Foto bij 039 • Het nieuwe schoolhoofdDe deuren van de trein schoven open en Eleanor en Draco stapten naar buiten. Het was al avond en hun magen rommelden, maar eerst was er werk te doen. Honderden doodsbange studenten stapten uit de wagons en keken angstvallig om zich heen. Ze wisten niet wat hen te wachten stond, net zo min als Eleanor en Draco. Zij kenden de gruwel dat de dooddoeners waren, maar ze hadden geen idee over hoe de school er nu aan toe was.
      Eleanor keek om zich heen en hief haar staf. Ze wist wat haar te doen stond. Er moest orde gecreëerd worden. Niet alleen omdat het nieuwe schoolhoofd dit wenste, maar ook omdat orde en gehoorzaamheid het enige was dat al deze studenten zou kunnen redden. 'Sonorus,' fluisterde ze en zette de punt van haar staf tegen haar hals. 'Mag ik jullie aandacht!' galmde haar stem over het perron en alle hoofden draaiden zich naar haar om. De dooddoeners namen hun plaats achter haar en Draco.
      'Dit jaar zal anders verlopen dan de vorige jaren. Voor alle nieuwe studenten betekend dit een hoop nieuwe regels om je aan te houden. Hou daar dus rekening mee. Dit jaar zullen Draco en ik de plaats innemen als jullie nieuwe Head boy en Head girl. Dit betekend dat ook wij gehoorzaamheid verwachten. Wanneer dit niet het geval is, zullen er consequenties zijn. En deze zullen niet zo mild zijn als vroeger. Ik vraag jullie daarom ook om je aan de regels te houden. Wij genieten er niet van jullie te moeten aangeven, maar zullen dit wel doen als dat nodig is.' Ze keek om zich heen. Alle studenten leken bang, of boos. Een paar gezichten herkende ze en daar las ze zelfs teleurstelling van hun gezichten. Ze wist het al en ze vroeg zich gelijk af hoelang ze werkelijk binnen deze muren zou blijven.
      'Verzamel je bij je afdelingsgenoten. We lopen in nette rijen richting de karren en vertrekken naar Hogwarts.' Ze haalde de staf weg bij haar hals en keek Draco aan. Samen keken ze toe hoe de studenten in nette rijen van drie richting de karren liepen, terwijl de dooddoeners hen opjoegen.
      Eleanor haalde een keer diep adem. Voor grote groepen staan was nooit haar sterke kant geweest en al helemaal niet wanneer het gros van de leerlingen haar met haat aankeek. Ze pakte Draco's hand en volgde de menigte richting de karren. Zij zaten in de achterste kar, samen met de dooddoeners, een lange rit in doodse stilte. Dat gaf Eleanor ruimte om na te denken. Ze wist nog steeds niet hoe ze dit zou aanpakken. Ze herinnerde de school onder het bewind van Umbridge en de verschrikkingen die zij de studenten aandeed. Zou het nu zover komen dat zij haar opvolger zou zijn? Dat de leerlingen haar net zo zouden haten? Dat zij hen zou moeten pijnigen? Ze slikte bij die gedachten. Zou ze dat wel kunnen? Toen hadden ze Dumbledore's Army waar ze zich bij kon verschuilen, maar ze moest nu niet rekenen op enige steun apart van Draco's. Ze bedacht zich dat Dumbledore's Army dit jaar misschien weer zou opstarten. Dat kon niet anders. Maar het zou tegen de regels zijn en zij zou ze moeten aangeven. Ze wist niet of ze dat wel wilde of kon. Het zou het enige beetje hoop zijn dat de studenten overeind zou houden.
      'We zijn er bijna,' sprak Draco haar zachtjes toe. Hij vroeg zich waarschijnlijk ook af wat ze wilde gaan doen. Misschien kon ze de regels omzeilen. Misschien kon ze de studenten achter de schermen zo goed mogelijk helpen, zelfs al zouden ze het niet doorhebben. Oh, ze hoopte maar dat ze zelf geen klappen hoefde uit te delen. Niet bij onschuldigen. Dat kon ze niet.

In nette rijen bewogen de angstige studenten zich naar de Grote Zaal, waar zijn plaatsnamen en met grote, angstige ogen naar het podium keken, waar de leraren zenuwachtig zaten te wachten. Eleanor en Draco waren de laatste die binnen kwamen. Hij keek opzij naar zijn tafel en zij naar de hare. Hij werd verwelkomd met sommige glimlachende gezichten, maar zij werd wantrouwend aangestaard. Ze keken elkaar kort aan en scheidde toen hun wegen.
      Eleanor zakte neer op de bank, helemaal achteraan de tafel, waar niemand om haar heen zat en ze net het eten kon aanraken. Het was doodstil in de zaal. Alleen het nerveuze geschuivel van voeten over de tegels klonk om haar heen. Uiteindelijk schrok iedereen op toen de zware deuren opensloegen en Snape de zaal binnen kwam. Met trage passen, galmden zijn voetstappen door de kamer toen hij richting het podium liep. Bovenaan de trap draaide hij zich richting de opkomst en sloeg zijn zwarte mantel rond zijn voeten. Hij hoefde niet op stilte te wachten, want niemand durfde ook maar te ademen.
      'Goedenavond,' kraakte zijn stem door de ruimte en Eleanor zag direct een aantal leerlingen zichzelf kleiner maken. 'Voordat ik jullie toegang verschaf tot het avondmaal wil ik eerst de stand van zaken met jullie bespreken. Vanaf dit jaar ben ik jullie schoolhoofd. Mijn collega's, Amycus en Alecto Carrow, nemen de rol van plaatsvervangend schoolhoofd tot zich. Dat besproken te hebben, zullen er ook veranderingen plaatsvinden in jullie roosters. Vanaf nu zal er geen les worden gegeven in Defence of the Dark Arts, maar zal deze les enkel Dark Arts genoemd worden.' Hij keek de doodstille zaal rond, alsof hij elk van de kinderen uitdaagde een woord uit te spreken zodat hij zijn volgende woorden kon demonstreren op de brutale kinderen.
      'Onze schoolreglementen worden vanaf nu streng bijgehouden. Ieder die deze overtreed zal streng gestraft worden. Amycus en Alecto Carrow zullen deze consequenties nadrukkelijk verzorgen. Wees gewaarschuwd.'
      Eleanor voelde een koude rilling over haar rug. Het leek alsof de temperatuur in de kamer plotseling was gedaald na die woorden. Zelfs toen het verrukkelijke eten op tafel verscheen, voelde ze het nog. Ze was op zijn minst opgelucht dat het eten niet was ingewisseld voor opwarmmaaltijden, of iets in die zin. Dat gaf haar misschien de kracht die ze nodig had. Want na het zien van de gezichten aan de tafel beloofde het een paar zware maanden te worden. Maar daar had ze al op gerekend.
Reacties (5)

 • GossipGirl21

  Het ze mooi zijn moest ze inderdaad de studenten gaan helpen.

  2 jaar geleden
 • DieEneSaar

  Ik hoop dat Eleanor de studenten gaat helpen

  2 jaar geleden
  • Laleah

   We gaan het zien ^^

   2 jaar geleden
 • Teal

  Ik heb zelf altijd al willen weten wat er op hogwarts gebeurde toen Harry, Ron en Hermelien op jacht waren, en dit stuk beschrijft het echt heel mooi!
  Inderdaad net alsof JK het zo bedoelde :’D

  Heel blij altijd als er weer een stukje verschijnt!

  2 jaar geleden
  • Laleah

   Ah superr! Ik ben benieuwd wat jullie er van gaan vinden!

   2 jaar geleden
 • Sunnyrainbow

  Geweldig stuk weer! Ik voel echt wat Elanor voelt!

  2 jaar geleden
  • Laleah

   Dankjewel!! ^^

   2 jaar geleden
 • VampireMouse

  Jij schrijft het gewoon zo goed, alsof dit er altijd al bij hoorde. Alsof j. K. Rowling het zo bedoelde.
  Dit is echt me favoriete verhaal op dit moment en dan deze week go woon twee stukjes. Ik ben een gelukkig mens ^^
  Geniet van het mooie weer
  Xxxx

  2 jaar geleden
  • Laleah

   Hahaha dit is voor mij echt een mega compliment! Apperantly I made your day, well, you made mine too!! ^^

   2 jaar geleden
  • VampireMouse

   Fijn om te horen!! Ik ga weer duimen tot volgende week hihi vind het fijn dat je eigenlijk altijd op zaterdag upload dan weet ik ook wanneer ik wat kan verwachten. Zoals vrijdagavond voor 't slapen gaan. Wetende dat als ik weer wakker wordt er een hoofdstuk kan staan hihi.
   Slaap lekker!

   2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen