Foto bij 002

ik kijk naar mezelf via de spiegel. Bruin haar, blauwe ogen, witte trui, lichtblauwe spijkerbroek met gaten en witte sleehakken. Ik lach naar mezelf.
‘Ik kan deze eerste dag van een nieuwe start overleven.’ Zeg ik zachtjes tegen mezelf.
Ik doe vlug mijn make-up en ik loop de trap af naar beneden. Mijn moeder staat midden in de woonkamer met een zwarte schoudertas in haar handen.
‘Ik wens je veel succes lieverd.’ Zegt ze en ik knik.
Ik loop op haar af en ik geef haar een knuffel. ik pak de tas en ik geef haar een snelle kus op haar wang. ‘Je auto sleutels zitten in je tas.’ Zegt ze en ik knik. ‘Thanks mam.’ Zeg ik.
Ik loop naar de voordeur en loop naar buiten. Mijn zwarte BMW X6 staat voor op de stoep en ik begin zacht te lachen. Ik loop naar de auto en ik haal de sleutels uit mijn tas en stap in. Ik start vlug de auto en ik rij weg.

Ik sta op de parkeerplaats van het schoolterrein en ik zucht.
‘Emma dit kun jij.’ Zeg ik tegen mezelf, terwijl ik mezelf aan kijk via de achteruitkijkspiegel. Ik pak mijn tas en stap uit. ik sluit de auto af en loop naar het school gebouw. Het is hier zo groot, denk ik bij mezelf. Ik stop bij de receptie en de kleine mollige vrouw met fel blauwe ogen staart me lief maar onderzoekend aan.
‘Kan ik je helpen liefje?’ vraagt ze lief en ik knik. ‘Dit is mijn eerste dag hier op school en ik heb echt geen idee welke vakken ik heb en waar ik heen moet.’ Zeg ik zachtjes en de vrouw lacht lief. ‘hoe heet je?’ Vraagt ze. ‘Emma Jasons.’ Zeg ik. Ze knikt en begint wat op haar toetsenbord in te tikken.
‘Als het goed is heb je het rooster binnengekregen.’ Zegt ze en ik knik. De vrouw kijkt weer naar het scherm. ‘Maar nu moet je naar lokaal tweehonderdzesendertig. Dat is biologie.’ Zegt ze. ‘dankjewel’ Zeg ik terug en ze knikt. ‘Als je meer vragen hebt kom gerust terug.’ Zegt ze en ik knik.
Ik draai me om en ik loop naar de trap en ik ga naar boven. Er hangen bordjes boven me en ik kijk er naar. Links zijn de lokalen 200 tot en met 220 en rechts zijn de lokalen 221 tot en met 240. Ik voel iemand achter me en ik ga stevig recht staan. Iemand beukt hard tegen mijn schouder maar ik beweeg voor geen meter. Ik kijk opzei en een jonge staart me boos aan. Zijn ogen zijn grijs heel donker grijs en zijn haar is zo zwart als de nacht. Hij heeft een zwart shirt aan, een zwarte spijkerbroek en zwarte schoenen. Hij blijft me aan staren en ik hem. Zijn blik verandert langzaam in iets minder boos.
‘Sorry.’ Zegt hij zacht met een mooie heldere stem en zonder nog iets te zeggen loopt hij weg.
Ik schud verbaast mijn hoofd en ik loop de gang in van mijn lokaal. Ik ga naar binnen en er zitten al heel wat kinderen in het lokaal.
‘aha dan moet jij Emma Jasons zijn. De nieuwe leerling. Ga maar langs Violet zitten’ zegt de leraar en hij wijst naar een meisje met zwart haar waar de punten van paars zijn geverfd. Ik knik en ik loop naar haar toe en ik ga langs haar zitten.
‘Ik ben Violet.’ Zegt ze vrolijk. Ik lach en knik. ‘Emma.’ zeg ik terug en ze lacht. ‘Violet is trouwens een bijpassende naam bij je haar kleur.’ Zeg ik ze begint zacht te lachen. ‘Klopt ik hou van paars en van mijn haar.’ Zegt ze en ik lach terug.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here