Een klef vriendinnetje? Dat mocht je willen. ‘Absoluut niet,’ bromde ze.
      Er werd een sleutel in het slot gestoken. Voor de deur openzwaaide, boog Loki zich naar haar oor en fluisterde: ‘Dat is dan jammer. Je rijke vriendje moet je moeder er wel van overtuigen dat hij een wereldreis zonder zijn vriendin niet gaat overleven.’
      Ze draaide haar hoofd weg, maar daardoor stelde ze juist haar nek aan hem bloot. Heel even vonden zijn lippen de holte tussen haar nek en haar schouder. Direct rezen de haartjes op haar armen omhoog.
      Ze voelde dat haar wangen knalrood werden, en uitgerekend toen opende haar moeder de deur.
      ‘Aella!’ reageerde ze verrast.
      Aella was nog zo van haar stuk gebracht door Loki’s ongepaste gedrag dat ze niet uit haar woorden kon komen en een paar woorden stamelde.
      ‘Hallo mevrouw,’ sprak Loki gladjes. ‘Mijn naam is Levi. Wat een genoegen u te ontmoeten. U bent al net zo’n schoonheid als uw dochter.’ Zijn vrije hand stak hij naar haar moeder uit. Toen ze die wilde schudde, tilde Loki hem op en drukte een kus op de rug.
      ‘Je bent om te kotsen.’ Aella had de opmerking gemaakt voordat ze er erg in had.
      ‘Aella!’ reageerde haar moeder verontwaardigd.
      Rode vlekken kropen in haar nek omhoog. Schaamte verhitte haar lichaam zo erg dat ze bang was dat haar kleren in de fik zouden vliegen.
      ‘Aella heeft iets te veel gedronken. Ze vond het spannend om ons aan elkaar voor te stellen. Ik heb begrepen dat jullie de laatste keer niet zo goed uit elkaar zijn gegaan.’
      Haar moeder boog haar hoofd en zei niets meer.
      Dank je. Op een handige manier had hij haar onhandigheid verbloemd.
      ‘Kom alsjeblieft binnen, Levi. Wat leuk dat jullie er zijn. Ik wist niet dat…’ Onderzoekend keek ze Aella aan, alsof ze in stilte toestemming vroeg om een etiketje op hun relatie te plakken.
      ‘Ik ken hem ook nog maar net.’
      Weer zo’n domme opmerking. Goed bezig, hé. Lekker overtuigend dat je dan meteen een jaar met hem de hort op gaat. Ze was zich bewuster van Loki’s hand in de hare dan van de woorden die ze uitkraamde. Het was alsof hij een bezwering had uitgesproken die haar brein in pulp veranderde.
      Natuurlijk had Loki dat ook door. Ze zaten nog maar net op de bank of haar moeder vluchtte naar de keuken om koffie te zetten, voor Loki hét moment om haar fronsend aan te kijken. ‘Nu snap ik waarom je mij als redder in nood koos in plaats van Hayes. Je bent wel heel onbeholpen.’ Hij fluisterde de woorden, al had hij ze net zo goed kunnen schreeuwen.
      Ongemakkelijk bewoog ze heen en weer. Ze ging echt niet toegeven dat hij haar brein in de war schopte. ‘Ik ben hier gewoon niet zo goed in,’ mompelde ze. ‘En je doet zo overdreven…’
      Loki hield haar blik vast. Veel te lang. Ze voelde dat het zweet haar opnieuw uitbrak. Ik stink vast al een uur in de wind. Ze moest de neiging onderdrukken om aan haar oksel te ruiken.
      ‘Je hebt nooit een vriendje gehad, hè?’
      Stik! Haar gezicht moest zo onderhand wel donkerpaars aanlopen. Ze wilde het ontkennen, hem om die woorden uitlachen, maar het was de waarheid en ze wist dat hij het wist.
      ‘Ik heb geen eeuwigheid de tijd gehad om naar een soulmate te zoeken,’ siste ze terug.
      Loki grinnikte. ‘Maak je niet zo druk, schat.’ Hij stak zijn hand uit en duwde een blonde lok terug achter haar oor. Ze wilde zijn hand wegslaan, maar juist op dat moment kwam haar moeder terug met drie kopjes koffie.
      Ze wist niet wat haar handen steviger deed samenballen, zijn grijns of de pretlichtjes in zijn ogen. Hij legde een arm over de rugleuning van de bank en gebaarde met zijn ogen dat ze tegen hem aan moest komen zitten. Met behoorlijk veel tegenzin schoof ze dichter naar hem toe. Al was het alleen maar om een overtuigender toneelstukje op te voeren dat ze tot dusver had gedaan.
      ‘Heb je er suiker in, Levi? Of melk?’
      ‘Zwart is goed, mevrouw.’
      Sarcasme leek van elk woord af te druipen en toch wist Aella dat zij de enige was die dat opmerkte.
      ‘Wat een verrassing,’ zei ze weer. Met een grote glimlach bekeek ze Loki.
      Het was duidelijk dat ze onder de indruk was. Dat was natuurlijk ook de bedoeling, maar diep vanbinnen vond Aellea dat allesbehalve leuk.
      ‘Hoelang zijn jullie al een setje?’
      ‘Ik ken Aella een half jaar, maar sinds een week of drie hebben we aan elkaar toegegeven dat we verliefd op elkaar zijn.’
      Verliefd op elkaar zijn. Tuurlijk. Kun je het nog kinderachtiger zeggen?
      Alsof dat nog niet erg genoeg was, raakten zijn lippen even haar slaap aan. Haar vingers balden zich opnieuw tot vuisten. Dit was echt het meest achterlijke idee dat ze ooit had gehad. Ze had Thor mee moeten vragen.
      ‘Wat ben je schattig als je zo hard je best doet om niet te laten merken dat je dit stiekem wel leuk vindt,’ fluisterde hij in haar oor.
      Ze schoot overeind, mompelde dat ze naar wc moest en liep naar het toilet. Ze leunde met haar handen op de rand van de wastafel en staarde in de spiegel.
      Knalrood was ze. Gauw draaide ze de kraan open en plensde haar gezicht nat. Het hielp nauwelijks.
      Je moet jezelf bij elkaar rapen, Aella. Speel het spelletje mee, ga desnoods dom giechelen als je die rode wangen niet kunt tegenhouden. Dat past ook bij een eerste verliefdheid.
      Ze deed de wc-deksel naar beneden en ging erop zitten terwijl ze afwachtte tot de hitte uit haar gezicht was getrokken. Ze haalde haar telefoon uit haar broekzak, opende What’s App en drukte op het gesprek met Hayes.
      Lukt het thuis? typte ze. Loki doet zich voor als mijn vriend om mijn moeder te overtuigen dat ze zich straks geen zorgen om me hoeft te maken als we op een wereldreis gaan. Het is echt vreselijk gênant en hij zit me de hele tijd te stangen, maar niks om je zorgen over te maken. Hij werkt verder goed mee. Ben blij als jij straks weer bij ons bent. X
      Het luchtte iets op dat ze het aan Hayes kwijt kon, ook nu ze niet direct antwoord kreeg. Ze borg haar telefoon weer op, trok door en keek in de spiegel. Haar wangen hadden nog steeds een kleur, maar het kon ermee door. Ze rechtte haar schouders, opende de deur weer en keerde langzaam terug naar de woonkamer.
      Van een afstandje had ze uitzicht op Loki, die op een normale toon met haar moeder praatte en af en toe vriendelijk glimlachte. Onwillekeurig vroeg ze zich af hoe een oprechte glimlach van hem eruit zou zien. Toen hij haar in de gaten kreeg, gaf hij haar een samenzweerderige knipoog.
      Ze onderdrukte een zucht en ging weer naast hem zitten. Je kunt dit, Aella. Je kunt dit. Ze dwong alle gevoelens uit haar lichaam, pakte Loki’s hand die op zijn bovenbeen rustte en negeerde de manier waarop hij kalm met zijn duim langs haar knokkel gleed.
      ‘Ik vertelde je moeder net dat ik tv-producer ben.’ Loki keek haar indringend aan.
      Een paar tellen verstreken voordat ze besefte dat hij zich daarmee klem had geluld. Kies dan ook een normaal beroep, sukkel.
      ‘Klopt mam. Lo- eh, Levi werkt bij MTV. Daar houdt hij zich bezig met verschillende shows.’
      Als er een zender was die haar moeder nooit bekeek, was het die wel. Opeens kreeg ze een idee.
      ‘Vanaf maandag gaat hij een aantal artiesten volgen, over de hele wereld.’
      Loki begreep waar ze heen wilde en haakte er meteen op in. ‘Dat klopt! Echt fantastisch. Ik zal een paar maanden van huis zijn…’
      ‘En ik ga met hem mee,’ vulde ze aan. Ze dwong zichzelf zo verliefd mogelijk naar hem te kijken. Loki hield haar blik vast en heel even vergat ze dat haar moeder tegenover haar zat en dat dit alleen maar een toneelspelletje was.
      Ze wist niet wie van hen zijn gezicht naar voren boog, maar opeens waren zijn lippen wel héél dichtbij.Reacties (10)

 • Pinguino

  Zoenuh, zoenuh, zoenuh!

  2 jaar geleden
 • Laleah

  Hahaha ik ga echt stuk! Ik zou me in zo'n situatie echt niet weten te gedragenxDgimme more!

  2 jaar geleden
 • Trager

  Ghehe, je hebt me een beetje opgevrolijkt met dit stukje <3

  2 jaar geleden
 • Vasya

  Dit was echt het meest achterlijke idee dat ze ooit had gehad. Ze had Thor mee moeten vragen.

  Please, een droomsequentie ofzo van dit scenario. I need it :'D

  En oeeeh c:
  Hartstikke awkward voor haar moeder though, haha. Ik vraag me af wie eerst bij zinnen gaat komen. Vast haar moeder. Of Hayes ploft plots in volle strijduitrusting langs het raam naar binnen.

  2 jaar geleden
  • VampireMouse

   Of Hayes ploft plots in volle strijduitrusting langs het raam naar binnen.
   Dit sws hahahahahaha

   2 jaar geleden
  • Croweater

   Oooh tempting hmm

   2 jaar geleden
 • Vasya

  Ik wil gewoon even zeggen dat ik echt verliefd ben op het niveau van veelbelovendheid van het titel van dit hoofdstuk, hehe

  2 jaar geleden
  • Croweater

   Het is echt een stomme titel haha, maar ik kon op niks beters komen. :')

   2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen