Foto bij Yoda's Secret War 03 - De redding van het kind

Het is een periode van vernieuwde hoop voor de Rebellenalliantie. Maar het Galactische Keizerrijk is nog aan de macht en heeft zijn inspanningen verdubbeld om iedereen te elimineren die in opstand durft te komen.
Nadat het de Alliantie-helden Luke Skywalker, prinses Leia en Han Solo is gelukt om de enorme Star Destroyer te stelen, zweert het vernederde Scar Squadron wraak. De meedogenloze Stormtroopers proberen de rebellen uit de tent te lokken via hun nieuwe gevangene: C-3P0.
Als R2D2 ervandoor gaat om zijn vriend te redden, probeert Luke hem tegen te houden. Maar de slimme astromech droide laat hem stranden in de ruimte. Wachtend tot zijn X-Wing het weer doet, duikt luke in het dagboek van Ben Kenobi waarin een vroegere reddingsmissie van master Yoda staat beschreven.

Luke leest in het dagboek van een grote Jedi-held. Alleen weet hij niet over wie hij het heeft. Het was nog lang voor de Clone-oorlogen, in de nadagen van de oude Republiek en er was een jongeling in nood. Een Jedi kwam te hulp. Er was net een schip geland. De piraten die de jongen hebben ontvoerd zitten in de kroeg. 'Is het een echte Jedi?', 'Geen idee, ik heb er nooit een gezien. Maar hij is in elk geval niet wat ik verwachtte. Wie hij ook is, hij kan maar beter geld bij zich hebben. Als hij het kind wil ...' Het kind zit angstig in de kooi, alle piraten kijken naar hem. Maar het kind weet niet waarom hij hier is. De hele stad heeft over hem gehoord. De jongen uit de sloppenwijk die dingen laat bewegen door ernaar te kijken. Hij is een force-gebruiker en de piraten vermoorden alle force-gebruikers die ze kunnen vinden. De deur ging open. De Jedi liep het hol van de piratenbende alleen binnen. De zaal stond vol plunderaars en kapers. Allen zaarbewaped. Allen veteranen van ontelbare, wrede overvallen en misdrijven. Allen blind toegewijd aan hun heer. Maar de Jedi leek niet bang. 'Is dit een Jedi?' vragen de piraten zich af. De onnozelheid van de piraten was duidelijk. 'Hahahahahahaha'. De piraten lachte zich rot, bezegelden hun eigen lot. 'Niet grappig ik dit vind. Voor de jongen ik gekomen ben' sprak het groene gedaante. 'En wat moet JIJ voorstellen Ventje? De jongen gaat nergens heen tot ik hem laat gaan en waar is mijn geld?', de piraten dachten enkel aan geld. Maar een groot Jedi Meester zei ooit eens: 'De Jedi geven niet om rijkdom, De Force is onze enige gezelschap.'. De piraten komen dichterbij de gedaante. 'WAT! Kan .. niet ... bewegen.' en met een vingerknip ... Alle piraten vielen op de grond.
Hij gaat naar de kooi waar de jongen vast in zit. Begonnen is je training.

Reacties (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen