Foto bij 053 Flashes of History

Emma Lewis pov.

Ik zag hoe Christie moeite had met zichzelf in te houden, ze bleef maar naar Severus staren en haar mond hing open.
'Christie, beheers je alsjeblieft, ik zal het uitleggen, maar niet hier,' zei ik en keek haar smekend aan. Ze trok haar wenkbrauwen hoog op, keek nogmaals naar Severus en knikte toch.
'Is goed, maar je hebt een hoop om uit te leggen,' zei ze serieus, maar toch merkte ik de kleine grijns op haar gezicht op. In wat voor een situatie was ik nou weer beland? Ik wist niet hoe ik me moest gedragen en of ik naar hem toe moest stappen. Ik was al dagenlang naar hem opzoek in de hoop te kunnen bespreken wat er gebeurd was en dat daar misschien uit zou komen dat we beide gevoelens voor elkaar hadden, maar nee. Hij had me ontlopen en nu bleek hij getrouwd te zijn, of tenminste een vriendin te hebben. Nogmaals keek ik voorzichtig op het koppel neer en ze leken rustig in gesprek te zijn, als of hij me niet eens gemerkt had.
Het deed pijn, heel erg veel. En mijn dronken ik wilde het hem vertellen ook. Grimassend pakte ik mijn glas wijn vast en sloeg het in een keer achterover. De rode vloeistof gleed brandend door mijn keel heen en diep zuchtend drukte ik mijn hoofd in mijn handen.
'Emma, het komt goed. Misschien is het wel helemaal niet zijn vrouw,' zei ze zacht en bemoedigend. Ik voelde dat ze haar hand op mijn schouder gelegd had.
'Wie is het dan?' vroeg ik ongelovig en ze trok haar schouders op.
'Geen idee,' zei ze zacht.
We bleven nog aan de tafel zitten voor een lange tijd. Zo lang dat ik ondertussen twee extra glazen wijn had leeggedronken. Christie en ik waren van onderwerp veranderd omdat ik dat vroeg. Ik voelde me verschrikkelijk en wilde het nu niet over hem hebben. We hadden het daarom over haar werk, maar ik gaf toe dat ik niet helemaal oplette. Absent humde ik zo nu en dan, maar mijn hoofd zat compleet ergens anders. Ik wilde een uitleg, ik wilde weten wat er aan de hand was en ik wilde hem nog een keer kussen. Zo verschrikkelijk graag.
'Emma,' zei Christie toen plots en ik keek op naar haar gezicht. Ik humde en keek weer naar mijn lege glas. 'Ga naar hem toe. Die vrouw is allang weg,' zei ze en nu schoten mijn ogen weer omhoog. Zat hij er nog steeds? Ik keek over mijn schouder heen en inderdaad, Christie had gelijk. Severus zat nog steeds aan de bar, deze keer alleen. De plek naast hem was leeg en er was geen spoor te bekennen van de knappe, blonde vrouw.
Bijna meteen stond ik op, maar nu voelde ik pas hoe toegetakeld ik was door de alcohol. Ik stond even draaiend op mijn benen en greep naar de rand van de tafel. Met dicht geknepen ogen probeerde ik mezelf te stabiliseren.
'Oké, ik ga,' zei ik en merkte dat ook het praten niet meer helemaal soepel ging. Christie keek me zuchtend aan en schudde haar hoofd.
'Oh lieverd je moet echt eens leren drinken,' zei ze lachend en ik suste haar, waarna ik mijn weg naar Severus maakte. Hij zat met zijn rug naar me toe en hoe dichter bij ik kwam, hoe nerveuser ik werd. Ik wilde het antwoord niet weten. Ik wilde niet weten dat zij inderdaad zijn vrouw was en dat onze kus niks voorstelde. Maar toch liep ik door.
Er waren niet veel mensen meer in het café en gelukkig waar Severus zat al helemaal niemand.
'Dus dat was de rede dat je me alleen liet nadat we gekust hadden. Ik dacht dat je me weerzinwekkend vond, of zelfs walgelijk, maar nu blijkt het dat je... Dat je een vrouw hebt? Dat je een vriendin hebt?' zei ik beschuldigend en keek met droevige ogen naar zijn in zwartgeklede rug. Hij begon zich langzaam om te draaien en met diepe frons keek hij me aan. Omdat hij op een barkruk zat, was hij een stukje lager dan mij en het gaf me de nodige moed om dit van mijn borst af te halen. Zijn zwarte ogen scande mijn gezicht doorgrondig, waarna ze naar de tafel waar Christie aan zat gingen. Echter keek hij me snel weer aan en zijn gezichtsuitdrukking was moeilijk te ontcijferen.
'Je bent dronken,' constateerde hij. Ik haalde mijn schouders op en schudde mijn hoofd.
'Dat is niet het punt! Wie was die vrouw?' vroeg ik en mijn woorden kwamen er erg moeizaam uit. Stil keek hij me aan, waarna hij zich vlug omdraaide, zijn glas vastpakte en leegdronk. Zijn hand schoot naar zijn zak waar hij een aantal munten uit haalde en het op de bar neer legde.
'Ik hoef jou geen verklaring af te leggen,' zei hij en voor ik het wist was hij opgestaan en torende hij hoog boven me uit. Automatisch richtte ik mijn ogen naar beneden en zette een stap naar achteren. Terwijl hij zijn jas aan deed bleven zijn intense ogen gefocust op mij liggen.
'Wat ga je doen?' vroeg ik, toen het er op leek dat hij aanstoot maakte om de zaak te verlaten.
'Ik ga je naar Hogwarts terugbrengen. Je bent niet in staat zelf terug te lopen,' zei hij en verontwaardigd zette ik nogmaals een stap naar achteren.
'Pardon, maar ik ben prima instaat zelf terug te lopen,' protesteerde ik, maar het was niet erg overtuigend. Hij trok zijn wenkbrauwen op, rolde met zijn ogen en pakte mijn bovenarm beet. Het was geen harde grip, maar stevig genoeg zodat ik steun had. Hij bracht ons naar de tafel waar Christie nog aanzat en ik ving haar vragende blik op.
'Is alles oké, Emma?' vroeg ze en keek gealarmeerd naar Severus, maar ik knikte. Mijn hoofd was zo mistig en vaag, ik had nooit zo veel glazen moeten drinken. Ik zou hier morgenochtend zeker spijt van krijgen.
'Ik denk het,' mompelde ik, terwijl ik begon te merken hoe mijn benen het begonnen te begeven.
'Ik zal miss Lewis hier terug naar haar kamers begeleiden,' zei hij vlug. Hij stak zijn hand weer in zijn zak, haalde er nog meer geld uit en legde een aantal munten op tafel neer. Meer dan genoeg voor onze bon, maar ik had niet de energie om ertegenin te gaan. 'Goede avond nog, miss Flemming,' zei hij streng tegen Christie en ik was bang dat hij boos op me zou worden zodra we buiten stonden. Maar dat gebeurde niet.
Hij liet mijn arm los waardoor ik even wankelde op mijn benen en naar de tafel greep. Severus pakte mijn jas vast en hield het achter me omhoog, een teken dat ik mijn jas aan moest doen. Zonder er echt bij na te denken deed ik wat hij wilde, ik trok mijn jas aan. Voorzichtig pakte hij de voorkanten van mijn jas beet, trok ze naar elkaar toe en begon de knopen te dichten. Ik glimlachte schaapachtig naar hem, maar zijn gezicht stond stenig en koud. Zelfs nu hij geïrriteerd of boos op me leek, zorgde hij voor me.
Niet veel later stonden we buiten op de koude straat. Hij had nog steeds mijn arm beet en bewust leunde ik dichter tegen hem aan.
'Waarom liep je weg nadat je me kuste?' vroeg ik. Hij negeerde me. In plaats van antwoord te geven knarste hij geërgerd zijn tanden op elkaar en zuchtte diep. 'Severus?' vroeg ik door, maar weer niks. Hij liet plots mijn arm los en hij versnelde zijn passen. Ik kwam achter hem te lopen, of eerder zwalken, maar bleef door vragen. Met drank op wist ik niet goed waar ik moest stoppen en ik had ook niet het idee dat ik wilde stoppen nu. Ik had het recht om te weten wat er aan de hand was!
'Ben je getrouwd? Is dat de rede dat je in paniek weg liep?' vroeg ik, maar weer geen antwoord. 'Severus!' riep ik plots luid en vliegensvlug had hij zich naar me omgedraaid. Hij had een woedende blik op zijn gezicht en in alarm probeerde ik naar achteren te lopen, terwijl ik met grote ogen naar hem omhoogkeek.
'Wat? Wat wil je?' gromde hij en ik opende mijn mond, zonder dat er geluid uit kwam. Hij had zijn lippen stevig op elkaar geperst en keek neerbuigend op me neer. Ik voelde dat mijn ogen zich vulde met tranen en dat mijn onderlip begon te trillen. Voorzichtig tilde ik mijn zwaar aanvoelende handen naar mijn eigen borstkas, waar ik ze beschermend tegen me aan hield. Mijn emoties namen me over. Alle opgekropte emoties van de afgelopen tijd dreigde eruit te komen.
'Nee, zij is mijn vrouw niet, of mijn vriendin,' spatte hij.
'Waarom bleef je dan niet? Waarom liep je weg?' vroeg ik zacht en ik zag in zijn ogen dat hij zichzelf moest beheersen. Hij zuchtte diep en liet zijn hoofd wat zakken. Hij leek altijd zo gestrest en gespannen, waardoor kwam dat? Waarom kon hij nooit eens genieten van het leven? 'Je vindt me weerzinwekkend, is het niet?' opperde ik zacht en zijn ogen schoten naar mijn gezicht.
'Nee, nee dat vind ik niet,' zei hij meteen geïrriteerd en ik keek smekend op in zijn gezicht.
'Dus eerst geef je me hoop op meer, maar nu blijkt het dat je gewoon met me aan het spelen was,' zei ik zacht en lachte spottend, terwijl ik mijn hoofd schudde.
'Nee, het is omdat je mijn leerling bent! En het spijt me wat ik gedaan heb, ik had het niet mogen doen. Het was verkeerd van me om zo gebruik van je te maken,' zei hij en verbaast keek ik hem aan. Zijn ogen toonde spijt en ze waren zachter dan normaal.
'Maar dat heb je niet gedaan. Ik vond het juist fijn,' zei ik zacht en reikte mijn hand op naar zijn wang. Voorzichtig raakte ik met een hand zijn koude wang en glimlachte op naar hem, maar zijn gezicht veranderde niet. Hij zuchtte zacht, terwijl ik voorzichtig op mijn tenen ging staan, in de hoop hem normaals te kunnen kussen, maar zacht pakte hij mijn pols vast.
'Je bent dronken. Het is tijd dat ik je terugbreng naar je kamers,' mompelde hij en ontweek mijn ogen. Hij begon weer te lopen en zei geen woord tegen me. De hele weg naar het kasteel en mijn kamers was stil. Ik wist niet meer wat ik moest zeggen en heel eerlijk gezegd had ik ook geen puf meer om wat te zeggen.


Whoops! Ik had net perongeluk nog een hoofdstuk online gezet, dat was niet de bedoeling! Sorry daar voor:$
Hopelijk vonden jullie het een leuk hoofdstuk!

Reacties (5)

 • GossipGirl21

  Mooi geschreven.

  1 jaar geleden
 • elisekarlijn

  :)

  1 jaar geleden
 • Teal

  Wauww mooi!

  1 jaar geleden
 • VampireMouse

  Owww zielig!!!maar mooi geschreven!!!

  1 jaar geleden
 • NicoleStyles

  oh noo dacht ik lekker twee hoofdstukkies te lezen(huil)
  oh zeker heb ik genoten van dit hoofdstuk(H)

  1 jaar geleden
  • RickmanLover

   Thank you:)
   En sorry dat je dacht twee te kunnen lezen, ik wilde het hoofdstuk aanpassen maar zat er niet met mijn hoofd bij en klikte toen verkeerd! WhoopsxD

   1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen