Foto bij Dromen ||001

Vanaf het moment dat One Direction bestond had ik altijd maar één droom: op vakantie naar Londen. Ondertussen zijn we alweer zeven jaar verder en bestaat One Direction niet meer, maar mijn droom bestaat nog steeds.
Zo’n twee jaar geleden heb ik mijn oude kamer opnieuw laten behangen. Hierbij heb ik voor aan één muur gekozen voor behang waar alle bezienswaardigheden van Londen op staan. Omdat dit een vrij druk behang is, koos ik voor de andere muren een crèmekleurig behang uit. Op die muren hing ik twee schilderijen, één met een grote rode bus erop en één met de rode telefooncellen.
Kort nadat dit behang op mijn kamer kwam, kreeg ik een relatie. Waardoor ik verhuisde naar zolder en verloor mijn droom om naar Londen te gaan uit het oog. Maar na iets langer dan een jaar strandde deze relatie en werd ik weer mijzelf, waardoor de droom om naar Londen te gaan weer naar voren kwam.
De derdejaars stages voor de verpleegkundige opleiding waren net afgelopen. Op school vertelden klasgenoten hoe leuk hun stages in het buitenland waren. Dit liet mij nadenken of dit niet wat voor mij kon zijn. Twintig weken in Londen zitten, zonder ouders. Helemaal opgaan in het Londense leven en Londen volledig leren kennen.
Op school ga ik veel om met Julia, Lotte en Ziva. Julia is de oudste van ons allemaal. Ze heeft al andere opleidingen gedaan, voordat ze begon met de verpleegkundige opleiding. Voor een van haar vorige opleidingen is ze op buitenland stage geweest en ze wil later graag met haar vriend in Schotland wonen.
Op een dag trek ik mijn stoute schoenen aan en vertel haar mijn idee tijdens een pauze. “Julia, ik zit erover na te denken om mijn volgende stage in het buitenland te gaan doen. Weet je nog dat ik je had verteld dat ik graag nog een keer naar Londen toe wil. Nou dacht ik hoe kan ik Londen beter leren kennen dan daar twintig weken op stage te zijn.” Terwijl ik dit zeg, kijkt Julia mij aandachtig aan. “Groot gelijk dat je dat wil,” Antwoord ze. “Door mijn stage in Schotland ben ik veranderd. Ik heb mijzelf toen pas echt goed leren kennen.” Dat is nou net iets wat ik wil. Mijzelf vinden, zonder dat andere mensen zeggen wie ik ben. “Dat wil ik ook graag, maar ik wil niet in mijn eentje twintig weken in Londen zitten. Ook wil ik niet zomaar met iedereen erheen. Ik moet wel goed met die persoon op kunnen schieten. Zo zou ik daar ook niet samen met Lotte kunnen zitten, ondanks dat we op school wel met elkaar omgaan.” “Als jij graag naar het buitenland op stage wil, wil ik wel mee. Londen trekt mij zelf niet zoveel, door mijn ervaring daar. Maar het lijkt me wel gezellig samen met jou.” Na dit antwoord van Julia laten we het hierbij voor nu. Maar haar woorden blijven wel door mijn hoofd spoken, ze wil wel met mij mee op buitenland stage.

Reacties (1)

  • AyaMalik

    Oeeeh buitenlandse stage.. zou ik ook willen. Goed geschreven meid!

    2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen