Violet sleurt me de aula in en trekt me mee naar een tafel en ze duwt me op een stoel naast haar. Er komt een jongen aan de tafel zitten, hij heeft donker blond haar en groene ogen. Hij lacht vriendelijk naar me.
‘Ik ben Theo.’ Zegt hij en ik lach terug.
Ik wil mijn naam zeggen maar er komt een meisje bij ons aan tafel zitten. Ze heeft wit haar wat mooi in een lange vlecht over haar schouder hangt. Het haar is duidelijk gebleekt maar het staat haar wel en haar ogen zijn mooi bruin.
‘Ik ben Silvia.’ Zegt ze en ze lacht lief naar me. Ik lach terug.
‘Ik ben Emma.’ Zeg ik en Theo en Silvia knikken.
‘Jij bent dus de nieuwe?’ Vraagt Theo en ik knik.
‘Ga je nog een feest geven?’ Vraagt Silvia en ik schud mijn hoofd ‘Meid! Waarom niet? Daar gaat het leven over plezier en lol hebben. Een feest geven als je nieuw bent dat hoort er bij. Mensen moeten zien dat je ge-wel-dig bent’ Zegt ze overdreven.
‘Ik ken hier niemand. Waarom zou ik dan een feest geven? Vraag ik haar. Ze kijk naar Violet en ze knikt en Violet knikt terug. Wat is hier aan de hand? Vraag ik mezelf af
‘Dan doen wij dat voor jou. Wij kennen heel veel mensen en we houden heel veel van feestjes.’ Zegt Violet en ze begint te lachen.
Nee hè. Ik wil niet dat mensen een feest geven voor mij of om mij. Het maakt me niet uit ik wil het niet. Ik haat feestjes.
‘Em we moeten veel regelen dus vertel maar. Hoeveel drank moet er komen? Op welke dag en hoe laat begint het feest? En de belangrijkste vraag van allemaal. Heb je al een vriendje? Dan kunnen we er rekening mee houden dat we niet te veel knappe jongens uitnodigen.’
Ik vraag me echt af of die meiden een leven hebben. Ik haal diep adem en ik kijk ze aan en zij mij, zelfs Theo staart me onderzoekend aan.
‘Dit ga je niet menen?’ zegt Silvia zacht. Violet en Theo kijken haar verbaast aan en ik snap er ook helemaal niks van ‘Je hebt geen vriendje. En je bent niet ontgroend en niet ontmaagd. Je hebt noch nooit een feest gehad.’ Zegt ze en ze kijkt me verdrietig aan.
Ik zucht diep en knik. Ze strekt haar arm uit over de tafel en pakt mijn handen vast.
‘Het is niet erg. Wij gaan dit alles voor je recht zetten.’ Zegt ze zacht.
Ik haal diep adem en zucht. Ooit moet ik weer risico’s gaan nemen en gewoon verder gaan. Misschien moet ik daar vandaag gewoon mee beginnen.
‘Vrijdag avond om negen uur. Ik regel de drank wel want ik heb een auto. Er moet misschien wel iemand mee voor de hapjes en de verschillende soorten drank, want daar heb ik echt geen verstand van.’ Zeg ik en Silvia en Violet lachen blij Theo knikt.
‘Ik ga wel mee om de spullen te halen. zullen we dat vrijdag na school doen?’ vraagt hij en ik knik ‘o en het feest kan bij mij thuis worden gegeven’ Zegt hij en ik knik weer.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen