Foto bij Chapitre 9.

"Wat een geweldig weekend was dit zeg." samen met Puck en Alice zat ik op de stoep aan de straat waar over vijf minuten de parade voorbij zou komen. Bobbi had besloten een gesprek aan het gaan met het castingbureau. We hadden vandaag de ochtend doorgebracht achter de schermen van Disney doorgebracht. We hadden gezien hoe de vrouwen in de make-up zaten en hoe hun kapsels gedaan werden. Ook bleek het een hele klus te zijn voor hen om in de jurken te komen. We hadden een tijd zitten praten met de vrouw die nu Assepoester speelde. Ze was net 28 geworden en vond zichzelf te oud worden voor de baan. Door het gesprek had Bobbi toch besloten de baan niet aan te nemen. Ze wilde niet al die stress om zich heen hebben elke keer.
"Ik ben benieuwd hoe het gesprek van Bob gaat." Puck wreef over haar blote benen.
"Ja, same. Maar dit is haar keuze, en als zij zich er goed bij voelt." Alice haalde haar schouders op en stootte me even kort aan.
"Dat is zeker waar. En het is voor jou een kans om alsnog aangenomen te worden Gray." Puck gaf me een knipoog. Ik zuchtte. Ik wilde heel graag aangenomen worden, maar het feit dat ik alleen aangenomen zou worden omdat iemand anders had aangegeven niet door te willen vond ik een erg naar idee. Alsof ik een tweede keuze was. En dat was ik feitelijk natuurlijk ook.
"Kom op Grace, het is een supermooie kans! Je mag er wel wat blijer over zijn." Alice knipte een paar keer voor mijn ogen. Ik knikte en perste er een glimlachje uit.
"Ik hoop trouwens wel dat Bobbi op tijd terug is. Anders mist ze de laatste parade." ik nam een slok van mijn Ice Tea en stopte deze daarna terug in mijn rugzak.
"No worries, daar komt ze al." Bobbi kwam aanlopen met een grote glimlach om haar mond.
"Hoe was het gesprek?" vroeg Alice meteen op de man af. Bobbi ging zitten.
"Ja, eigenlijk best goed. Ze begrepen me wel. En eigenlijk waren ze best blij met mijn beslissing." we keken haar alle drie verbaast aan.
"Ze hebben er kennelijk veel moeite mee gehad je op de reservelijst te zetten Grace. Ze hadden veel discussies gehad. Dat zei Annette in elk geval." Alice trok een gek gezicht.
"Wie is Annette?" Bobbi grinnikte.
"Die oudere vrouw die gisteren dat praatje hield? Zij ging over de audities. En ze hadden veel discussies over je gehad zei zij. En kennelijk waren ze blij dat er iemand aangaf niet te willen, want nu konden ze je gewoon toelaten." Bobbi sloeg haar armen om mijn nek.
"Nu word je een echte Disneyprinses yes!" ik grinnikte en duwde haar rustig aan de kant. Ik wilde mijn mond open doen om wat te zeggen maar op dat moment schalde de muziek over het plein heen.
"Ze gaan beginnen!" Puck schoot overeind. We gingen allemaal staan. De parade ging ons rustig voorbij en ik kon mijn ogen er niet vanaf houden. Het was geweldig om te zien met hoeveel plezier en enthousiasme de acteurs te werk gingen. En de reacties van de kinderen was helemaal mooi om te zien. Naast ons stond een klein meisje keihard mee te zingen met alle liedjes die voorbij kwamen. Toen Wendy, van Peter Pan, naar haar zwaaide werd ze zo blij dat ze in de lucht sprong en een rondje draaide. Glimlachend keek ik naar haar blijdschap.
"Wat schattig of niet?" Puck keek ook naar het huppelde meisje.
"Hoe leuk is het om werk te doen waar je zoveel kinderen blij mee kan maken?" ze sloeg haar arm om mijn nek. Samen keken we de rest van de parade af. Toen bedacht ik me dat we morgen weer naar huis gingen. Het waren twee superleuke dagen geweest. Ik hoopte dat ik binnenkort weer terug mocht komen.
"Morgen gaan we alweer naar huis." Alice kwam naast me staan. Soms twijfelde ik eraan of we wel echt zussen waren, afgezien van de gelijkenis in uiterlijk, maar Alice kon mijn gedachtes lezen. Tenminste, zo leek het af en toe.
"Het waren echt leuke dagen. Zelfs voor mij." Bobbi pakte haar flesje water en nam een slok.
"Je vindt Disney hartstikke leuk Bob. Je wil de baan gewoon niet. Dat is heel wat anders." Puck rolde met haar ogen. Het plein begon leeg te stromen. Hier en daar stonden nog groepjes mensen maar het grootste deel van de mensen bestond uit de overige meisjes die mee waren. We zouden ons verzamelen bij het kasteel om daar gezamenlijk af te sluiten.
"Zullen we maar die kant op lopen? Het is bijna zes uur." Puck was opgestaan van de stoeprand en liep richting het kasteel. Bobbi stond ook op en stak haar hand uit naar mij. Ik pakte hem maar al te graag aan en zette me af achter me. Toen ik eenmaal weer op mijn benen stond liepen we richting het kasteel.
"Laten we maar even een beetje achteraan gaan staan. Hoe verder naar achteren, hoe sneller we weer weg kunnen." terwijl we onder het kasteel naar de binnenplaats liepen draaide Puck zich al lopend om. We sloten ons aan bij de andere meisjes die aan het wachten waren op de speech. Opeens voelde ik dat ik op mijn schouder werd getikt.
"Ben jij Grace de Ruiter?" ik knikte.
"Zou je even met me mee willen lopen? Annette en de rest van het bestuur wil je graag even spreken." ik keek naar de andere drie meiden. Bobbi gaf me een bemoedigend knikje. Ik keek de man aan en knikte. En terwijl de rest ging staan om te luisteren naar de afsluiting liep ik terug het park in. Waarheen? Geen idee

Reacties (1)

 • HarrysWife

  Oeh Oeh Oeh I like it!!!
  Super leuk stukje weer Lot!!
  Ben heel benieuwd waar dit heen gaat.
  ‘xx

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen