Het afscheid viel Hayes zwaarder dan hij had gedacht. Tien minuten geleden had hij de deur van zijn ouderlijk huis dichtgedaan en sindsdien liep hij een beetje doelloos rond. Er lag een steen op zijn maag. Misschien zag hij zijn ouders nooit meer terug.
      Hij haalde een paar keer diep adem, probeerde zich te vermannen. Een beetje man zou een avontuur niet uit de weg gaan. Hoe vaak had hij niet uit het raam gekeken tijdens het college, smekend om een verandering, iets wat de adrenaline door zijn lichaam kon pompen?
      En nu was het zo ver en krabbelde hij terug.
      Nee, ik krabbel niet terug. Ik ben me gewoon bewust van de dingen die achterlaat, sprak hij zichzelf streng toe. Hij keek op zijn telefoon. Over een kwartier had hij met zijn twee beste vrienden afgesproken. Wat hij tegen hen ging zeggen, wist hij niet zo goed. Had hij maar een selfie met Thor gemaakt. Dan kon hij er tenminste een beetje over opscheppen.
      Terwijl hij in de richting van de winkels liep, dwaalden zijn gedachten naar Aella en Loki af. Hij wist niet goed wat hij daarvan moesten vinden. Nou ja – eigenlijk wist hij dat heel goed. Hij vond het maar niks dat Loki zo om haar heen hing en dat zij zijn gezelschap bleef opzoeken. Zou ze op hem verliefd kunnen worden? Nee toch? Dat was net zoiets als verliefd worden op Osama Bin Laden. Zo gek was Aella niet. Ze prikte toch wel door dat uiterlijk van hem heen? Bovendien was hij toch ook niet zó knap? Hayes zou niet met hem van uiterlijk willen wisselen.
      Maar wat wilde Loki van háár? Dat was de vraag die hem al vanaf het begin bezighield. Als hij haar gewoon wat wilde plagen, was de lol er inmiddels toch wel af? Behulpzaamheid alleen kon het niet zijn. Hij deed veel te veel zijn best. Hij moest een of ander plan met dit alles hebben, en dat zat Hayes het meest dwars. Hij wilde niet dat haar iets overkwam, misschien was dat nog wel de grootste reden dat hij deze bizarre missie ondernam.
      Ergens voelde het idioot, alles willen opgeven voor een meisje dat hem had afgewezen. Maar het was meer. Het was niet een wanhopige poging om haar liefde voor zich te winnen. Zo reëel was hij wel. Hij voelde gewoon aan dat ze hem nodig ging hebben, dat veel meer mensen hem nodig zouden gaan hebben. Of misschien wilde hij dat wel gewoon graag, wilde hij gewoon van betekenis zijn.
      Hij had de bar bereikt waar hij met Jelle en Matt had afgesproken en schudde beiden de hand.
      ‘Waar heb je de afgelopen tijd gezeten man?’ vroeg Matt.
      Hayes gebaarde naar binnen. ‘Ik vertel het zo.’
      Hij ging het echt doen. De waarheid vertellen.

‘Ben je wel helemaal lekker?’ vroeg Jelle fronsend nadat Hayes zijn verhaal had gedaan. ‘Heb je wat gesnoven ofzo?’
      Matt was verdacht stil. Ze waren samen opgegroeid. Matt wist dat hij af en toe best eens een verhaal aandikte, maar iets als dit uit zijn duim zuigen, dat had hij nog nooit gedaan.
      ‘Geloof jij dit?’ vroeg Jelle met hoog opgetrokken wenkbrauwen.
      Matt haalde zijn schouders op. ‘Tegenwoordig schieten Inhumans als paddenstoelen uit de grond. Als je ’t nieuws een beetje bijhoudt…’
      ‘Allemaal gelul om ons bij het echte nieuws vandaan te houden,’ antwoordde Jelle cynisch. ‘Die onzin geloof je toch niet echt?’
      Matt haalde zijn schouders op.
      ‘Loki komt me straks ophalen. Dan zien jullie ’t vanzelf.’
      Dat hoop ik tenminste. Misschien komt het Loki wel beter uit om zónder mij weg te gaan.
      Kippenvel kroop over zijn armen. Zou hij Aella daartoe kunnen overhalen? Eigenlijk twijfelde hij daar niet aan. Hij was een meester in manipuleren. Het kostte haar vast niet veel moeite om hem ervan te overtuigen om zonder een nietig mens als hij weg te gaan.
      Nee, dat is niet waar, sprak hij zichzelf streng tegen. Ze schreef net dat ze blij was als ik weer bij haar was. Ze heeft me nodig. Ze heeft júíst een normaal mens nodig.
      Jelle snoof. Hij geloofde er nog steeds geen snars van. Toch was zijn ongeloof niet groot genoeg dat hij wegliep.
      ‘Ik heb mijn ouders gezegd dat ik een wereldreis heb gewonnen,’ zei hij. ‘Ze kunnen de waarheid maar beter niet weten.’
      ‘De eerste wijze woorden die ik vandaag uit je mond heb horen komen.’ Jelles toon was scherp. ‘Als ze naar de politie gaan en meedelen dat je door aliens bent ontvoerd, brengen ze hen vast naar een psychiatrische inrichting.’
      ‘Precies.’ Hayes rolde met zijn ogen. ‘Misschien had ik jou ook met een simpele leugen moeten afschepen.’
      Jelle hield zijn blik even vast en deed er toen het zwijgen toe.


Reacties (7)

 • Pinguino

  Aw niet zoenuh. Anyway Hayes, als je iemand nodig hebt om je te steunen dan ben ik er voor je

  2 jaar geleden
 • Altaria

  Ik hoop echt dat loki hayes straks helpt. Veel plezier bij infitity, ik ga volgende week :/

  2 jaar geleden
 • Trager

  Ghehehe, kom op Loki. Kom ons Hayes'je ophalen en doe de rest het zwijgen toe :3

  2 jaar geleden
 • AmeranthaGaia

  Pijnlijk. Wat een hele goede vrienden! (Sarcasme)

  Ik kom letterlijk net uit de bioscoop met Avengers: Infinity War en ik zal geen spoilers geven, maar dit verhaal doet me beste wel goed na wat ik net gezien heb.xD

  2 jaar geleden
  • Croweater

   Ik ga morgen. Ben zo bang nonono

   2 jaar geleden
  • AmeranthaGaia

   You should be. Nogmaals: geen spoilers, maar.... wksuvyeuajdhdjqnsbdh?!

   2 jaar geleden
  • Butterflygirl

   Ik ga volgende week! Denk je dat het erg is fat ik black panther niet heb gezien? Moet ik die alsnog ff snel erin proppen of kan het wel zonder?

   2 jaar geleden
  • AmeranthaGaia

   Je kan wel zonder. Het is zonder dat ook wel te volgen. Misschien is het handig even een samenvatting te lezen, maar alles is wel af te leiden uit de context. Belangrijk is om te weten dat de Black Panther een heel technisch zusje is en dat ze een krachtveld hebben gaakt waardoor het lijkt dat Wkanda heel arm is, maar zodra je daar voorbij bent is het heel rijk. Dat proberen ze voor de wereld te verbergen. Hem egt te hebben gezien is niet heel essentieel.

   2 jaar geleden
  • Croweater

   Maar Black Panther vind ik echt heeeel goed dus ik zou hem zeker kijken hehe

   2 jaar geleden
  • Laleah

   Ik schijt ook zeven kleuren voor infinity! Ga met natas vandaag haha lord have mercy :')

   2 jaar geleden
  • Butterflygirl

   Ik heb direct maandag en fucking grote spoilet gelezen. Ik heb zo'n news feed op mn telefoon, en daar stond ff zonder waarschuwing samengevat wie er alllemaal doodgaan...ik heb alleen de 2 meest schokkende naar mijn mening onthouden, maar toch :'(

   2 jaar geleden
  • Croweater

   Ik heb al wel grote vermoedens snif maar gelukkig nog geen echte spoilers

   2 jaar geleden
  • AmeranthaGaia

   Het is werkelijk waar verschrikkelijk. Deze film laat niets van je over.

   2 jaar geleden
  • Butterflygirl

   Ohneee...ik wil niet meer😂
   Straks zit ik jankend in die zaal...

   2 jaar geleden
  • Laleah

   Ik ga sws altijd huilen bij films, dus ik stress er niet meer om :')

   2 jaar geleden
  • Croweater

   Ik nooit haha dus ik ben benieuwd.

   2 jaar geleden
  • Butterflygirl

   Same as Hiddleston. Maar als het echt schokkend is zou het me niet verbazen. Ik bedoel...ik kan me geen Marvel Universe voorstellen zonder bepaalde personages hoor. Misschien is hier mijn hoof wel verpest door supernatural, maar komen ze niet gewoon weet terug tot leven? * snikt *
   De enige die ik niet zo erg vind is vision. Ik bedoel dat is toch zo voorspelbaar, daar heb ik vrede mee

   2 jaar geleden
  • Butterflygirl

   Alhoewel, dat zeg ik wel leuk maar ik weet helemaal niet of hij sterft. Maar dat lijkt me wel aangezien die infinity stone is wat hem tot leven heeft gebracht toch? En je ziet in de trailer dat Thanos de steen pakt

   2 jaar geleden
  • AmeranthaGaia

   Ik ga niet zeggen wie, maar er gaat ongeveer een goede 50 á 60% dood......:(

   2 jaar geleden
  • Croweater

   Nou ja ik ben er nu hoe dan ook op voorbereid haha.

   2 jaar geleden
  • Croweater

   Holy dat is wel bizar veel en dan komt er nog een deel... Misschien gaan ze wel allemaal dood :")

   2 jaar geleden
  • Butterflygirl

   Dat zou een nare afsluiting zijn hahaha

   2 jaar geleden
  • AmeranthaGaia

   Het is zwaar traumatiserend. En heel zielig. Ook wel grappig. Iron Man is weer op z’n best. Hetzelfde geld voor de Guardians of the Galaxy en eigenlijk iedereen. Maar je bent gegarandeerd kapot na deze film, al denk ik dat het allemaal minder erg is als het lijkt. Hopelijk.

   2 jaar geleden
  • Butterflygirl

   Ik ben echt benieuwd nu hahaha

   2 jaar geleden
  • Butterflygirl

   I couldn't help myself, ik heb zojuist de meest crappy version ooit van Black Panther gekeken. Maar ik heb hem gekeken, and I totally agree. they're AWESOME. Ik kon het gewoon niet aan om wel infinity war te kijken maar deze nog niet te hebben gezien hahaha. Ik kijk echt uit naar het moment dat ik Black Panther in de normale kwaliteit kan kijken en luisteren. Alles wat niet in het engels was heb ik niet verstaan, had alleen chinese en japanse ondertiteling hahaha. Volgens mij miste er ook een stuk van mijn scherm. Maar Wakanda ROX. (get it? WARMACHINEROX)
   Ik ga echt naar Afrika emigreren, bye suckers
   *verheugd zich nog meer op backpackjaar in Afrika*
   Ik zal nu nooit meer neutraal naar Afrika kunnen kijken hahahaha

   2 jaar geleden
  • Croweater

   Hehe ja hij is leuk hè! Ik vind Shuri ook echt zo leuk <3

   2 jaar geleden
  • Butterflygirl

   Wie is Shuri? Is dat dat zusje? Die vind ik ook leuk idd. Maar eigenlijk zijn al die mensen badass. Die neushoorns though! En die vrouw die er voor ging staan en toen likte die haar! Waaaat!😱

   2 jaar geleden
  • Croweater

   Jaa dat zusje. (:

   2 jaar geleden
 • Laleah

  Oke ben ik de enige die niet kan wachten tot het momemt dat Loki in al zijn swaggness komt binnenstappen en de hele kroeg de hoofd 90 graden richting de deur draait en dat Hayes dan met de meest nonchalante grijns zegt: 'mijn lift is er.' XD (zlefs al vind hij loki niets.. Maar dat ging even door mijn hoofd)

  2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen