De verkoop zou simpel moeten zijn. De pillen waren vijftien dollar per stuk. Voor de studenten in Lux was dit een goede aanbieding. Zelfverzekerd liep ik langs de rij, om het gebouw heen. Al snel kwam de bekende zwarte deur in zicht. Ik klopte zo luid mogelijk op de deur. Het duurde een paar minuten voordat hij geopend werd door Max, mijn collega. Mijn leverancier Darren huurde voornamelijk de uitsmijters van San Diego’s beste clubs in. Zij lieten me zonder poespas naar binnen. Mijn taak was om de pillen te verkopen aan mensen die stom genoeg waren om hun leven vrijwillig te verzieken. Kortom, het was een eitje. We knikten elkaar wat droogjes toe, aangezien wij beiden niet bepaald van de nutteloze praatjes waren. De enige reden waarom we hier waren was voor het geld. Ik liep de slecht verlichte hal in en haalde twee ronde, oranje doosjes pillen uit mijn rugzak. De overige pillen zaten nog altijd in mijn broekzakken.
‘ Succes man. ‘ Max sloeg me ruw op de schouder en opende de tussendeur. Onmiddellijk werd ik geconfronteerd met de dansvloer. Het was binnen nog drukker dan buiten. Mooi zo, des te meer ik zou verkopen. Als eerst liep ik door naar de bar, waar ik een gin tonic zonder ijs bestelde. Ik had een hekel aan ijs in alcohol. Het verpestte de smaak. Ik nam een grote slok van mijn drankje en werd overvallen door een bekend gevoel. Vrijheid. Ik werd zelfverzekerder en voelde me meer onder controle. Ik bleef expres een beetje aan de randen van de ruimte, aangezien niemand midden op de dansvloer drugs durfde te kopen. Ik wierp mijn blik op Max, die geïnteresseerde mensen naar mij doorverwees. Al snel ontmoette ik mijn eerste klant.
‘ Hey, ik hoorde dat je stash hebt? ‘
‘ XTC, MDMA of opioïden? ‘
‘XTC, vier. ‘ Weerklonk het korte antwoord van de jonge man. Hij had dit overduidelijk vaker gedaan. Ik overhandigde hem zijn bestelling en ontving het geld. Perfect. Op naar de volgende. Ik liep wat rond om niet op te vallen tegenover de bewakers die hun baan wél serieus namen. Ik had gelijk wanneer ik me bedacht dat dit een goede nacht zou worden. Het was net alsof de rijkeluiskinderen het echte leven hadden ontdekt. Alles liep op rolletjes, tot mijn laatste klant van de avond. Ik bestelde net mijn tweede drankje aan de bar toen een roodharige meid enthousiast naast me kwam staan.
‘ Drie prosecco! ‘ Riep ze naar de barman. Vervolgens wierp ze haar blik schuinlinks op mij.
‘ Dus. ‘ Begon ze zodra ze haar glazen in bezit had. ‘ Ik hoorde dat jij goede pillen bij je hebt? ‘
‘ Wat is je bestelling? ‘ Was mijn onmiddellijke reactie. Ik keek stiekem naar de barman om te controleren of hij iets doorhad. Als ik de laatste paar MDMA pillen wist te verpatsen was ik klaar met de verkoop van vanavond en kon ik het ook zo snel mogelijk op het zuipen zetten.
‘ Heb je nog MDMA?’
Ik sloeg nog net geen zucht van opluchting. ‘ Je hebt geluk vandaag. Ik heb er nog drie over. ‘
‘ Perfect! ‘ Riep ze vrolijk uit. Ik moest moeite doen om niet met mijn ogen te rollen. Oh god. Het was haar eerste keer. Net op het moment dat ze haar geld erbij pakte greep iemand haar pols beet.
Geschrokken keek ze naar rechts. ‘ Will? ‘
De aardige blik gleed onmiddellijk van haar gezicht. ‘ Je zet me voor schut. ‘
Geamuseerd observeerde ik het tafereel. Dit had ik nog nooit meegemaakt. Natuurlijk had ik vaak te maken met junkies die niet in staat waren om genoeg cash op te hoesten of met mensen die geen idee hadden waar ze mee bezig waren. Maar dit was toch echt het uiterste.
‘ Ik ben niet meer je kleine zusje, Will. Ik ben achttien. ‘
‘ Hoe kom je überhaupt aan drank? ‘ Haar broer wees woedend naar de glazen alcohol op de bar.
Ik begon stilletje wat te grinniken. ‘ Luister, ik wil me nergens mee bemoeien. Ik ga op zoek naar mijn volgende klant. ‘’
Dit leverde mij niet één, maar twee dodelijke blikken op. Ik deed een poging om me om te draaien, maar plots ontmoette mijn ogen die van Will. Ze stonden razend. De blonde jongeman balde zijn vuisten en zijn gezicht kleurde knalrood. Ondanks dat dit waarschijnlijk niet zijn meest aantrekkelijke gezichtsuitdrukking was, voelde ik me toch aangetrokken tot zijn postuur. Nieuwsgierig hield ik mijn hoofd schuin. Even knipperde Will verward met zijn ogen, maar hij wist zich al snel te herstellen. Net op het moment dat ik dacht dat hij was afgekoeld, deed hij een stap naar voren. Hij stond nu zelfverzekerd tussen mij en het meisje in. Met een ongemakkelijk gevoel in mijn onderbuik keek ik omhoog. Hij torende boven me uit. Hoe was het mogelijk om die lengte te bereiken? Mijn gedachten werden ruw onderbroken toen ik een ruwe duw in mijn borstkas ontving.
‘ Ik zou maar heel ver bij ons uit de buurt blijven. ‘ Siste hij tussen zijn tanden door.
Uitdagend trok ik mijn wenkbrauwen omhoog. ‘ En wat als ik dat niet doe? ‘
‘ Geloof mij maar, verspillingen zoals jij kan ik gemakkelijk aan. ‘
‘ Au. ‘ Weerklonk mijn sarcastische antwoord. ‘ Die kwam hard aan. ‘ Hij dacht vast en zeker dat hij de enige was die mij probeerde te confronteren met mijn manier van de kost verdienen. Het typische voorbeeld van een persoon met te veel geld om uit te geven.
‘ Jij denkt zeker dat de hele wereld om jou draait, aangezien paps en mams rijk zijn? ‘
Will klemde zijn kaken zichtbaar hard op elkaar. In een oogopslag zag ik hoe alle spieren in zijn lichaam zich automatisch aanspanden. Hij moest overduidelijk heel hard zijn best doen om me niet op mijn bek te slaan. Verassend genoeg, ging dat feest niet door. Hij gunde me geen blik waardig, greep de roodharige meid bij de arm en trok haar mee de menigte in. Ik keek ze geïnteresseerd na. Bijzonder duo.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen