Even was het alsof hij gehypnotiseerd was door haar ogen. Hij bewoog zijn vingers iets, voelde neiging om die naar haar gezicht te brengen. Vlak voordat hun lippen elkaar raakten, wendde Aella echter haar gezicht af.
      Loki vond het jammer. Dat merkte hij aan een zeurend gevoel in zijn borstkas, en dat alarmeerde hem. Straks ga je echt om haar geven.
      Hij was geneigd die gedachte weg te lachen, maar hij besefte wel degelijk dat er een waarheid in school. Want waar was hij nu helemaal mee bezig? Aella’s vriendje spelen zodat haar moeder gerustgesteld werd? Natuurlijk, het was leuk om haar te plagen, maar hij merkte ook dat hij een grens aan het optrekken was, dat hij haar niet wilde kwétsen.
      En wat dan nog? Dan geef ik eens om iemand. Waarom zou ik me daar druk om hoeven maken? Op een dag gaat ze dood, misschien wat sneller dan ik zou willen. Maar daar kom ik heus wel weer overheen
      Hij wist hoe de zaken ervoor stonden. Hij vond haar aantrekkelijk en hoewel ze hard haar best deed om het te vermijden, was het hem volkomen duidelijk dat ze hem ook aantrekkelijk vond. Waarom zou hij daartegen vechten? Ze konden gewoon wat plezier hebben, daar hoefde niemand een drama van te maken.
      Loki richtte zijn aandacht weer op de vrouw die zich als Aella’s moeder had voorgedaan. Ze glimlachte naar hen, keek van de een naar de ander. De zogenaamde verliefdheid die eraf moest spatten, kwam blijkbaar overtuigend over en dekte Aella’s aanstaande afwezigheid in.
      Hij kon het niet laten om Aella’s hand vast te pakken. Al wist hij niet of hij het deed om haar te stangen, om overtuigend op haar moeder over te komen of omdat haar warme huid tegen die van hem gewoon verdomd goed voelde. Nu kon het in ieder geval nog.
      Loki pakte het gesprek weer op en beantwoordde de vragen van de vrouw. Aella was weer stil, ze staarde vooruit en trok al snel zijn hand uit die van hem vandaan met de mededeling dat ze een vriend moest bellen.
      Hayes. Hij vroeg zich af wat er op het moment door het hoofd van de jongen heen ging. Hij was bezig met een zelfmoordmissie, en Loki vroeg zich af in hoeverre hij dat zelf doorhad.
      Het had geen zin om de jongen ervoor te waarschuwen. Hij zou Aella niet alleen laten en misschien kon Hayes’ dood juist in zijn voordeel werken. Dan had ze steun nodig en Loki geloofde best dat hij die tot op een zekere hoogte kon bieden. Thor had nog steeds niet door welke potentie er in haar school en hij kreeg steeds meer de indruk dat Brunnhilde daar vooral níet aan herinnerd wilde worden.
      De kaarten lagen best gunstig, vond hij zelf. Hij was best op de goede weg. Tenslotte kende hij haar pas twee dagen en ze had hem in elk geval al aan haar moeder geïntroduceerd.
      ‘Het is bijna etenstijd,’ merkte de vrouw op. ‘Eten jullie mee?’
      ‘Nee,’ antwoordde Aella, die opeens weer in de deuropening stond. ‘We moeten nog een hoop doen.’
      Ze keek hem indringend aan. Misschien was het inderdaad goed om het toneelstukje af te ronden, al vond hij het wel spijtig. Het was toch best een leuke middag geweest. Maar Aella wekte de indruk dat ze om het minste zijn botten kon breken en hoe erg hij ook van haar aanrakingen genoot, dat was iets te veel van het goede.
      ‘We moeten inderdaad maar eens gaan, mevrouw. Het was leuk u te ontmoeten.' Hij schudde haar de hand en keerde zich naar Aella toe. 'Ik wacht buiten wel.' Met een klein glimlachje gaf hij haar een kus op haar wang en liep naar buiten. Daar sloot hij de deur achter zich en leunde hij tegen de leuning van het trappetje. Hij dacht aan zijn eigen moeder. Ze was gestorven, niet lang nadat hij had ontdekt dat ze niet zijn echte moeder was. Evengoed had het pijn gedaan, had hij van haar gehouden. Voor Aella gold hetzelfde. Het was vreemd om te beseffen dat hij, omdat zelf geadopteerd was, meer met haar gemeen had dan ze zelf realiseerde.___
Infinity War spoiler:
Beetje heartbroken nog, dus vandaar de wat crappy kwaliteit van het stukje. D:

Reacties (8)

 • Pinguino

  Loki is echt zo'n puber, heerlijk

  2 jaar geleden
 • Aelin98

  Reactie op IW spoiler

  Ik heb het er ook nog steeds moeilijk mee. Jouw story helpt me echter wel om me er overheen te zetten, dus bedankt!

  2 jaar geleden
  • Croweater

   Ja, zooo herkenbaar! Ben blij dat het niet alleen mij helpt. ;p

   2 jaar geleden
 • Butterflygirl

  "Infinity war spoiler"
  *beweegt vinger als gehypnotiseerd naar de knop*
  Oeh infinity war
  *knippert en realiseert dat ze niet nog meer gespoilt wil worden*
  Ik ben nog steeds nieuwsgierig

  2 jaar geleden
 • Trager

  Super geschreven :3. Ik moet me echt inhouden om niet op de spoiler knop te klikken :'D!

  2 jaar geleden
 • Altaria

  Jeej i love thiss. Omg loki gaat logisch nadenken! Bel de krant!

  2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen