Foto bij 050 • Flashes of History

Emma Lewis pov.

Met een nerveus gevoel in mijn buik begon ik richting de kerkers te lopen. Ik had het boek dat ik van Severus gekregen had in mijn handen liggen en was vastberaden het naar hem terug te brengen. Het was alweer een week geleden dat ik het gekregen had en ik bleef het maar voor me uit schuiven. Ik wist niet hoe hij zou reageren als ik het terug zou brengen en ik wilde zijn gevoelens niet kwetsen. Echter was het toch de juiste beslissing om terug te brengen, ik verdiende zo'n duur cadeau niet.
Ik had Severus niet meer gezien na het ball. Ik had naar hem gezocht om hem te kunnen bedanken en het meteen terug te geven, maar hij kwam niet naar de maaltijden in de grote zaal. Nu was ik op weg naar zijn lokaal, want volgens Minerva zat hij daar.
In een vlug tempo liep ik de koude kerkers in en grimaste lichtelijk. Ik vond de sfeer hier nooit erg fijn, het was koud en klam en altijd stil. Het was creepy. Eenmaal bij zijn kantoor aangekomen, hief ik mijn hand op en klopte voorzichtig aan. Nog vlug haalde ik mijn hand door mijn haar heen. Eerder dan verwacht werd de deur opengetrokken en stond een diep fronsende Severus in de deuropening. Zijn ogen gleden over me heen en ik glimlachte warm naar hem. Zijn ogen bleven voor een aantal seconden op het boek in mijn armen hangen, waarna hij de deur verder opendeed en met zijn hoofd knikte dat ik naar binnen mocht komen.
'Kom binnen,' zei hij en ik liep vlug langs hem naar binnen. Vol verbazing gleden mijn ogen door het donkere lokaal heen. Overal stonden pruttelende ketels en ik vroeg me af hoe hij in Merlins naam dat allemaal in zijn eentje had kunnen maken. Hij liep vlug langs me heen, naar de ketel die op zijn bureau stond en pakte het zakhorloge op.
'Ik heb precies zeven minuten, waar kan ik je mee helpen?' vroeg hij en draaide zich naar me om, waarna hij zijn armen over elkaar sloeg. Hij hield het zakhorloge in zijn ene hand geklemd, terwijl met zijn vingers van de andere hand ritmisch op zijn bovenarm tikte.
'Ik uhm... Ik wilde je nog bedanken voor het boek,' zei ik en draaide met een kleine glimlach het boek in mijn handen om. Hij humde zacht, terwijl hij me met vernauwde ogen aan bleef kijken. 'Ik probeerde je de afgelopen dagen op te zoeken om je te bedanken, maar ik kon je nergens vinden. Minerva zei dat je hier was,' legde ik uit en hij lachte spottend.
'Natuurlijk vertelt Minerva dat,' zei hij spottend en schudde zijn hoofd, terwijl hij weer neer keek op het horloge in zijn hand.
'Maar,' begon ik zacht en keek hem voorzichtig aan. Dit trok zijn aandacht weer en fronsend keek hij op me neer. 'Ik kan het niet aannemen,' zei ik zacht. Zijn gezichtsuitdrukking veranderde niet, het was net als of hij me niet gehoord had en dus legde ik het boek naast hem, op zijn bureau neer. 'Het is een veel te duur en zeldzaam boek. Dit hoort thuis bij een verzamelaar, niet bij mij,' vertelde ik en fronsend keek hij naar het boek dat nu weer op zijn bureau lag. Hij pakte het op, hield het naar me uit en keek me bijna dwingend aan met zijn zwarte ogen.
'Ik heb zo mijn connecties, het stelt niks voor,' zei hij en vol verbazing keek ik van het boek naar hem.
'Het stelt niks voor? Severus, heb je enig idee hoe duur deze boeken zijn?' vroeg ik verontwaardigd, pakte het boek uit zijn hand en legde het weer op het bureau achter hem neer. Hij humde en grijsde.
'Ik ben me ervan bewust ja. Dit heeft mij echter geen cent gekost,' zei hij. Doordat ik het boek weer op het bureau had gelegd, stond ik plots een stuk dichter bij hem dan hiervoor.
'Alsnog, ik... Ik kan het niet accepteren,' zei ik zacht en keek stug in zijn gezicht. We stonden ontzettend dicht bij elkaar, zo dicht bij dat ik zijn after shave kon ruiken. De neiging om mijn neus in zijn nek te begraven was nogmaals overweldigend en ik keek bijna smekend op in zijn ogen. Mijn hart begon sneller te kloppen en vlinders fladderde rond in mijn buik. Langzaam liet hij zijn armen die voor zijn borst geslagen waren, naar beneden zakken en zijn ogen flitste over mijn gezicht heen, als of hij opzoek was naar iets.
Wat zou er gaan gebeuren? Ik kon alleen maar hopen op meer... Mijn ogen gleden af naar zijn heerlijk uitziende lippen en voor het eerst in een lange tijd had ik de aandrang om dicht bij iemand te zijn.
De spieren in zijn kaak zag ik heen en weer gaan, hij klemde duidelijk zijn kaken op elkaar vast.
'Oh, fuck het,' mompelde hij plots en voor ik het wist had hij de resterende ruimte tussen onze lichamen gesloten. Hij drukte zijn lippen op die van mij en met een schok reageerde ik. Even bleef ik versteend staan, vragend of dit echt was, maar al snel besefte ik me dat het echt was. Ik begon met hem mee te bewegen en legde mijn handen op zijn borst neer. Onze lippen bewogen soepel tegen elkaar aan, het was een langzame, diepe kus. Een kus waarvan ik trillend op mijn benen stond en die me in ademnood hield. Hij bracht zijn hand naar mijn wang toe en ik smolt in zijn aanraking.
Dit was alles waar ik op gehoopt had, meer dan waar ik op gehoopt had. Ik kon niet logisch meer nadenkend en het enige waar ik me op kon focussen waren zijn lippen. Zijn lichaam voelde stevig aan en ik paste perfect in zijn armen. Ik voelde mijn vingers in de stof van zijn gewaad drukken in een poging om me aan iets vast te houden, terwijl onze lippen tegen elkaar aan bewogen als of we dit al jaren deden.
Echter was de gelukzaligheid snel verdwenen, veel te snel. Hij trok zich terug en zette vlug een aantal stappen naar achteren, terwijl hij zijn hand opbracht naar zijn hoofd. Met grote ogen keek hij naar de vloer en snel weer op naar mijn gezicht. Zijn ogen stonden vol woede en paniek en ik deinsde achteruit toen ik het zag. Wat had ik gedaan?
'Severus...' begon ik en stak mijn hand naar hem uit, in de hoop dat hij mijn aanraking zou accepteren, maar hij deinsde weg van me. Voor ik het wist was hij het lokaal uit gevlucht, terwijl al zijn potions nog stonden te bubbelen en te pruttelend, wachtend tot hij ze hun aandacht zou geven.


Eindelijk:Y)

Reacties (8)

 • GossipGirl21

  Mooi geschreven.

  2 jaar geleden
 • Posty

  E I N D E L I J K
  50 HOOFDSTUKKEN
  AND ITS THERE
  WOOH

  2 jaar geleden
 • Muizlet

  hihihihihihihihihihhihi
  (hoera)

  3 jaar geleden
 • NicoleStyles

  (dance)Finally(nerd)

  3 jaar geleden
 • VampireMouse

  Owwwwwww jaaaaaaa!!!!!!!! Ik sta hier nog net niet te hupsen van blijdschap!!!
  Maar dan is die boos en gaat die weg.. Beter is die met 4 minuten terug voor z'n poitions en als die er toch is kan die meteen ff babbelen... How.. Mannen XD

  3 jaar geleden
  • RickmanLover

   Yayyy, gelukkig! (:
   Ik betwijfel of hij binnen vier minuten terug is... Hahahaha. En inderdaad, mannen, wat moet je er soms toch ook mee heh XD Altijd maar zo ingewikkeld en zeker deze man!

   2 jaar geleden
  • VampireMouse

   Vooral Snape jaxDok ga snel lezen xx

   2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen