Foto bij Chapitre 10.

"Heb je alles lieverd?" twee weken na ons Disneyweekend stond ik alweer met mijn tassen in Parijs. Alleen nu om echt voor een paar weken aan het werk te gaan. Na de afmelding van Bobbi werd ik officieel aangenomen als Disneyprinses. Welke, dat wist ik nog niet maar dat zouden we heel snel horen.
"Mam, ik heb echt alles. Maak nou niet te druk." ik drukte een kus op de wang van mijn moeder en sloeg mijn overgebleven arm om Alice heen, die mee was gegaan. Vanaf het station zou ik opgehaald worden samen met de andere meisjes die aangenomen waren. Puck had ik al in de trein gezien en deze stond een eindje verderop afscheid te nemen van haar ouders.
"Geef pap een dikke kus van me en ik spreek jullie snel weer." m'n moeder pakte me nog een keer stevig vast en drukte een kus op mijn hoofd.
"Doe voorzichtig, goed?" Alice trok me ook snel nog in een laatste knuffel en daarna stapte ze terug het station in. We waren vanochtend vroeg met de trein vanuit huis vertrokken naar Parijs. We hadden even koffie gedronken bij de Starbucks. Maar de trein terug naar Nederland zou zo vertrekken en wij zouden zo met een busje van Disney opgehaald worden en naar het park gebracht worden. Ik zwaaide naar mijn zus en moeder en liep toen richting Puck die ook afscheid had genomen van haar ouders en een beetje eenzaam om zich heen stond te kijken.
"Ben je er klaar voor?" ik stootte haar aan. Ze schrok op uit haar gedachtes maar schonk me meteen daarna een stralende glimlach.
"Wat denk jij dan? Ik heb er echt superveel zin in!" al pratend liepen we richting de parkeerplaats die in de mail gestaan had.
"Hoi, jullie zijn Nederlands toch?" een kort tikje op mijn schouder zorgde ervoor dat ik stilstond en me omdraaide. Er stond een lange knappe jongen achter me die een beetje ongemakkelijk glimlachte.
"Ja dat klopt. Kan ik je ergens mee helpen?" hij knikte en nam zijn telefoon uit zijn broekzak.
"Ik ben op zoek naar deze parkeerplaats." de naam die op zijn scherm stond was dezelfde als die waar Puck en ik naar onderweg waren. Verbaast keken we elkaar aan.
"Toevallig zijn wij daar ook op weg naar toe. Je mag wel met ons meelopen." antwoordde Puck hem. Hij glimlachte opgelucht.
"Oh fijn! Ik ben namelijk onderweg naar Disneyland en het zou vreselijk zijn om de bus te missen." ik keek hem verrast aan.
"Wat toevallig! Wij ook! Ben jij door het Nederlandse castingbureau uitgenodigd?" hij knikte.
"Samen met nog drie andere jongens. Jullie ook?" Puck en ik knikten enthousiast.
"Dan zijn wij waarschijnlijk de nieuwe Disneyprinsen en prinsessen van dit jaar." hij lachte hardop.
"Met hoeveel meisjes zijn jullie?" ik keek Puck aan. Omdat ik pas later was uitgekozen had ik hier geen weet van. Ik wist alleen dat ik op de wachtlijst stond, maar niet hoeveel meisjes er in eerste instantie uitgenodigd waren.
"Wij zijn ook nog met twee anderen." antwoordde Puck zowel zijn vraag als mijn vragende blik.
"Oh grappig. Ik heb gehoord dat ze de volledige cast van de parade wilden vernieuwen. Een vriend van me had ook auditie gedaan, maar dan voor een van die soldaatjes van Toy Story. Ik ben Finn trouwens." ik knikte begrijpend. Het was ook logisch dat ze uit verschillende landen mensen gekozen hadden voor de nieuwe parade. Ik was benieuwd uit hoeveel nationaliteiten onze nieuwe groep zou bestaan. Er waren dus sowieso al zes Nederlandse mensen gekozen. Al pratend hadden we de parkeerplaats bereikt. Al snel voegden er zich nog twee andere meisjes en een jongen bij ons. Allemaal Nederlands.
"Dit is dus de Nederlandse garde." grapte het kleine blonde meisje, die zich had voorgesteld als April. Ook de anderen stelden zich voor. Molly was een schattig meisje met grote blauwgroene ogen en bruin haar. De jongen stelde zich voor als Thomas. Aardige mensen op het eerste gezicht. Ik was benieuwd hoeveel buitenlandse mensen er nou zouden komen.
"Bonjour." twee jongens kwamen ook aanlopen en stelden zich voor. Oké, dat waren dus de Fransen.
"Ciao." Een jongen en een meisje die er iets ouder uitzagen kwamen ook aanlopen. Uiteindelijk bestond de groep uit 6 Nederlanders, 2 nieuwe Fransen, 2 Italianen en 4 Engelsen. De Engelse garde bestond uit een tweeling, een jongen en een meisje. We mengden ons al snel in de groep en probeerden met iedereen een gesprekje aan te knopen. Ik kwam al snel in gesprek met Zita, het Italiaanse meisje. Zij was uitgekozen, niet als prinses maar als Jessie van Toy Story.
"Het is toch geweldig om met iedereen op de foto te gaan en dat niemand weet wie je bent." lachte ze hard toen ik haar vroeg waarom precies die rol. Zo reden we met z'n allen richting Disney waar we werden opgewacht door een knappe jonge vrouw.
"Goedemiddag allemaal. Welkom in Disneyland Paris. Vanaf volgende week zullen jullie onze crew gaan versterken door jullie bij ons te voegen. Jullie zullen zo eerst naar de kamers gebracht worden en daar krijgen jullie te horen, voor wie dat nog niet weet, wat jullie nieuwe rol zal worden de aankomende paar maand. Daarna zullen jullie een week lang worden klaargestoomd om over twee weken de baan over te nemen van hen die nu nog de rol hebben. Ik wens jullie heel veel plezier en hoop jullie vanavond aan het diner te mogen ontvangen." ze wees ons richting het hotel.
"Ik ben zo benieuwd." Joanne, het Engelse meisje, huppelde naast me. Ze was de jongste van de hele groep.
"Wauw." dat was de enige reactie die Puck gaf zodra we in het hotel aankwamen.
"Wat gigantisch." mompelde April. Puck greep mijn arm.
"Ik hoop dat ik bij jou op de kamer slaap!" ik grinnikte en liep naar de receptie. Daar lag een groot vel papier met namen en kamernummers erop.

Puck - Grace

263

Molly - April
265

Finn - Thomas
271

Mylan - Olivier
273

Joanne - Zita
267

Joseph - Emilio
275


Van elk duo greep een van de twee de kamersleutel, en nog voordat ik wat kon doen wiebelde Puck de sleutel al voor mijn neus heen en weer.
"Laten we kijken welke rol we hebben gekregen!" ze trok me mee naar de liften. Ik was benieuwd.

Reacties (1)

 • HarrysWife

  Oeeehhh, ik denk dat ik al weet welke prinses Grace mag gaan spelen, *wenk wenk*
  Super leuk stuk weer Lot!!
  Ben benieuwd waar dit allemaal heen gaat!
  ‘xxx

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen