Foto bij O24 Olivia May Carpenter

Mijn respect voor Eva groeit met de dag. Naast dat ze mijn zus is en ik dus mijn hele leven al met haar gedeeld hebt, was dit iets nieuws. Ik had geen idee dat ze dit in zich had en het doet me goed dat ze dit tegen Joey heeft kunnen zeggen. Deze man moet echt les krijgen in het behandelen van vrouwen want hoe hij doet, kan echt niet meer.

Later die avond bel ik met Luke. Hij belt me een beetje gestrest op en vraagt of ik langs wil komen. 'Ik heb je eigenlijk nodig'. Zegt hij, en ik vertel hem dat ik onderweg ben. Als ik ophang, werp ik een blik op Eva die in slaap is gevallen op de bank. Al haar zorgen en stress hebben hun tol geëist. Ik laat een briefje voor haar achter voor het geval ze wakker wordt als ik nog weg ben en verlaat dan het appartement. Onderweg denk ik aan de afgelopen maanden. Er is veel gebeurt met Joey, Ashton, Eva maar ook met Luke en ik. We zijn goede vrienden geworden en daar ben ik zo vreselijk blij mee! Het geeft me afleiding van Joey.

'Hoi' Luke opent de deur voor me als ik een halfuurtje later bij zijn appartement ben. Hij heeft tranen in zijn ogen als ik hem in mijn armen trek. Zo staan we zeker een aantal minuten voordat ik naar binnen stap en de deur achter me sluit. 'Wat is er aan de hand?' Vraag ik hem zachtjes. Ik pak zijn hand vast en houd die stevig vast terwijl we naar zijn woonkamer lopen. 'Het is Ashton' Zucht hij dan wat me gelijk bezorgd maakt. 'Ik raak een beetje gestrest van hem en ik weet niet meer zo goed wat ik moet doen. Hij doet heel koeltjes over Eva en in het begin is dat goed natuurlijk want dan denk je dat hij bezig is het te verwerken maar nu maak ik me gewoonweg zorgen. Het interesseert hem niets maar als hij haar dan ziet praten met een mannelijke acteur of wie dan ook die iets anders tussen de benen heeft dan zij, dan is hij weer pissed off' Ik zucht en leun achterover op de bank. 'Het loopt uit de hand' Hij kijkt me recht in mijn ogen aan. 'Oh wow. Heftig! Het lijkt mij dat hij vast blijft zitten in de boze fase maar tegelijkertijd wil hij wel doorgaan met zijn leven. Al denk ik dat dat niet zo mogelijk is voor Ash. Ze horen bij elkaar! Ik zag het toen al en ik zie het nog steeds. Die gore Joey komt er weer tussen met z'n vieze grijns. My fucking gosh, wat haat ik die vent nu' Ik kan het niet geloven wat ik in hem zag! What the fuck, Olivia!

Ik heb een goed gesprek gehad met Luke en nadat ik hem een knuffel heb gegeven, ga ik weer naar huis toe. Als ik binnen ben en de deur achter me dicht heb gedaan, hoor ik de douche kraan aan staan en zacht gezang vanuit de badkamer. Ik hang mijn jas aan de kapstok en schop mijn schoenen uit voordat ik naar de keuken ga om wat voor mezelf in te schenken. Het is bijna middernacht maar ik heb helemaal geen behoefte om naar bed te gaan. En Eva blijkbaar ook niet die nu nog staat te douchen. Wat doen we onszelf ook aan? We moeten gewoon werken morgen.

'Hey' Eva komt in haar pyjama terug de kamer in terwijl ze haar haar voorzichtig droog maakt met een handdoek. 'Hoe was het bij Luke?' Ze wiggelt haar wenkbrauwen wat me zachtjes laat lachen. 'Prima' Antwoord ik. Ik weiger haar te vertellen waar Luke mee zit. 'Is er nog iets gebeurt?' Vraagt ze hoopvol maar tot haar teleurstelling schud ik mijn hoofd. 'We zijn alleen vrienden' Vertel ik haar maar ze is het er niet mee eens. 'Ben ik de enige die het ziet en de seksuele spanning tussen jullie zie?' Zegt ze lachend terwijl ze haar handen iets in de lucht gooit om een punt te maken. 'Laat me met rust daarover, Eva' Grinnik ik maar ze heeft ergens wel gelijk. Luke en ik hebben zo'n klik en onze vriendschap is erg gegroeid in de afgelopen tijd. Ik kan niet ontkennen dat er een spanning is die ik maar al te graag wil weg werken door hem gewoon te zoenen maar er is ook een kans dat ik dan een andere spanning creëer. Een hele ongemakkelijke.

'Je weet dat ik gelijk hebt, Oliv! Zet gewoon die eerste stap' Ik plof neer op de bank en laat mijn hoofd op het kussen vallen. 'Eef, ik haat je!' Een grom verlaat mijn mond maar zeg gelijk dat dat ik dat niet meen wat ze natuurlijk weet. Ze voegt zich bij mij op de bank en pakt me stevig vast om me vervolgens tegen haar aan te drukken. 'Verman jezelf. Ik kan zien dat hij je ook leuk vindt' Ik kijk mijn zus recht aan. 'Wat? Denk je?' Ze grinnikt en knikt. 'Ik weet het zeker! Neem het nou maar aan van je zussie' Ze drukt een kus op mijn slaap voordat ze weer van de bank gaat. 'Ik ga naar bed. Tot morgen' Ze zwaait en loopt de kamer uit. Ik blijf nog even zitten, nadenkend over Luke. Waarom kan een ander het altijd zien maar ikzelf niet?

Na minstens 10 minuten nog gezeten te hebben, maak ik ook aanstalte om naar bed te gaan. Morgen is het weer een gewone werkdag en ik heb er alles behalve zin in. Puur vanwege Joey maar Luke zal er ook zijn en dat zie ik dan als mentale support. Voor het eerst nu dat ik er met Eva over heb gepraat voel ik daadwerkelijke vlinders. De spanning was er altijd wel en die had ik altijd al willen weg zoenen en met een aantal dingetjes er achterna als het even kan maar nu ik het toegegeven heb, voelt het toch ook weer anders. Wie weet of en hoe snel het zal omslaan.

Reacties (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen