Foto bij Yoda's Secret War 02 - De vriend van C-3PO

Het is een periode van vernieuwde hoop voor de Rebellenalliantie. Maar het Galactische Keizerrijk is nog aan de macht en heeft zijn inspanningen verdubbeld om iedereen te elimineren die in opstand durft te komen.
Nadat het de Alliantie-helden Luke Skywalker, prinses Leia en Han Solo is gelukt om de enorme Star Destroyer te stelen, zweert het vernederde Scar Squadron wraak. De meedogenloze Stormtroopers proberen de rebellen uit de tent te lokken via hun nieuwe gevangene: C-3P0.
Als R2D2 ervandoor gaat om zijn vriend te redden, probeert Luke hem tegen te houden. Maar de slimme astromech droide laat hem stranden in de ruimte. Wachtend tot zijn X-Wing het weer doet, duikt luke in het dagboek van Ben Kenobi waarin een vroegere reddingsmissie van master Yoda staat beschreven.

De drie Rebellenhelden zitten met elkaar te praten op de Rebellenvloot. 'Wil je hem gaan halen? Je hebt hetzelfde bericht toch gehoord? Threepio zit vast op een Star Destroyer bij Darth Vader. Je moet gestoord zijn om .. Ja, ik weet dat we net een Star Destroyer hebben gestolen. Maar laten we niet overmoedig gaan worden. En ik laat het dan maar gewoon zeggen, Oké? We hebben het hier over een droide. Ik heb niets tegen hem, maar kom op zeg, het is niet zo dat we droiden tekort komen hier, toch?', waarschuwd Han Solo aan zijn vrienden. 'We kunnen het niet opnemen tegen Vaders complete vloot vanwege één droide. Wat het ook..'. ...
Luke denkt nu opeens aan iets ... 'Over droiden gesproken ... Waar is Artoo?'. Dus Luke pakt zijn X-Wing en gaat hem zoeken. Maar het is al bijna te laat, R2D2 zet koers naar de Star Destroyer waar ze zijn vriend aan het ondervragen zijn. 'Je gaat Threepio in je eentje redden? Artoo, dat is waanzin. Ik weet dat hij onze vriend is maar ik kan hem echt niet redden met de Force. Als ik dat kon zou ik het ...' Maar Artoo's schip vertrekt in hyperspace ...

Reacties (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen