Foto bij 44 Dokter talk

Mijn paniekerige gedachten over doomscenario’s werden doorbroken door Alexander. Hij ging op zijn knieën naast het best zitten zodat we oog in oog stonden.
“Ik denk dat ik heel goed weet hoe je je voelt. Ik snap waarom je niet kan slapen en hoe je je voelt als je ineens alleen bent. Voorlopig mag je nog niet werken, neem de tijd om te genezen en om weer vertrouwen in je omgeving te krijgen. Je mag hier altijd blijven slapen. Ik glimlachte naar hem, dit aanbod deed me heel veel. Ik voelde me veilig bij hem, ik hoefde hem niet te vertellen dat ik me niet goed voelde. Hij wist dat al. Ik was blij met zijn aanbod om hier te slapen. Ik wist dat het een reactie was op onze ruzie van een paar dagen geleden. Hij gaf hier mee aan dat hij veel om me gaf en dat hij snapte dat dit niet het moment was om dit onderwerp te bespreken.
“De psycholoog gaat je vandaag contacten, om erover te praten. Ze hebben je al meerdere keren gebeld.” Alexander was opgestaan en wees naar mijn telefoon. “ Ik heb hem gepakt uit je kamer samen met je kleren. Ik al zo’n vermoeden dat ze je gingen bellen.”
“Geweldig” zuchtte ik sarcastisch. Ik had super veel zin om over de kleur van mijn dromen te praten.
“Ach ze bedoelen het goed. Ik hoop dat je er meer aan hebt dan ik.”

Ik had me nog maar net aangekleed of ik werd al opgepiept dat ik me moest melden bij het opperhoofd, Generaal Jack Brouwer. Hij gaf me twee opties. Teruggaan naar Nederland, daar herstellen en over 3 of 6 maanden terugkomen als ik daar aan toe was. Of optie 2 hier blijven, een maand herstellen van mijn lichamelijke verwondingen en ondertussen een twee keer per week een verplichte sessie met de plaatselijke psycholoog voor mijn geestelijke verwondingen. Ik koos voor optie 2, met de praatdokter en Alexander zou het wel weer goed komen. Ik was een soldaat, ik kon dit wel aan.

Ik werd meteen meteen voorgesteld aan de praatdokter. Zenuwachtig stopte ik het verdwaalde blonde plukje achter mijn oor. Mijn lange haar zat opgestoken in een staart. Om een goede indruk bij de generaal te maken had ik mijn make-up op gedaan. Niet om hem te verleiden, maar om te laten zien dat het goed met me ging, ook al was dat misschien niet zo. De praatdokter zat tegenover me op de bak met zijn kladpapier in zijn handen. Hij vroeg me om over de gebeurtenis in detail te vertellen. In geuren en kleuren had ik verteld wat er gebeurd was. Hij zei niets, vroeg niets, hij liet me alleen maar praten tot ik het zelf zat was. Hij nam alle tijd voor me. Het was ruim een uur later toen ik mijn verhaal had verteld en de geestelijke gevolgen die hierdoor waren ontstaan. Hij vroeg me wat ik hieraan deed, even overwoog ik om over Alexander te vertellen, hij had tenslotte beroepsgeheim. Toch deed ik het niet, ik vertrouwde hier niemand. Ik was opgelucht dat de sessie voorbij was, het voelde goed om erover te praten. Hij gaf me kalmerende tabletten voor de nacht zodat ik beter ging slapen, de volgende afspraak zou over drie dagen zijn.

Die avond was er veel ophef in de gemeenschappelijke ruimte. Een troep van onze soldaten was op onderzoek gegaan in het gebied van Al qaida naar de drie ontvoerde soldaten. Ze doorzochten enkele lege gebouwen naar aanleiding van een tip van een vroegere ontvoerde soldaat. Uren hadden ze in de gebouwen rondgelopen waarbij ze alle hoeken en gaten hadden uitgekamd. Hierbij waren ze enkele Al qaida leden tegen gekomen. Er was een kortstondig gevecht ontstaan ontstaan tussen de twee troepen. Het had niet geholpen. Ze kwamen moe, gewond en met lege handen thuis.

Reacties (2)

 • Luckey

  Ze kan beter niks van meneertje omslag vertellen.
  Beroepsgeheim of niet. Als net nodig is mogen zD ze die breken zonder. Namen te noemen....
  moet toegeven. Hij is wel heel erg lief en zorgzaam nu voor der. Misschien ga jk zijn gedrag vergeven van eerst. Als die nu lief blijft doen
  hoop dat alles goed gaat nu en day sienne snel gevonden worden!!!
  Snel verder!!

  2 jaar geleden
 • VampireMouse

  Misschien wel zo slim om niks over Alexander te zeggen. Beroepsgeheim of niet...
  Weer leuk deeltje (:

  2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen