De volgende middag ontwaakte ik vrij ongemakkelijk uit mijn diepe slaap. Ik schoot geschrokken rechtovereind en keek verbaasd om me heen. Dit was overduidelijk niet mijn eigen kamer. Naast mij lagen twee mensen nog te slapen. Naakt. Geamuseerd gingen mijn mondhoeken omhoog. Ik had goed gescoord vannacht. De dame lag over een onbekende man gedrapeerd en de linnen lakens lagen verfrommeld op de vloer. Als mijn geheugen nog in tact was geweest, zou ik bijna trots op mezelf zijn. Mijn botten kraakten pijnlijk toen ik mezelf uit bed wierp. Ik was van plan me rustig uit te rekken, maar helaas had het universum andere plannen. Ik wierp een blik op de klok en zag dat het al bijna vier uur was.
‘ Shit. ‘ Mijn dienst begon over vijf minuten. Het was ook nog een zaterdag, de drukste dag van de week in Millers. Zo vlug als menselijk mogelijk was, schoot ik in mijn zwarte T-shirt en mijn gescheurde jeans. Ik moest even zoeken naar mijn sneakers, maar zodra ik deze eenmaal aanhad snelde ik naar buiten. Ik mocht van geluk spreken dat ik onmiddellijk herkende waar ik vannacht blijkbaar belandt was. Ik sprintte richting het strand, iets wat in dit hete weer niet beschouwd kon worden als prettig. Nog geen vier minuten later stormde ik lichtelijk gedesoriënteerd de bar in. Jackson, mijn baas, keek op en fronste.
‘ Waar kom jij zo gehaast vandaan? ‘
Ik liep op mijn gemakje naar mijn plek achter de bar en beantwoordde zijn vraag afwezig. ‘ Als ik het zou weten, zou ik het je vast en zeker vertellen. ‘
Jackson moest moeite doen om zijn lach in te houden, maar in zijn ogen was een sprankje bezorgdheid te zien. ‘ Je bent in ieder geval op tijd. Ga je maar eerst boven opfrissen. ‘
Ik gunde hem een dankbare blik. Ik liep de trap op naar boven en opende de deur van zijn huis. Jacksons’ vrouw zat aan de keukentafel te werken. Administratie, gokte ik zo.
‘ Hey Eve. ‘ Begroette ik de zwangere vrouw.
‘ Tristan. ‘ Haar gezicht lichtte onmiddellijk op. Ze mocht me graag, tot mijn grootse verbazing. In slechts één oogopslag werd het haar duidelijk waarom ik hier was. ‘ Loop maar door naar de badkamer. ‘
Eenmaal in de badkamer zette ik de kraan aan en gooide wat koud water in mijn gezicht. Beelden van vannacht flitsten over mijn netvlies.
‘ Oh god. ‘ Kreunde ik toen ik mij besefte dat ik halfnaakt club uit was gezet met het stel dat ik zojuist geruisloos had verlaten. Over gênant gesproken. Helaas eindigde het daar nog niet bij. Ik had weer eens goddeloze dingen uitgehaald. Ik herinnerde me de witte lijntjes cocaïne vaag , evenals het moment dat ik met beiden in bed belandde. Ik wist geeneens hun namen. Vol frustratie sloeg ik de klink van de kraan naar beneden. Ik keek op naar de spiegel en staarde mezelf in de ogen. Ik had nog altijd dezelfde bruine ogen, getinte huid en het warrige donkerbruine haar. Hetgeen wat ik niet herkende, was de wilde blik in mijn ogen. Ik leek net een mishandeld dier. Wat was er met me gebeurt? Ik haalde mijn handen door het haar en beet zo hard mogelijk op mijn onderlip.
‘ Waag het niet om uiteen te vallen, Tristan Fuentes. ‘ Siste ik tussen mijn tanden door.
‘ Gaat alles goed daarbinnen, Tris? ‘ Eve klopte zachtjes op de deur. Af en toe vroeg ik me af of ze helderziend was. Dit was overduidelijk niet zonder reden.
‘ Oh ja, prima! ‘ Ik schraapte mijn keel ongemakkelijk. ‘ Ik ben bijna klaar. ‘
‘ Het heeft geen haast hoor. Kate is er al. Ik kan ook eventueel inspringen. ‘
Ik gooide de badkamerdeur open en forceerde mezelf om breed te glimlachen. ‘ Dat is niet nodig, Eve. Maar toch bedankt. ‘
Ze keek me met grote, bezorgde ogen aan en hield haar handpalm teder tegen mijn linkerwang. ‘ Red je het wel allemaal? ‘
‘ Natuurlijk. Ik red me altijd. Ik zie je vanavond nog wel. ‘ Om zo snel mogelijk te ontsnappen aan haar moederlijke instinct verliet ik het appartement en stond ik binnen een mum van tijd weer achter de eikenhouten bar. Kate en Jackson waren zo te zien al hard aan het werk. Kate merkte mijn aanwezigheid op en keek me vol opluchting aan. Het leek bijna alsof ze blij was om te zien dat ik nog leefde. Wellicht had ik haar moeten laten weten dat ik niet thuis zou komen vannacht.
‘ Twee biertjes en een Mojito alsjeblieft. ‘ Mijn gedachten werden ruw onderbroken door een klant.
‘ Komt eraan. ‘
Bier tappen en cocktails shaken waren activiteiten die voor mij de afgelopen jaren een automatisme waren geworden. Ik werkte snel, efficiënt en realiseerde me dondersgoed dat dit een van de weinige redenen was waarom ik mijn baan had weten te behouden. Zo’n tafereel als vandaag was namelijk vaker voorgekomen. Plus, ze wisten af van de situatie met mijn moeder. Kate had het ze vorig jaar verteld, iets wat had geresulteerd in een heftige ruzie. Achteraf waardeerde ik het wel. Ze had het verstandig aangepakt. Ondanks het feit dat Jackson en Eve de bar beheerden en wij slechts hun werknemers waren, hadden we toch een kleine familie gevormd. Op mijn moeder na, had ik geen echte familie. Ik had geen idee wie mijn vader was en mijn moeder weigerde woorden vuil te maken aan haar ouders en oudere zus. Op Lennon na, had Kate ook in principe niemand.
Toen ze op haar zestiende zwanger raakte werd ze verstoten door haar christelijke, republikeinse ouders. Ze heeft zelfs een tijdje bij mij en mijn moeder gewoond, tot het moment dat ze genoeg geld had om een klein appartementje te huren. Nu ik bij haar was ingetrokken, had ze minder geldzorgen. In zekere zin was het voor haar wellicht iets positiefs geweest dat mijn moeder een tehuis in moest. Ik wist dat zij dit niet zo zag, maar ik kon het niet helpen om hierover na te denken. De avond vloog als het ware voorbij. Kate had me blijkbaar vergeven, godzijdank. Ik kon er niet tegen als ze kwaad op me was. Net op het moment dat de gasten naar buiten begonnen te druppelen, kwamen er tot mijn grote ergernis nieuwe klanten binnen. Ik keek op naar de nog openstaande deur en werd onmiddellijk beroofd van mijn adem. Die donkerblauwe ogen had ik eerder gezien. Ik liet bijna de glazen bier uit mijn handen vallen toen ik zag dat ik recht in het gezicht van Will staarde.

Reacties (2)

 • Luckey

  Oh boy
  Abo erbij

  2 jaar geleden
 • AmeranthaGaia

  Hij wilt Will niet in de bar.

  Ja, ik weet dat dat flauw was. Nee, ik heb er geen spijt van.xD

  2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen