1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here