Foto bij 037 • Laatste zomerdagenEleanor voelde de zon op haar huid branden. Hoe warm ze het ook had, ze was niet van plan de schaduw op te zoeken. Augustus duurde nog maar een aantal dagen, daarna zou de omgeving weer net zo kil worden al binnen in het huis, dus ze wilde hier zoveel mogelijk van genieten. Ze zat met haar blote voeten in het verkoelende water van de fontein en snakte er naar een duik te nemen, was het niet voor het weinige water dat er in de fontein stond. Voor nu moest ze het doen met afgekoelde voeten.
      Ze legde haar onderarm en bovenarm tegen elkaar. Het was wonderbaarlijk dat ze zelfs met zo weinig tijd in de zon, toch een kleurtje had gekregen. Dat was dan het enige beetje vitamine D dat haar lichaam deze zomer zou kunnen aanmaken. De tijd ging zo snel. De eerste dag van september was al bijna hier en ze had geen idee wat ze ervan moest verwachten. Ze was de woorden van Bellatrix nog niet vergeten. Voldemort had plannen met de school en Eleanor wist niet of ze daar dit jaar deel van uit zou maken. Zou ze terug moeten naar school? Of bleef ze hier? Ze had een leerplicht, net als Draco, maar was het voor hun wel veilig om daar nu terug te gaan? Wisten de leerlingen überhaupt van hun toedoen? Of was dat tussen bepaalde muren gebleven?
      Ze zuchtte en staarde naar het rimpelende water in de fontein. Het waren zoveel vragen die haar zoveel zorgen gaven. Ze vroeg zich af of ze daar nog wat over zou horen. Het kon haast niet anders dat Voldemort geloofde dat Harry terug zou gaan naar school. Al betwijfelde ze het. Hij was slim genoeg om te weten dat hij daar voorlopig weg zou moeten blijven. Al had ze geen idee wat ze anders zouden doen. Ze zouden praktisch nergens veilig zijn. Daar moest ze ook niet over piekeren. Ze wist dat elk van haar vrienden sterk genoeg was om hier doorheen te komen. Was zij dat ook?
      'Hier zit je dus.' Draco kwam naast haar op de fonteinrand zitten, met zijn voeten nog op de grond.
      'Denk je dat we terug moeten naar school?' vroeg ze hem gelijk.
      Hij knikte. 'Ik heb het hier ook over gehad met moeder. Ik begrijp dat je bang bent voor wat je vrienden zullen denken, maar in tijden als deze hebben ze echt wel andere dingen aan hun hoofd.'
      'En wat als ze zich op mij gaan afreageren?'
      'Dan laat je ze zien dat je hier geleerd heb je niet op je kop te laten zitten.' Hij glimlachte zacht. 'Er is geen kind op school die jou aankan, Eleanor. Jij stond al ver boven hen voor dit alles. En anders ben je welkom in de kerkers.'
      'Dank je.' Ze hield haar handen in het water en verkoelde daarna haar nek en armen. Ze keek naar de jongen naast zich en spetterde toen wat water in zijn gezicht. Lachend hield ze haar handen op toen hij haar weer aankeek. Toen trok hij plotseling zijn staf en richtte die op haar. 'Aquamenti!' Water ontsprong uit zijn staf en raakte haar recht op de borst.
      Gillend sprong ze op haar voeten en trok haar eigen staf, waarna ze zich in het watergevecht stortte, niet wetende dat er iemand onderweg was om hun pret te bederven.
      Ze hief haar staf, maar Draco was te snel bij haar en greep haar polsen vast. Lachend probeerde ze zichzelf los te wurmen. Ze waren beide doorweekt, als twee verzopen katjes, maar het boeide hen niets. Eleanor raakte haar evenwicht kwijt en tuimelde samen met Draco op de stenen. Hijgend keek ze hem aan. Zijn blauwe ogen schitterden van plezier. Dikke druppels dropen vanuit zijn haar op haar wangen. Met haar staf in haar hand, pakte ze zijn gezicht vast en kuste hem.
      Ze keek hem weer aan, terwijl ze zachtjes op de rand van haar lip beet. Dit had ze gemist. Ze grijnsde en sproeide zonder genade weer water in zijn gezicht. Draco sprong op en veegde kreunend zijn handen over zijn gezicht. 'Oh, die zet ik je betaald, vereiderlijk kreng!' En hij greep weer naar zijn eigen staf en vuurde de volle laag op haar af.
      Gillend verborg ze zich achter de heg en stak haar arm door de bladeren om hem te raken. Draco sprong net op tijd achter de rand van de fontein, waardoor het water alle kanten op spatte.
      'Kinderen!'
      Eleanor schrok zo dat ze verdedigend een aquamenti in de richting van de stem schoot en daarmee Snape recht in het gezicht raakte met een zachte waterstraal. Ze sloeg haar handen voor haar gezicht, niet omdat ze was geschrokken van haar daad, maar om haar brede grijs te verbergen.
      Snape opende geërgerd zijn ogen weer en veegde zijn zwarte mouw over zijn druipende gezicht. Druppels liepen over zijn vettige haar en drupte op zijn gewaad. Draco kwam vanachter de fontein te voorschijn en liep langzaam naar Eleanor toe. Ook bij hem kon ze een onderdrukte grijns ontdekken, die hij wanhopig onder controle probeerde te houden.
      'De heer vraagt jullie aanwezigheid tijdens de vergadering. Fatsoeneer julliezelf.'
      De twee keken elkaar aan. 'Dit gaat over Hogwarts, is het niet?' vroeg Eleanor. Snape draaide zich zonder wat te zeggen om en liep weer richting het huis.
      Eleanor en Draco keken elkaar kort aan. Hoewel de lading voor wat ging komen zwaar was, konden ze hun lach even niet inhouden toen zij zich beide het gezicht van Snape weer voor ogen haalden. Toen ze waren uitgelachen, pakten ze elkaars handen vast, droogde zich met een spreuk en liepen richting de tekenkamer.

In de tekenkamer namen ze plaats bij de rest van de familie Malfoy en keken stilletjes toe. Voldemort zat aan het hoofd van de tafel. Toen alle Dooddoeners plaats hadden genomen, ging hij langzaam staan.
      'Vanaf morgen zal de tovergemeenschap het nieuwe bestuur van Hogwarts te horen krijgen. De Daily Profit zal zijn kranten de straten op sturen en het nieuwe schoolhoofd welkom heten. Als jullie zo vriendelijk wil zijn.'
      Snape stond op van zijn plaats, tezamen met Alecto en Amycus Carrow. Voldemort hield zijn hand op en grijnsde zijn tanden bloot terwijl hij zijn keuze verkondigde. 'Ik stel jullie voor aan Hogwarts nieuwste schoolhoofd, Severus Snape en Alecto die plaatsvervangend schoolhoofd en de lessen Muggle Studies zal overnemen. Amycus zal een nieuw vak introduceren dat zijn voorganger zal verbeteren; Dark Arts.'
      Eleanor wierp een nerveuze blik op Draco. Snape als schoolhoofd. Ze wist niet of ze er zenuwachtig om moest worden of opgelucht moest zijn. Het was in ieder geval beter dan dat Greyback die taak zou overnemen, maar toch baarde het haar zorgen. Wat zou er met het oude Hogwarts gebeuren?
      'Er zal veel veranderen voor de nieuwe studenten. Allereerst zal aanwezigheid voor elke jonge heks of tovenaar verplicht zijn. Dat geldt ook voor jullie.' Hij wierp een blik op Eleanor en Draco voordat hij verder ging. 'Alleen de volbloed tovenaars zullen mogen deelnemen aan de lessen. De straffen zullen worden verzwaard en het breken van regels niet getolereerd. Jullie drieën zullen hier voor verantwoordelijk zijn. Houd de leerlingen in het gareel.'
      'Als ik zo vrij mag zijn, heer,' sprak Snape toen, 'zou ik graag een beslissing nemen over de aanwezigheid van de kinderen op Hogwarts.' Hij keek kort opzij naar Eleanor en Draco. 'Ik veronderstel dat hun aanwezigheid hier afgelopen tijd niet zal worden getolereerd door de andere studenten. Met uw toestemming geef ik hen de taak van Head-boy en Head-girl, zodat zij de namen van ongehoorzame regelovertreders bij de Carrows kunnen melden. Ik vertrouw erop dat zij hun werk uitstekend zullen doen.'
      De tovenaar keek om naar de twee kinderen, die ondertussen eerbiedig waren gaan staan nadat Lucius Draco in zijn zij had geprikt. Eleanor glimlachte en wierp een korte blik op Snape. 'Dank u wel dat u ons die taak toevertrouwd, hoofdmeester, wij zouden deze taak graag op ons nemen. U zult geen spijt krijgen.' Ze richtte zich weer tot Voldemort, wie langzaam zijn hand bewoog als een gebaar van goedkeuring. 'Goed dan. De eerste dag van September zullen jullie aan boord gaan van de trein en deze taak op jullie nemen. Wees gewaarschuwd. Als ik merk dat jullie deze macht misbruiken, mogen jullie als eerste de straffen van de Carrows ondergaan.'
      Aan de andere kant van de tafel grijnsde de twee vuil naar de kinderen, maar Eleanor liet zich niet kisten. Ze knikte. 'U zult niet teleurgesteld worden.'
      'Dat klopt. Dat ben ik tot nu toe nog niet.' Hij wuifde naar de tafel. 'Jullie kunnen gaan. Juffrouw Whelan. Ik spreek u graag onder vier ogen, daarna kunt u met Severus meelopen.'
      Eleanor haalde diep adem. Ze voelde hoe Draco haar een zacht kneepje in haar hand gaf en ze glimlachte bemoedigend naar hem. 'Het komt goed,' wilde ze daarmee zeggen, al wist ze niet wat de tovenaar van haar verlangde. Ze wachtte geduldig tot de zaal leeg was en liep toen naar Voldemort toe.
      'Waar kan ik u mee helpen?' vroeg ze en hij draaide zich naar haar om.
      Hij bleef haar even aankijken met zijn griezelige ogen en sprak toen. 'Mijn observatiekunsten en dat van de aanwezigen in het huis zullen er niet ver naast zitten dat ik zeg een grote kracht in jou te voelen,' begon hij, terwijl hij langzaam rondom haar liep. 'En met dat een groot kwaad,' sliste hij en ze voelde rillingen over haar rug lopen.
      'Mag ik vragen hoe u dat heeft ondervonden?'
      'Noem het intuïtie,' zei hij, 'kracht is wat mij voed en ik wil er meer van aan mijn zijde hebben. Ik heb veel volgelingen. Maar jij bent uniek. Jouw onvoorspelbaarheid is wat jouw gevaarlijk maakt, voor mij en voor mijn vijanden. Ik weet nog niet wie van de twee jou het meest zou moeten vrezen.' Even was het alleen het geluid van zijn voetstappen en het knetteren van het vuur dat de kamer vulde. 'Je werk op school zal worden gevolgd en ik ben benieuwd hoe je het er vanaf brengt. Mocht je zowaar slagen in je taken, heb ik je veel te bieden.'
      'Word ik nog steeds wantrouwt zelfs met het Dark Mark?' Ze stroopte haar mouw met een ruk op en liet hem de tatoeage zien om hem eraan te herinneren.
      'Een kind van een verrader blijft een verrader.'
      'Ik ben niet mijn vader.' siste ze.
      'Misschien lijk je meer op je moeder dan? Misschien komt die onvoorspelbaarheid daar vandaan.'
      Eleanor antwoordde niet.
      'Je kunt gaan. Onthoud mijn woorden.'
      Ze boog kort en ze maakte zich snel uit de voeten.

Die avond zat Eleanor op de rand van haar bed. Ze piekerde over de eerste dag van de volgende maand. Hoe moest ze zich gedragen als ze haar vrienden weer zou zien? Wat zouden ze zeggen als ze met de Dooddoeners binnenkomt? Het was eigenlijk niet hun zaak waarom ze hier was en het was ook niet hun zaak waarom ze een Dark Mark had. Ze vond van zichzelf dat ze er niet zoveel om moest piekeren. Ze had zich eens van hen afgesloten, dat kon ze zo weer doen. Deze keer was ze namelijk niet alleen.
      Ze liet haar hoofd zuchtend hangen en nam de hanger van de ketting in haar hand. 'Jij bent dit begonnen,' zei ze zacht. 'wat wil je dat ik doe?'
      Meteen schoot er een scherpe pijn door haar hersenpan en ze greep naar haar haren. Het was alsof messen zich door haar schedel braken en een mengelmoes maakte van haar hersenen, alsof bijen hun angels er telkens weer in boorden, alsof gloeiende poken haar weefsel verschroeiden. Ze groef haar handen in haar haren en kraste met haar nagels op haar hoofdhuid, maar de pijn bleef aanhouden. Tot het plotseling ophield.
      Hijgend staarde ze met rillend lichaam ze naar de vloer. Ze had geen idee wat er net over haar heen was gekomen, maar ze voelde zich plotseling opgelaten. Ze wist wat haar te doen stond 1 september. Ze kon niet anders. Wanneer die dag zou aanbreken zou ze zo hard als steen worden, zou koud als ijs en zo ondoordringbaar als staal. Als ze Draco en haar wilde beschermen van de loerende ogen van de Carrows, dan moest ze dit doen.
      Ze stroopte haar mouw op en staarde naar de tattoage op haar huid. Een weg terug was er toch niet meer. Ze kon haar lot beter accepteren.

Volgende week heb ik dan toch eindelijk mijn laatste examens! Wish me luck haha
Reacties (5)

 • GossipGirl21

  Goed geschreven. Goeie feesten e

  2 jaar geleden
 • GoCrazy

  Succes!

  Snape zijn face moet hilarisch zijn geweest XD
  Ik hoop wel dat ze op het einde terug goed wordt:)

  2 jaar geleden
  • Laleah

   Thanks! Haha was ook hilarisch bedoeldxD

   2 jaar geleden
 • DieEneSaar

  Succes met je examens!

  Ik hoop dat ze weer terug gaat naar de "Good Side"

  2 jaar geleden
  • Laleah

   Thaaanks!

   2 jaar geleden
 • Teal

  Ooohhhh ik blijf het zo sneu vinden voor Ella... die stomme ketting ook

  Veel succes nog met je examens!!

  2 jaar geleden
  • Laleah

   Thank you!

   2 jaar geleden
 • VampireMouse

  Mooi geschreven ben heel benieuwd hoe het op school gaat.

  Succes met je examens!!!!

  2 jaar geleden
  • Laleah

   Thanks!!

   2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen