Foto bij 001 The Sorting Hat

Laiza Jane Rosefield

Vandaag is de dag. Na de eerste vier jaar op Ilvermony in Noord-Amerika is mijn vader naar Engeland verhuist omdat hij hier een baan in het ministerie van magie kon krijgen. Nu is vandaag de eerste dag dat ik naar Hogwarts ga. Met mijn hutkoffer , mijn kat en een grote tas vol spullen op de trolley loop ik over het treinstation van Londen. Prachtig land dit , de afgelopen weken bestonden uit het bezichtigen van alle bezienswaardigheden die dit land te bieden heeft en mijn vader heeft me aan een collega van hem voorgesteld , die ons meenam naar zijn familie. De Weasleys. Een van de meest hartelijke gezinnen , al hun kinderen zijn of gaan nog naar Hogwarts en ik zit zelfs in hetzelfde jaar als hun zoon Ron. Dwalend over perron 9 en 10 zie ik ineens een paar mensen met rode haren , dat kan niet anders dan
"Laiza , we waren al op je aan het wachten. Aangezien je natuurlijk nog niets van de passage weet." , zegt Ginny die ineens voor mijn neus staan. Ginny is het jongere zusje van Ron en zit dan nu ook een jaar onder ons. We lopen iets verder en stoppen dan tussen twee palen in. Ik begroet dan ook de moeder van Ron en Ginny , genaamd Molly. Naast Ron staan nog twee anderen , een prachtig meisje met lichtbruine haren en een jongen die ik herken uit vele anderen , Harry Potter.
"Nou laat ik jullie voorstellen. Laiza, dit zijn Hermione en Harry. En dit is Laiza" , zegt Ron.
"Aangenaam" , zeg ik vriendelijk tegen hun en ook hun groeten terug. Ineens pakt Ron z'n trolley en duwt hem en zichzelf in volle kracht door de muur heen. Dat is dus de passage naar platform 9 3/4. Ik wordt gewenkt dat ik Ron moet volgen door de passage en zonder er echt bij na te denken volg ik Ron en duw de trolley en mezelf door de muur heen en als ik stop met duwen ben ik beland op een heel ander station waar een trein staat te fluiten om te vertrekken. Snel na mij volgen Ginny, Harry en Hermione ook door de muur heen en met zijn vijfen gaan we de trein binnen en nemen plaats in een coupé halverwege de trein. Harry en Ron gingen al gauw in gesprek over wat ze hadden meegemaakt in de zomer.
"Laiza , was het toch?" , zegt het meisje die zich eerder voorstelde als Hermione. Ik bevestig haar vraag met een ja en luister dan naar de rest van haar vraag.
"Waar kom je eigenlijk vandaan?"
"Ilvermony , hoog in de bergen in Noord-Amerika. Mijn vader kreeg een baan hier in het ministerie en toen kwamen we hierheen. Mijn vader werkt samen met."
"Arthur Weasley" , eindigde ze mijn zin. We hebben nog een tijd zitten praten over mijn oude school en waar ik vandaan kom voordat we aankwamen bij de eindhalte. Hogwarts. Ik loop met Ginny mee de trein uit , die aan het vertellen is over de rest van haar familie. Ik heb haar ouders en oudere broers Ron , Fred en George wel ontmoet , maar blijkbaar heeft ze nog meer broers. We stappen in een koets en bij ons in de koets zitten nog twee meisjes die uit Hufflepuf en een jongen uit Ravenclaw.
"Ik vraag me wel af in welk huis ik kom.", zeg ik tegen Ginny die me begrijpelijk aankijkt.
"Ik was er ook heel zenuwachtig voor , maar ik was wel eerstejaars. Gelukkig hoef je niet met de eerstejaars mee naar binnen , maar wordt je na hun zijn geweest gesorteerd in je huis. In welk huis zat je eigenlijk op Ilvermony?", antwoord Ginny me.
"Pukwudgie", antwoord ik om daarna uit te leggen waar dat voor staat.
"Mijn vader heeft vroeger ook op Ilvermony gezeten , maar mijn moeder heeft hier op Hogwarts op school gezeten en is toen later naar Amerika verhuist om te werken in de ambassade , daar heeft ze ook mijn vader leren kennen. Mijn moeder was een Gryffindor." , vertelde ik nog aan Ginny. Maar toen waren we al gearriveerd bij de school. Het hele stuk door het kasteel heen onderweg naar de grote hal , was een stuk om je ogen bij uit te kijken.
"Hoe moet ik hier ooit mijn weg vinden?" , vraag ik aan Ginny.
"Je hebt het trappenhuis nog niet eens gezien.", zegt ze lachend. Door een professor wordt ik gewezen om vooraan de Ravenclaw tafel plaats te nemen. Als alle studenten binnen zijn gekomen sluiten de grote deuren. Bij het stukje vooraan zijn nog vier andere studenten aangeschoven die waarschijnlijk ook over zijn geplaatst van een andere school. Een jonger jongetje die waarschijnlijk tweedejaars student zou zijn , herkende ik van Ilvermony. Maar voordat ik een gesprek met de anderen aan kon gaan gingen de deuren open en kwamen de eerstejaars studenten binnen , geleid door een Professor die McGonnagal heet van haar achternaam. Tenminste dat was wat Ginny mij had verteld. De eerstejaars stonden allemaal erg nerveus te kijken naar de hoed die op de stoel lag , een aantal schrokken zelfs toen die ook ineens begon met praten. Toen de sorteerhoed uitgesproken was riep Professor McGonnagal vanaf een lijst de namen op van de eerstejaars studenten. 'Gregory Bathord , Slytherin' 'Amanda Milar, Hufflepuff' 'Josie Meiers, Gryffindor' 'Lucas Haming, Hufflepuff' 'Elizabeth Larant, Ravenclaw'.
Zo ging de lijst door tot uiteindelijk alle eerstejaars studenten plaats hadden genomen aan een tafel.
"Nu is het tijd voor de vijf studenten die overkomen van de andere tovenaarsscholen. Als eerste is Ed Weasel" , zei Professor McGonnagal. Het jonge jongetje die ik herkende van Ilvermony stond op en je hoorde wat andere studenten lachen. Met een zenuwachtige blik op zijn gezicht nam hij plaats op de kruk en de hoed werd op zijn hoofd geplaatst. Even later werd Hufflepuff geroepen door de hoed en door gejoel werd de jongen onthaald. Maggie Lotan werd een Slytherin en Rafael Keent belandde in Ravenclaw.
"Laiza Rosefield" , maar dat ben ik. Met lichtelijk trillende benen sta ik op , voor even voelde ik me die hele nerveuze eerstejaars. Ik kijk nog even richting de Gryffindor tafel , waar Ginny en Hermione zitten die naar me glimlachen. Ik neem plaats op de kruk en voel dat de sorteerhoed op mijn hoofd wordt geplaatst.
'Gryffindor' wordt geroepen door de sorteerhoed en er gaat een hele lading spanning van me af. De volledige tafel klapt en ik kan weer opstaan en loop snel richting de Gryffindors die al bekend voor me zijn. Ik weet niet of het mag , maar eigenlijk maakt me dat heel even niet zo zeer uit.
"Laiza , wat geweldig dat je bij ons bent geplaatst", roept Hermione als ik zo goed als bij hun ben. Ik neem snel plaats naast Hermione en als Suzan Boie in Hufflepuff is geplaatst , is de sortering echt voorbij. Een andere Professor stapte naar voren , waarvan ik aan nam dat dit Dumbledore zou zijn. Hij vertelde wat over de regels en toen hij wou afronden door te zeggen dat de nieuwe Professor succes geheten zou worden door iedereen stond de mevrouw op. Een vrouw die in het knalroze was gekleed , genaamd Dolores Umbridge.
"Zij was bij mijn horing", zei Harry die schuin tegenover mij zat. Na een gesprek over hoe ze zou zorgen dat dingen verbeterd konden worden , nam ze eindelijk weer plaats en klonk er een schammel applaus.
"Wat betekent dit?", vraagt Ron die naast Harry zit.
"Dat het ministerie zich bemoeit met Hogwarts"

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen