Foto bij Letter 3.

Lieve Li,

Vandaag wordt de dag dat ik alles van me af ga zetten. Ik ga jou van me afzetten. Ik heb namelijk iemand ontmoet.
Iemand die me het gevoel geeft dat ik zijn hele wereld ben. Iemand die me het gevoel geeft dat ik er toe doe. Iemand die me verteld hoe mooi ik ben. Hoe bijzonder ik ben. Hoe belangrijk ik ben voor hem.
Iemand die me gelukkig wil maken.
En toch weet ik niet of ik het kan. Je zit nog steeds in mijn hoofd. Sinds Dwain er is merk ik dat onze communicatie beter gaat. Ik merk dat we elkaar weer iets meer spreken. We overleggen meer, we praten meer.
En toch heb je me gekwetst, alweer.
Toen mijn opa overleed heb je zo ontzettend weinig interesse getoond. Het maakte je geen reet uit. Je hebt me niet eens gecondoleerd, niet uit jezelf in elk geval. Pas toen Noa je erop aansprak kon je "Gecondoleerd" zeggen.
Ik merk steeds meer aan je dat het je niets kan schelen. Helemaal nu ik Dwain heb leren kennen.
Iedereen om me heen zegt dat ik het moet doen, dat ik ervoor moet gaan. Ik ben voorzichtig, dat wel. Ik ga mijn hart niet zomaar weggeven, en zeker niet aan iemand die ik nauwelijks ken. Hij is de beste vriend van Jason, Alissa's vriend, dus zij vindt dat ik er volledig voor moet gaan.
Ik durf het niet. Ik kan het niet. Ik ben te bang dat hij me ook kwetst. Dat hij me kwetst zoals dat jij hebt gedaan.
Diep van binnen weet ik dat dat niet gaat gebeuren, omdat hij heel anders is dan dat jij bent. Maar de angst zal er altijd zijn. En dat heb ik Dwain ook verteld.
Ik merk dat hij heel open is, en rekening met me houdt. Helaas hebben zijn ouders minder vertrouwen in me. Dat mis ik wel. Jouw familie was zo lief voor me, en zo open. Ik denk dat ik dat niet snel meer zal vinden.
En toch moet ik je laten gaan Li. Ik moet al mijn liefde voor jou nu voor eens en voor altijd van me afzetten. Ik hoop dat me dat lukt.
Ik zie in dat ik zoveel mooier en beter verdien dan wat jij ooit geweest bent.
Je bent belangrijk voor me, echt waar. Maar ik weet niet meer of ik nou van je hou omdat je echt de liefde van mijn leven bent, of omdat je mijn eerste echte grote liefde was en ik dat nog niet van me af kan zetten. Ik weet niet wat het is. Maar ik zie nu in dat het klaar moet zijn. Voor nu in elk geval. Als ik heel eerlijk ben en moet luisteren naar wat mijn hart nu zegt kan ik zeggen dat ik niet weet of ik voor altijd gelukkig zal zijn met Dwain.
Jij zit nog steeds in mijn hart, en ik kan je daar natuurlijk niet zo uitgooien. Ik hoop dat als ik meer tijd met Dwain door zal brengen dat dat beter zal gaan, en dat ik een toekomst met hem kan zien.
Hij ziet dat al wel met mij, maar om heel eerlijk te zijn word ik daar nu nog een beetje benauwd van.
Ik durf hem dat nog niet te zeggen, ik ben bang dat het hem afschrikt. Het is gek, mijn hele beeld van de toekomst moeten aanpassen. Ik kan me nog een gesprek met de meiden van LIAF herinneren:

<Jongens ik heb een probleem
Dawn> Wat is je probleem meid?
<Nou kijk, er is dus een goede vriend van de vriend van mijn beste vriendin (geen idee of dit al te volgen is)
<En hij is sinds kort in onze vriendengroep
<En ik praat best veel met hem en zo via whatsapp
<Dus gisteren was die vriendin van me jarig en ik was daar
<Samen met haar vriend, Dwain (die jongen) en Michael (andere jongen
<En Dwain en ik hadden het gewoon gezellig
<Maar nu loopt iedereen de hele tijd opmerkingen te maken dat hij wel iets voor me is en waarom ik het niet gewoon probeer
<Terwijl ik na 2 jaar nog steeds gevoelens heb voor Liam
<Ik vind het kut, want ben bang dat Dwain de verkeerde indruk van me krijgt
Dawn>Je kunt toch ook gwn close zijn met iemand zonder dat hrt gelijk een relatie wordt, ik bedoel je hebt hem niet gelijk op date gevraagd of de hele tijd lopen flirten dus echt een hele verkeerde indruk kan hij niet hebben denk ik?
<Nee precies, maar op een gegeven moment was ik moe dus ik leunde met mijn hoofd op zijn schouder, en Michael meteen: OMG JASON. HET IS GELUKT. WE HEBBEN ZE GEKOPPELD
<En later, Michael vroeg heel serieus aan ons of het niets zou kunnen worden, dus ik mijn hoofd schudden
<En Dwain: uhm, weet niet. Kan ik niets van zeggen nu?
Dawn>Oww oke das ietsje anders, maar gelukkig reageerde hij gwn dat hij er nu niets over kan zeggen en niet gelijk van 'vast wel' of 'we proberen het wel' ofzo xd


Mijn gevoelens voor jou zaten nog zo diep toen Li, maar nu wil ik gewoon van je af. Ik wil van mijn verdriet af. Ik wil van mijn pijn af.
Ooit was je alles voor me, maar ik moet gaan toegeven dat ik dat niet voor jou ben en dat ik je moet laten gaan. Ik laat je gaan Liam. Misschien dat we elkaar ooit nog tegen zullen komen.
Ik hou van je, vergeet dat nooit.

Met alle liefde
'x

Reacties (1)

 • HarrysWife

  Love it Lot.
  Prachtig geschreven.
  Ben benieuwd hoe het tussen haar en Dwain gaat lopen (;
  Liefs xxx

  2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen