Foto bij 37 Can you keep a secret?

Nieuwe bijnaam! #KolonelOudVuil

Ik kan jullie alvast vertellen dat vanaf het volgende hoofdstuk echt de pleuris gaat uitbreken. Ik ben heel benieuwd, wat jullie denken dat er gaat gebeuren?
(Nee, Sienna verraadt ze niet, dat is het iig niet)

Ga je me ooit nog vertellen wie die gast is die je zal een zak oud vuil behandeld” We waren ons aan het aankleden voor werk waar we ons zo moesten melden. Even keek ik haar aan, mijn aankleed ritueel stakend. Ik wilde meteen Nee zeggen. Maar ze was de afgelopen maanden zo’n goede vriendin geweest. Ze kon toch wel een geheim bewaren?
“Kolonel oud vuil.” In eerste instantie snapte ze het niet. Maar een paar seconden later zag ik haar ogen groot worden.
“Kolonel?! Kolonel Alexander Kalmeyer?!” haar mond viel open van verbazing. Ik knikte bevestigend.
“de enige echte”
“Ow wauw hij is knap, mega knap! Maar het verbaast me niks dat hij je als oud vuil behandeld. Hij krijgt altijd wat hij wilt. Volgens mij is seks met medewerkers verboden voor kolonels! Je kan hem aangeven, dan raakt hij zijn baan kwijt.” Voor een seconde leek het een aantrekkelijke optie, denkend aan ons gesprek van gisteren.
“Goed plan, dan kan ik mijn koffers ook meteen pakken.”
“Oké, goed punt. Ik denk niet dat ik het hier zonder jou overleef dus laten we dat maar niet doen. Maar wat een eikel zeg! Waarom hem? Waarom niet mads? Ik was overtuigd dat jij wat met Mads had, daarom ben ik eerlijk gezegd voor Trevor gegaan.” Ze kreeg een rode gloed op haar wangen, ze schaamde zich om wat ze opgebiecht had.
“Mads is gewoon een goede vriend. Ik denk dat hij al die maanden wist dat het Alexander was die ik leuk vond, ookal zei hij het nooit.”
“Alexander? Zooo je mag hem al bij zijn voornaam noemen? Fancy.” We waren klaar met aankleden en liepen naar het OK-complex zodat we ons wederom konden omkleden. Kon ik hier niet gewoon in mijn Pyjama naar toe?
“Je snapt toch wel dat je je mond hierover moet houden?” Ze knikte bevestigend en deed alsof ze haar mond dicht ritste en de sleutel weggooide.

“Trouwens, leg jij altijd je wapen op je nachtkastje?” We waren klaar om de OK op te gaan toen Sienna ineens deze onverwachte vraag eruit gooide zoals alleen zij dat kon.
“Ehhhm ja, voor als er gevaar is of dat ik snel weg moet. Dan ligt hij in de buurt.” Het was sinds ik in Irak was een verlengde van mijzelf geworden. Hij ging nooit af, zelfs niet op de OK. Irak is gevaarlijk en ik voelde me niet op mijn gemak zonder mijn wapen.
“Je weet dat dat super gevaarlijk is?” Je kan toch niet zien wie er in de deuropening staat met je slaperige hoofd. Straks schiet je mij overhoop omdat ik je wakker maak midden in de nacht. Of nog erger, je wordt onder schot gehouden met je eigen wapen terwijl jij lekker ligt te slapen.”
“Ik slaap nergens door heen, zeker hier niet.
“Waar ik op doelde was, dat ik vind dat je je wapen moet verplaatsen. Dit is gevaarlijk.” Dat was het laatste wat ze over het onderwerp zei. Ze had wel een punt. Ik had best moeite met het idee om mijn wapen van plek te wisseln. Het was een idee van veiligheid, ookal was het juist onveilig. Ik kon inderdaad de eerste minuut met mijn slaperige hoofd toch niet wie het was die in de deuropening stond. Ik besloot een nieuwe plek te gaan zoeken vanavond.

Reacties (3)

 • Butterflygirl

  Ik ben wel zo onwijs benieuwd naar het volgende hoofdsuk!

  2 jaar geleden
 • Luckey

  Oud vuil is die zeker
  En goed dat ze even aan iemand verteld heeft
  Ook al is het wel een risico maar dan is de last minde zwaar

  Barst de hel los kn volgend deeltje?!?!
  Nu ben ik nieuwsgierig!!!
  Snel verder!

  2 jaar geleden
 • AmeranthaGaia

  Kolonel Oud Vuil. Goed bedacht. Maar kan hij nu weer terugveranderen in de aardige Kolonel Zaklamp? Die vond ik aardiger.xD

  2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen