Foto bij 009

Ik lette niet op Perkamentus. Mijn gedachte was niet heel ergens anders. Natuurlijk wist ik wat de vloek des doods was, ben niet gek! Tranen vulde mijn ogen. Hoe kon iemand die aardige Lisa en Ginny willen vermoorden?
'Maar professor,' Ginny opeens en k draaide me om. 'Als iemand ons probeerde te vermoorden zou dat zeker Teo Van Detta zijn, de zoon van jeweetwel.' ik was het helemaal met haar eens, maar merkte dat professor Perkamentus niet zo goed luisterde. Hij keek alleen maar naar Harry, alsof hij iets vermoedde. tenslotte gaf hij antwoord. 'Ik weet het niet, maar ik geef niemand de schuld. Harry, wil je even mee komen?' Iedereen was verbaast dat hij dat vroeg.
'ikke, ja hoor, als u dat wil,' zei hij en liep met Perkamentus weg. Even later mochten Lisa en Ginny ook uit bed. Ron, Hemelien, Ik, Simone, Lisa, en Ginny liepen naar de toren van Griffoendor.

'Waar zullen Perkamentus en Harry over praten?' 'Misschien over vorig jaar, met de steen der wijze.' Er was een groot gesprek gaande ik de jongens slaapzaal (met maar 1 jongen en 5 meiden ).
'Zullen we het gewoon vragen als hij terug komt?' Vroeg ik. 'ja, maar misschien spreekt Harry niet de waarheid of mag hij het niet zeggen,' mompelde Lisa. 'Nee! Harry zou nooit liegen, hij is mijn beste vriend!' Riep Ron.
Simone ging rechtop zitten en pakte haar staf. 'Kom, jullie eerstejaars hebben morgen Wingardium Leviosa. Wij kunnen helpen.'
De rest pakte ook zijn/ haar staf en begonnen te oefenen. Het ging super goed, en Lisa en ik konden het zelfs beter dan Ron en Simone. We hebben lol gemaakt en gelachen, huiswerk gemaakt en getoverd. Het was geweldig, en toen Harry kwam hebben er niks over gevraagd en gingen door met hem. Het was superleuk, tot de volgende dag..........


Ik liet mijn nog-in-de-lucht-zwevende veer vallen. Mijn aandacht was gericht op Ginny. Ze was stil en zo kalm als een dode. Ze mag geen moeite om haar veer in de lucht de toveren.
'Ginny doet raar he?' fluisterde Lisa in mijn oor. 'Ja, ze is zo neutraal ofzo. En zo....' LIsa snapte blijkbaar wat ik bedoelde, wat ze knikte.

Heyyyy! zou het Misschien komen door De geheime kamer? Ach, je zal het ooit wel weten.
Reacties (2)

 • ginnywemelfan1

  Tssss natuurlijk krijgt allen pottermans aandacht

  6 maanden geleden
 • Quiz05

  Hahahah ik zou het wel weten als je verder schreef🤗

  4 jaar geleden
  • EmmaPotter

   Dan doe ik dat toch! Ik schrijf gewoon verder en morgen of vandaag kom er een nieuw hoofdstukje

   4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen