Foto bij O45

Harry had erop gestaan om mij naar school te brengen. Met de woorden dat het te dom was om met twee auto's te rijden en we deze avond toch allemaal bij mij thuis afspreken om te eten en uit te gaan en hij dan toch weer naar mij moet rijden. Daardoor zit ik nu naast Harry in de auto. Mijn handen heb ik losjes op mijn schoot gevouwen op mijn zwarte jeansrokje. Harry zijn blik is strak op de weg gefixeerd en zacht neuriet hij mee met Next to me van Imagine Dragons op de radio. Zijn vingers tikken ritmisch op het stuur van zijn auto. Ik geniet van het rustige, ontspannen moment. Veel te snel zijn we aangekomen op school en ik bedenk me toch als het niet gewoon beter was als we in bed waren blijven liggen. Ik heb hier geen zin in. Harry stapt uit zijn auto en meteen volg ik zijn voorbeeld. Een zacht windje komt me meteen tegemoet en blaast mijn krullen door elkaar. Het is hier al wat kouder geworden doordat het het einde van het jaar is. Alhoewel echt koud wordt het hier niet. Ik zie enkele leerlingen verwart onze kant opkijken. Harry komt naar me toe gelopen. Zijn rugzak hang nonchalant over zijn schouder en de riem houdt hij met zijn rechterhand vast.
"Let's go." Lacht hij met fake enthousiasme. Hij slaat zijn arm om mijn schouders en drukt me tegen zijn zachte grijze trui aan. Verwart laat ik hem doen. De andere leerlingen die op de parking staan bekijken ons allemaal met grote ogen. Ik hoor hun hersens kraken tot hier. Harry en Olivia samen in een auto? Hij slaat wel soms een arm rond haar maar toch niet zo. Harry stapt nonchalant verder naar het grote rode gebouw voor ons, zich helemaal niets aantrekkend van de anderen die ons bekijken. Ik daarentegen kijk wat ongemakkelijk rond en pers een klein glimlachje op mijn mond. Al snel komen we bij de rest van onze vrienden. Ze staan op hun vaste plaats op het plein dicht tegen de schoolpoort. Sophia merkt ons als eerste op waarna ze een gilletje slaat en met grote ogen ons aankijkt. Aiden draait zich ook om en kijkt ons met een mond die half open is gezakt aan. Jayden en Harper kijken ons beide met een brede grijns aan. Ik geloof er echt niets van dat hun relatie puur fysiek is. Dat is gewoon één ziel in twee lichamen. Nora, waar komt zij plots weer vandaan?, kijkt mij aan alsof ze me elk moment kan bespringen en ik grijns even naar haar waardoor ze haar ogen nog meer toeknijpt. Alex kijkt ook verstoort op en kijkt ons met opeengeklemde kaken aan, geen enkele emotie tonend. We gaan bij hen staan en Harry laat zijn arm van mijn schouders glijden.
"Goedemorgen." Zegt hij vrolijk alsof hij helemaal niets heeft meegekregen van het tafereel hier daarnet. Alex snoert hem meteen de mond.
"Waar komen jullie vandaan?" Sneert hij. Sophia kijkt hem boos aan.
"Van de parking?" Harry kijkt onschuldig en wijst naar de parking achter hem.
"Samen? Uit jouw auto?" Met ogen als schoteltjes kijkt Aiden ons aan.
"Is carpoolen verboden misschien?" Ik kijk hen even raar aan. "Hoe weten jullie dat trouwens alweer?"
"Het staat overal op Instagram en Facebook!" Schreeuwt Sophia enthousiast terwijl ze haar gsm onder mijn neus drukt. Ik rol even met mijn ogen en kijk dan naar het schermpje waar er inderdaad foto's van Harry en mij te zien zijn.
"Damn, heeft niemand hier een leven op deze school?" Zucht Harry. Sophia kijkt me intussen aan met een blik van, jij vertelt me zo meteen alles. Jammer voor haar heeft ze de hele voormiddag geen les met mij.
"Blijkbaar niet." Ik haal mijn schouders op en doe alsof het me niet kan schelen, ook al kan het me wel schelen. Mijn hele leven hier op school en feestjes wordt altijd onder een vergrootglas gehouden op sociale media. “Ik ga naar men kluisje. Het gaat bijna bellen en ik moet mijn boeken nog hebben.” Deel ik droog mee waarna ik mijn tas stevig vastgrijp en naar de schoolpoort begin te stappen.
“Ik ga met je mee!” Harry zet twee stappen en is dan bij me. “We hebben toch meteen samen les.”
“In dat geval.” Alex stapt ook naar voren. “Ik ga ook mee.” Meteen rolt Harper met haar ogen. Aiden kucht even en doet dan ook enkele stappen naar voren. Zo maakt hij duidelijk dat hij meegaat. Ik loop voor hen naar men kluisje en als ik daar toekom draai ik aan het slot. De jongens leunen nonchalant tegen de kluisjes naast het mijne. Alex aan mijn rechterkant, Aiden en Harry aan mijn linkerkant. Alsof ik drie bodyguards meeheb. Nauwlettend houdt Alex mij in de gaten terwijl Harry en Aiden de andere leerlingen in de gang aankijken. Iedereen die langsloopt werpt vluchtige blikken op ons. Alsof ze niet langer dan twee seconden durven kijken. Ik voel gewoon aan hun hoe intimiderend het trio rond mij is.
“Klaar.” Mompel ik terwijl ik mijn kluisje met een smak toe gooi.
De jongens komen in beweging en lopen naar het lokaal. Als we binnenkomen gaat Harry meteen zitten. Alex gaat aan de tafel schuin voor Harry zitten. Shit nu moet ik naast een van hun zitten. Aiden loopt meteen naar Alex toe.
“Alex ik kom naast je zitten. Ik heb enkele vragen over voetbal.” Kwaad kijkt Alex hem aan.
“Kun je dat niet aan Harry vragen.” Bromt hij.
“Nee.” Aiden gaat zitten en kijkt me met een grijns aan. Bedank me later maar, vormt hij met zijn mond.

Reacties (2)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen