Foto bij 052 • Flashes of History

Emma Lewis pov.

Ondertussen had Christie haar eerste glas wijn leeg, maar zoals normaal leek ze er geen last van te hebben. Ik sipte van de wijn en Christie kantelde haar hoofd, waarna ze me fronsend aan keek.
'Hup, drink het toch op,' zei ze en reikte over de tafel heen in een poging om het glas leeg in mijn mond te tippen. Vlug deinsde ik weg en keek haar waarschuwend aan.
'Wil je me dronken voeren ofzo?' vroeg ik, waarna ik het laatste beetje uit het glas toch op dronk. Met een grijns knikte ze naar Rosmerta, die magisch nog twee glazen naar ons toe liet vliegen.
'En of ik dat probeer. Ik wil weten wie die mystery lover van je is,' grijnsde ze en zette haar ellebogen op tafel neer. We zaten aan een kleine, houten, ronde tafel voor twee personen, aan de zijkant in het café. Ik grimaste en keek zuchtend naar het glas voor me.
'Christie, ik ga het je niet vertellen. Zoals ik je al verteld heb, hij is een erg privépersoon,' zei ik en ze vernauwde haar ogen.
'Ik kon het toch proberen,' lachte ze en ik humde, waarna ik afkeurend mijn hoofd schudde en achter in mijn stoel leunde. Het was redelijk rustig, maar langzamerhand begon het iets voller te stromen. Het was nu ongeveer half negen en pikkedonker buiten. Het weer was vandaag erg druilerig, constante regen en harde windvlagen, het was verschrikkelijk.
'Hoe dan ook, je wilde met me spreken over deze mystery lover, wat is er aan de hand?' vroeg ze, een hand onder haar hoofd geplaatst, terwijl ze me zoekend aan keek. Ik haalde diep adem en frunnikte met mijn vingers aan het glas wijn.
'We hebben gedanst op het ball...' zei ik zacht, mijn ogen op de rode vloeistof in het glas gericht. Voorzichtig keek ik op naar haar en zag dat ze breed aan het grijnzen was. 'Een aan paar dagen geleden hebben we gekust,' zei ik en haar wenkbrauwen vlogen omhoog.
'Emma, dat is goed nieuws! Je sprak als of er een probleem was in je brieven,' zei ze en ik beet op mijn lip, waarna ik grimaste.
'Hij verbrak de kus en was in paniek weg gelopen. Ik heb hem niet meer gezien sinds toen en ik heb het idee dat hij me ontwijkt,' zei ik en nu gleed de grijns van haar gezicht af.
'Oh,' zei ze zacht. Ik humde en haalde ongemakkelijk mijn hand door mijn haar heen. Nu ik erover terugdacht en het hard op had verteld, merkte ik hoe rot ik me erbij voelde. Hoeveel pijn het eigenlijk deed toen hij weg was gevlucht. Terwijl hij nog wel begonnen was! Het maakte me onzeker en ik begon aan alles te twijfelen.
'En daar voel ik me eigenlijk best rot over,' gaf ik toe en ze knikte begrijpend.
'Dat kan ik heel erg goed begrijpen,' zei ze en legde haar hand op die van mij neer. Bemoedigend gaf ze me een knijpje en glimlachte. Dit was Christie, een grapjas en een feestbeest, maar een steunende vriendin wanneer het nodig was. 'Misschien is hij toch getrouwd?' stelde ze voor en ik haalde mijn schouders op. Severus leek me geen persoon die getrouwd zou zijn, heel eerlijk gezegd. Maar aan de andere kant, hij was ook geen persoon om over zijn privézaken te praten met andere, dus dat zou het kunnen verklaren. Hij leek erg koud en kill aan de buitenkant, maar de afgelopen weken had hij laten zien dat hij wel degelijk een warm hart had, maar alleen veel moeite had het te laten zien. Soms glipte wat van het warme gedrag er tussen uit en bijna altijd leek hij zichzelf meteen te herstellen door een rot opmerking te maken.
'Dat zou best kunnen ja,' gaf ik toe en nam een aantal grote slokken van mijn wijn.
'Je moet er met hem over praten, Emma. Ook al ontwijkt hij je, ooit zal je hem tegen komen. Ik heb geen idee wie het is, maar de meeste mannen werken hetzelfde. Als hij wel getrouwd is, heeft hij je gezoend om een rede. Hij wilde het, vergeet dat niet,' zei ze en ze keek me doordringend aan. Haar hand lag nog steeds op die van mij en ik glimlachte dankbaar.
'Dat is zo,' gaf ik toe en ze ging weer normaal op haar stoel zitten.
'Maar, was het goed?' vroeg ze met een voorzichtige grijns. Ik rolde met mijn ogen, zuchtte diep en nam nogmaals een diepe slok van de wijn. Grimassend slikte ik het door en knipperde een aantal keer verbaast bij het voelen van het waas die over me heen kwam te liggen. Zoals verwacht begon de alcohol al eerder effect te nemen dan normaal.
'Het was geweldig,' zei ik lachend. 'Het was erg zacht en teder en hij was voorzichtig, iets wat ik niet van hem verwacht zou hebben,' zei ik en Christie humde goedkeurend. 'Het was totaal niet zoals met Jack,' zei ik zacht en keek denkend naar het hout van de tafel. Met Jack was het kussen altijd eentonig en precies zoals hij wilde. Het was ook nooit erg teder en altijd kort. Ik had ook nooit het idee dat ik er echt van genoot. Met Severus daarentegen genoot ik er te veel van. Mijn gedachtes verdwaalde elke minuut van de dag naar hem toe en hoe ik hem nogmaals wilde zoenen, maar dan goed.
'Gelukkig,' zei ze en haar blauwe ogen glinsterde blij. 'Ik wil niet dat weer in dezelfde situatie terecht komt als met Jack, begrepen? Als er ook maar iets is dat hij doet waar je niet van gediend bent, vertel je het me en ik zal hem persoonlijk komen vertellen hoe het nou allemaal zit. Oké?' Ze keek me serieus aan en ik wist honderd procent zeker dat ze geen grapje maakte. Christie was ontzettend beschermend en ik had haar op het randje kunnen tegen houden dat ze Jack zou vervloeken.
'Ik weet niet of dat wel zo verstandig is, Christie. Hij is een briljante tovenaar met ongeveer tien jaar extra ervaring,' zei ik en ze fronste haar wenkbrauwen.
'Ik denk niet dat Steven het erg zal vinden om me te helpen hoor,' lachte ze en ik schudde zuchtend mijn hoofd.
'Het komt wel goed,' zei ik.
Ver op de achtergrond hoorde ik de bel van de deur rinkelen, maar dat was al vaker gebeurd deze avond. Ik zat met mijn rug naar de ingang toe en sipte nogmaals wat van mijn wijn af. Ik besteedde geen aandacht aan het geluid, maar verbaast keek ik op naar Christie die met grote ogen over mijn schouder heen keek. Ik fronste en begon lachend te vragen of ze een geest gezien had, maar voordat ik het kon zeggen, zei zij wat.
'Je zal nooit raden wie er nu binnen komt lopen,' zei ze en fronsend draaide ik mijn hoofd om over mijn schouder. Het voelde als of er een bak ijskoud water over me heen werd gegooid en ik merkte de pijnlijke steken in mijn borst op.
'Snape, met een vrouw,' zei Christie grinnikend, maar ik kon er niet om lachen. Een bloedmooie blonde vrouw liep naast hem, hun armen in elkaar gehaakt, waarna hij haar met zijn gewoonlijke, aantrekkelijke grijns naar de bar leidde. Hij had me geen blik waardig gegund en met een hamerend hart volgde ik hun. Van af hier kon ik zien hoe blauw haar ogen waren, het was ongelofelijk. Ze had een zacht gezicht, jong, maar overduidelijk ouder dan mij.
Ik kreeg het bloedheet en ik moest op mijn onderlip bijten op te voorkomen dat het zou trillen.
Dit was dus waarom hij in paniek was weg gelopen. Hij was inderdaad getrouwd. Of het was zijn vriendin, maar dat maakte niet uit. Ik had geen kans tegen zo'n vrouw. Een volwassen vrouw.
'Dit is een beeld dat ik nooit verwacht had te zien,' lachte Christie en ik scheurde abrupt mijn ogen van het stel los. Hij leek haar drinken te bestellen, terwijl ze in gesprek waren. Ik voelde een bepaalde leegte in mijn borstkas, het voelde ontzettend naar en ik wilde tegen hem schreeuwen.
'Inderdaad,' zei ik zacht, terwijl ik naar het hout van de tafel staarde. Ik wist niet wat ik moest doen, de vreugde van een aantal dagen geleden was ingetrapt. Ik keek weer over mijn schouder heen naar het stel aan de bar en voelde de jaloezie in me opkomen. Ik was normaal nooit zo, maar met alcohol op was het een ander verhaal.
'Oh mijn god,' hoorde ik Christie zacht zeggen, maar ik bleef afgeleid over mijn schouder kijken. Ik voelde dat mijn hele gezicht wit was weggetrokken en de brok in mijn keel werd als maar dikker en dikker. Het was zo oneerlijk. 'Snape... hij is je mystery lover... je hebt met Snape gezoend,' zei ze zacht en nu verwijde mijn ogen. Langzaam draaide ik mijn hoofd terug naar haar om en zag dat haar mond openhing en haar ogen schoten verbaast van mij naar Severus toe. Ze had het door, ze realiseerde dat het Severus was waar ik het over had en ik voelde mijn wangen rood kleuren.
Oh shit.
'Christie, blijf alsjeblieft rustig,' begon ik zacht en keek haar doordringend aan, in de hoop haar te kalmeren. Ik bracht mijn vinger naar mijn lippen toe en met grote ogen schudde ze haar hoofd.
'Oh mijn god, Emma!'

Reacties (7)

 • GossipGirl21

  Mooi geschreven

  1 jaar geleden
 • Stoney

  WoooOOOOOoooW plottwist.
  Wow.
  WHO DAT THO
  WANNA KILL HER THO
  ALSO SNAPE THO

  1 jaar geleden
 • Lente2

  O mijn god inderdaad, is het Narcissa of zal ze die toch wel kennen.

  1 jaar geleden
  • RickmanLover

   I don't know :x
   Bedankt voor je reactie(flower)

   1 jaar geleden
  • Lente2

   Haha

   1 jaar geleden
 • Muizlet

  ... En iedereen keek om...

  1 jaar geleden
 • Sunnyrainbow

  Jep en nu heeft Snape ze gezien haha!

  1 jaar geleden
  • RickmanLover

   I mean... hij is/was een spion voor heel wat jaar :p Er zal niet veel zijn dat hem voorbij zal gaan zonder dat hij het door heeft!
   (flower)

   1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here