Na het eten hadden we beide een douche genomen, om ons vervolgens terug te trekken op de bank. Ik had een simpele sweatpants aangetrokken en Louis kwam simpelweg met een gigantisch strandlaken om zijn lichaam heen geslagen de kamer binnen lopen. Ieder zo zijn ding, toch?
Ik had inmiddels Netflix opgestart en ging door het film assortiment, nogal twijfelend over welke film we nu precies moesten gaan kijken.
Louis plofte naast me neer en keek even naar het scherm. "Weet je waar ik echt zin in heb?" zei hij plotseling.
Ik keek hem vragend aan. Please, zeg seks.
"Horrorfilms" zei hij nu. Oh... Teleurstellend.
Ik stemde maar gewoon in. "Zoek je nu een excuus om tegen me op te kruipen vanwege bang zijn?" vroeg ik hem vervolgens.
Louis keek me onverschillig aan "heb ik een excuus nodig?"
Ik begon te lachen "touche". En dus liet ik het kiezen van een film maar aan Louis over, gezien ik niet zo heel veel verstand had van horrorfilms. Het was dan ook niet per se mijn genre, maar als hij dat graag wou kijken dan stemde ik wel gewoon in.
Louis koos een film die ik enger vond dan gedacht, maar natuurlijk ging ik proberen om dat niet te laten merken. Ik had geen zin in om uitgelachen te worden omdat ik ietwat paranoïde van deze film werd. Louis zat gewoon naast me, nog steeds in zijn handdoek gehuld. Hij zag er comfortabel uit, alsof hij het wel naar zijn zin had daar en goed zat. Ik hunkerde echter naar wanneer hij tegen me aan zou kruipen. En ik wist nog niet precies hoe ik dat het beste kon laten blijken. Want overduidelijk was mijn arm over de leuning achter hem door leggen nog niet duidelijk genoeg. Ik had me meerdere keren verplaatst en was anders gaan zitten, zo toegankelijk mogelijk.
Louis keek uiteindelijk na een hele tijd fronsend naar me "waarom ben je zo onrustig?". Niet de reactie waar ik op hoopte, totaal niet zelfs.
Ik haalde mijn schouders op en keek maar gewoon weer naar het scherm. Louis deed hetzelfde. Ik zette mijn allerlaatste poging in en tikte hem op zijn andere schouder, alsof het iemand anders was. Net tijdens een schrikmoment. Het leek te werken, ongeacht dat het hartstikke kinderachtig was. Louis leek er wel degelijk ietwat van op te schrikken en keek mij toen hoofdschuddend en grinnikend aan. Ik glimlachte onschuldig "ontken niet dat het werkte".
Louis haalde zijn schouders op "je hebt een punt". Ik keek hem aan en wenkte hem toen maar gewoon "wil je getroost worden?"
Louis lachte en kroop toen -eindelijk- naar me toe en tegen me aan. Ik sloeg mijn armen om de handdoek en hield Louis dicht tegen mijn bovenlichaam. Louis leek weer helemaal op gegaan te zijn in de film maar ik kon er inmiddels echt niet minder om geven dan ik al deed. Het was totaal niet mijn ding. Ik hield me bezig met me tegen hem aan vleien en legde mijn wang ook tegen zijn schouder, terwijl ik hersenloos naar het scherm staarde.
Louis leek tussendoor nog wel te schrikken soms, wat me haalde uit mijn dagdromen en op een gegeven moment zelfs uit mijn doezelen.
"Harry, interesseert deze film je wel iets?" vroeg hij op een gegeven moment. Ik keek hem aan met een ietwat verwarde blik. Ik hoopte dat het niet te zien viel dat ik zojuist wakker geschrokken was. Maar Louis wist wel beter.
"Sliep je?"
Ik schudde mijn hoofd.
"Je houd me niet voor de gek. Je vind het echt niet interessant, of wel soms?"
Ik haalde mijn schouders op. Louis zette de film op pauze en draaide zich toen naar me toe, waarna hij me even mijn ogen aan staarde. Ik keek in zijn helderblauwe ogen en slikte ietwat. Ze waren zo prachtig. Louis' hele gezicht was prachtig. Laat staan de rest van zijn lichaam, ongeacht die idiote, gigantische handdoek.
"Je mag het ook gewoon toegeven hoor, ik wil niet dat je gewoon moet kijken naar iets enkel omdat ik dat wil. Je mag best je mening geven" zei hij nu zachtjes.
Ik knikte en speelde ietwat met de armbandjes om zijn pols. Louis keek even naar zijn pols en toen weer naar mij, waarna hij zijn arm verplaatste naar mijn nek.
"Ik wist niet dat je armbandjes droeg" zei ik nu, om maar een draai te geven aan het gespreksonderwerp.
Louis knikte "ik heb ze samen gekocht met Lottie toen we op vakantie waren met onze ouders". Het was een flinke rij armbandjes om zijn pols momenteel, voor zover ik zojuist gezien had.
Louis keek me nog steeds aan "wat wil je wel doen?"
Seks. "Ik weet het niet".

Reacties (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen