Foto bij 056 Flashes of History

Emma Lewis pov.

In een vlug tempo beende ik met mijn tas in mijn hand richting Albus' kantoor. Ik had al zo'n idee waarom Christie mij zo nodig moest spreken. Gisteravond had ik haar alleen achter gelaten in de three broom sticks nadat ik naar Severus toe was gegaan. Ik had haar niet alleen willen laten, maar Severus was nogal veeleisend en gaf me geen keuze. En ik was dronken, het was niet als of ik er wat tegen had kunnen doen.
Ik had haar met een hoop vragen laten zitten, vragen waar ze waarschijnlijk antwoord op wilde. Ik zuchtte diep en gooide mijn tas over mijn schouder heen.
Ik had net met Severus een gevaarlijk pad bewandeld, maar het leek te werken. Alles wat ik dacht had ik eruit gegooid en mijn ideeën over hoe hij in elkaar zat waren blijkbaar in de goede richting. Het leek als of ik hem geraakt had en ik was doorgedrongen bij hem. Dat was goed. Helaas dat Albus het moment onderbrak, wie wist had ik anders een reactie van hem gekregen.
Ik stond voor de stenen waterspuwers, mompelde het wachtwoord en liep verder omhoog. De spiraaltrap knarste luid, terwijl het omhoog draaide. Albus had mij alvast vooruitgestuurd, terwijl hij bij Severus bleef. Ik wist niet waarom, maar ik had nu tenminste wel een korte tijd alleen met Christie. Het leek mij niet wijs om Albus op de hoogte te brengen van de situatie tussen Severus en mij.
Ik klopte aan op de deur, draaide het ronde handvat om en stapte naar binnen. Meteen viel mijn blik op Christie die bij de openhaard stond die felgroen was.
'Oh, je bent oké,' zei ze opgelucht en ademde diep uit, waarna ze meteen naar me toe kwam lopen en haar armen rond mijn nek gooide. Geschrokken zette ik een aantal stappen achteruit om mijn balans te bewaren, maar keerde de omhelzing toch lachend terug.
'Hoezo zou ik niet oké zijn?' vroeg ik lachend en keek haar geamuseerd uit toen ze me weer losliet.
'Jesus Emma, je werd door Snape zowat mee gesleurd! Ik had geen idee wat ik moest doen!' zei ze en mijn vinger vloog op naar mijn lippen, terwijl ik peilend naar de schilderijen aan de muur keek. De oude mannen in de lijsten van de schilderijen leken allemaal te doen als of ze sliepen, maar ik kende de tactiek die ze gebruikte. Ze waren klaarwakker en genoten altijd van roddels. Ik wees naar de schilderijen en grimassend knikte ze.
'Sorry,' zei ze zacht, maar schudde toch lachend haar hoofd. 'Maar je bent me echt een uitleg verontschuldigd, en beter dat het een hele goede is ook,' zei ze en ik humde zuchtend, terwijl ik mijn tas van mijn schouder liet zakken en op de grond neer zette.
'Ik heb nog iets langer dan een week vakantie, maar heb tussendoor wel wat lessen van Severus en Pomona. Misschien kunnen we dan wat tijd vinden om te praten,' stelde ik voor, maar ze schudde haar hoofd.
'Nee, nee. Wat wij nodig hebben is goede quality time met elkaar. Niet een vlug afspraakje in het café,' zei ze vastberaden en ik zuchtte. Ik wist wat ze bedoelde, het was allemaal zo gehaast en vlug. We hadden de tijd nodig om weer even tot rust te komen samen.
'Daar ben ik het ook mee eens, miss Flemming,' klonk Albus' stem achter me en verbaast draaide ik me naar hem om. Albus kwam glimlachend binnen lopen en sloot de deur achter hem in het slot. 'Ik zal er geen probleem van maken als jullie tot morgen samen willen blijven, we hebben genoeg ruimte nu de meeste leerlingen nog op vakantie zijn,' zei hij, terwijl hij achter zijn bureau ging zitten. Hij sloeg zijn handen samen en keek ons vrolijk aan.
Meteen keken Christie en ik elkaar aan, glimlachend. Dit was precies wat we nodig hadden.
'Dat is een deal,' zei Christie spontaan en ik knikte.
'Dan is dat geregeld! Ik neem aan dat jullie zelf wel de rest kunnen regelen?' vroeg hij en we knikte beide.

Albus had vlug een aantal korte regels uitgelegd, niks ernstigs, waarna we uit zijn lokaal vertrokken waren op weg naar mijn kamer.
'Zo veel herinneringen komen in me op,' zei Christie ademloos, terwijl we door de gangen heen liepen naar mijn kamer.
'Ik weet het, dat had ik ook toen ik hier weer kwam. Je went er wel aan,' zei ik en toen we bij mijn kamer aan kwamen bleef ik stil staan.
'Ik verwacht wel weer een hele tour rond het kasteel vanavond. Ik moet alles weer zien!' zei ze en ik knikte, waarna ik de deur opende en ons binnen liet. Ik liep vlug naar mijn bureau toe waar ik mijn werk zorgvuldig opborg, omdat ik wist hoe Christie kon zijn. Ik wilde niet dat mijn verslagen onder de inkt zouden komen na alle uren die erin zaten.
Christie maakte een verbaast geluidje terwijl ze door mijn kamer heen liep en knikte goedkeurend.
'Het is niet wat ik verwacht had, maar zeker niet slecht,' zei ze en lachend schudde ik mijn hoofd.
'Ik ben er best blij mee,' zei ik en ze knikte met haar hoofd. 'Zet je koffers maar daar neer,' zei ik en wees naar mijn kleding kast bij mijn bed. Ondertussen was ik naar mijn kleine keukentje gelopen waar ik het water op het vuur zette. Ze liep nieuwsgierig door mijn kamer heen, waarna ze op de bank ging zitten en naar me om keek.
'Dus... Je hebt een hoop uit te leggen Emma,' grijnsde ze en ik zuchtte diep. Ik was er nog helemaal niet klaar voor om het Christie te vertellen. Ik wist niet eens of ik het haar überhaupt ooit wilde vertellen, omdat ik niet zeker was of ze het zou begrijpen. Zij kende Severus niet zoals ik hem kende of zoals ik hem gezien had. Van de buitenkant leek hij anders dan ik dacht dat hij was. Ik vroeg me af hoeveel jaar hij zichzelf al van iedereen afzonderde, hoeveel jaar hij al alleen was.
Ik wilde er voor hem zijn en naar zijn verhaal luisteren, zodat hij alles van zijn borst af kon krijgen. En oh Merlin, hoe ik wilde dat hij weer zijn stevige handen op me neerlegde...
'Emma!' riep Christie plots en met een ruk schoot ik op uit mijn gedachtes.
'Sorry, wat?' vroeg ik en draaide me fronsend naar haar om. Ze had haar wenkbrauwen opgetrokken en hing over de rugleuning van de bank heen, zodat ze me aan kon kijken.
'Zat je over je loverboy te dromen?' vroeg ze grijnzend. Ik rolde met mijn ogen, schudde mijn hoofd en draaide me om naar het gasfornuis waar het water stond te koken.
'Nee, Christie. Ik dacht er over hoeveel spijt ik nu al heb dat ik je hier laat blijven,' zei ik zuchtend. Ik schonk twee koppen thee voor ons in, voegde een beetje suiker toe voor Christie en nam onze kopjes mee naar de tafel.
'Je houdt van me, Emma. Dat kan je niet ontkennen,' zei ze spottend en ik humde sarcastisch, terwijl ik alles voorzichtig op het koffietafeltje neer zette.
'Op dit soort momenten even niet,' mompelde ik. Zuchtend zat ik naast haar op de bank en schudde lachend mijn hoofd.


Wow... ik had alle lieve reacties niet verwacht op het vorige hoofdstuk!
Het hielp wel weer even met m'n verloren motivatie, thank you(flower)
Ik ben er nog steeds niet helemaal over wat ik ga doen, maar ik heb eindelijk het afgelopen weekend de tijd genomen om een aantal stukjes er bij te schrijven : )

Reacties (8)

 • Muizlet

  Woehoeee, ik heb eíndelijk gevonden waar ik gebleven was met lezen! Nu kan ik heerlijk verder gaan genieten van je verhaal tussen het leren door.(H)

  1 jaar geleden
 • GossipGirl21

  mooi geschreven

  1 jaar geleden
 • ellenlemon

  Schrijf maar verder. Het is echt super goed. Jet was lang geleden dat ik nog op quizlet zat maar ik ben blij jouw verhaal te hebben gevonden. Ga zo verder(yeah)(yeah)

  1 jaar geleden
  • RickmanLover

   Nahhw, thank you! (: Thats sweet(flower)

   1 jaar geleden
  • ellenlemon

   Zeer graag gedaan. Je hebt een geweldige schrijfstijl. Hier mag je trots op zijn

   1 jaar geleden
 • Stoney

  ahhhhh leuk Christie is amazing
  en ik zie dat je weer een aantal hoofdstukken hebt geschreven hehe
  dus activeren die handel (banana)

  1 jaar geleden
  • RickmanLover

   Ik vind Christie ook best wel amazing ja :p
   Nou ik heb best wel heel erg veel hoofdstukken op voorraad liggen atm :x Maar het heeft allemaal een rede dat ik niet alles in een keer er op zet:Y)

   1 jaar geleden
 • Lente2

  Yeah nieuw stukje:D, ben benieuwd wat die twee gaan uithalen haha

  1 jaar geleden
  • RickmanLover

   Je weet het maar nooit met die twee nee:Y)

   1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen