Foto bij Anesthesiemedewerker

Het leek me wel leuk en handig voor jullie om de baan van Jillianeen beetje uit te leggen. Jillian is anesthesiemedewerker. Als anesthesiemedewerker assisteer je de anesthesioloog bij de narcose (eventueel ruggenprik of een blok voor bijvoorbeeld de verdoving van alleen een arm). Bij het in slaap maken van de patiënt kan de anesthesiemedewerker het buisje plaatsen waarover de beademing plaats vindt of het geven van de nodig medicatie. Als anesthesiemedewerker blijf je na het in slaap maken van de patiënt alleen op de kamer achter terwijl de anesthesioloog andere werkzaamheden gaat doen. Je moet dan heel goed letten of de patiënt genoeg pijnstilling en slaapmedicatie krijgt, of de beademing goed gaat en of de vitale functies (bloeddruk hartfrequentie, temperatuur en zuurstofgehalte (en nog veel meer maar dat gaat te ver haha)) goed blijven tijdens de narcose .Als dat niet het geval is moet daar medicatie voor gegeven worden.

Het kan heel saai zijn als de patiënt heel stabiel is, maar ook heel druk zijn als het niet zo goed gaat met de patiënt zoals bij een grote bloeding of als de beademing niet meer goed gaat. Ze zeggen ook wel saaie narcose is goede narcose.

Ik dacht dat jullie het leuk zouden vinden als ik het wat meer zou uitleggen. Hopelijk heb ik het niet te medisch uitgelegd (ik studeer hier momenteel voor). Als jullie vragen hebben, vraag vooral!

Het verhaal zal soms een medische touch hebben, maar maak je geen zorgen het zal niet veranderen in een doktersroman haha

Reacties (3)

 • Hcaonymor

  Super goed dat je dit verwerkt in het verhaal, zo onthoud je ook beter dingen als je aan het leren bent! toppie

  2 jaar geleden
 • Manonxxx

  Leuk dat je hiervoor leert.
  Ik ben pas geleden ook geopereerd aan een Hernia en mijn anesthesist was ook in de leer, ze was super vriendelijk en stelde me echt op mijn gemak!

  Xx

  2 jaar geleden
 • Luckey

  Het is niet de medisch
  Geeft je wel een beter beeld over der weo
  Gaaf dat je hier voor leert

  2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen