Heyy, even een berichtje om te laten weten dat ik jullie abo waardeer:)

Ik hoop dat dit hoofdstuk ook in de smaak valt xxx

Will zelf, als persoon, was niet het grootste probleem. Begrijp me niet verkeerd. Hij was leuk om naar te kijken. Het probleem was, dat hij afwist van mijn geheime bijbaantje. Gelukkig was mijn pokerface beter dan dat van Kate. Ik staarde hem emotieloos aan en zag vervolgens zijn zusje achter hem verschijnen. Perfect. Ik mocht hopen dat ze niet weer zou proberen te scoren. Plotseling snakte ik naar een sigaret.
‘ Komen jullie nog binnen? ‘ Vroeg ik monotoon. Kate en Jackson keken elkaar lichtelijk verward aan. Will knikte stroef. Wat ongemakkelijk kwam het tweetal verder. Mia hing haar spijkerjasje aan de kapstok, terwijl Will houterig richting de bar kwam lopen. Zijn ongemak was bijna te ruiken.
‘ Een bier en een tonic, alsjeblieft. ‘ Bestelde hij bij Kate.
‘ Komt eraan. ‘ Mijn beste vriendin ging onmiddellijk aan het werk.
‘ Heb je een identiteitsbewijs bij je? ‘
Jackson keek me enigszins geschrokken aan. Dit was natuurlijk de officiële regel bij twijfel, maar ik had me hier nooit aan gehouden. Iets wat mij zo nu en dan een behoorlijke preek opleverde. Geruislook pakte Will zijn identiteitskaart uit zijn kontzak en liet hem aan mij zien. Zodra het bleek dat hij inderdaad oud genoeg was voor een drankje, gunde ik hem een kort knikje. Kate overhandigde hem zijn drankjes. Will betaalde en wist mompelend een onbehaaglijk bedankje uit te kramen. Wanneer hij rustig aan een tafel in de achterste hoek van Millers’ ging zitten met zijn zusje, schonk Jackson drie shotglazen vol met whisky.
‘ Waar ging dat over? ‘ Hij schoof een van de drie glaasjes mijn kant op. Dankbaar gooide ik het goedje onmiddellijk achterover.
‘ Niets belangrijks. ‘
‘ Mijn god. ‘ Kate onderbrak het naderende kruisverhoor. ‘ Je bent met hem naar bed geweest. ‘
‘ Natuurlijk niet. ‘ Siste ik haar kant op. ‘ Ik doe het niet met iedereen die ik op straat tegenkom. ‘
Kate trok haar wenkbrauwen met een grijns omhoog en haalde haar schouders onwetend op. ‘ Jouw seksleven is… vrij levendig. ‘
‘ Lévendig? ‘
‘ Ik bedoel, ik zou het je niet kwalijk nemen. Hij ziet er goed uit. ‘
Jackson schonk in stilte mijn glas bij en haalde zijn hand bedachtzaam langs zijn donkere stoppelbaardje.
‘ Nee Kate, ik heb het niet met hem gedaan. ‘ Uit pure frustratie, riep ik dit net iets te hard uit. Geschrokken keek ik Will’s kant op, in de hoop dat hij dit gesprek niet had gevolgd.
‘ Het zal wel. ‘ Een giechel ontsnapte over haar lippen. ‘ Ik durf te wedden dat hij degene was waar je vanmiddag zo gehaast vandaan kwam. ‘ Ook zij sloeg een shot achterover.
‘ Ik gok dat hij jullie gehoord heeft. ‘ Jackson wees overdreven richting de blonde jongeman, die inmiddels wanhopig zijn glas bier in een keer op probeerde te drinken. Zijn zusje daarentegen, probeerde krampachtig haar lach in te houden. Haar poging mislukte.
‘ Top. Hartelijk bedankt, Kate. ‘ Kwaad greep ik de vieze glazen van de bar om ze af te wassen. Iedere vorm van afleiding was van harte welkom op dit moment. Ondertussen gluurde ik af en toe stiekem tussen mijn wimpers door naar de aantrekkelijke jongen. Tot mijn grote spijt, was het onmogelijk om te ontkennen dat hij er inderdaad goed uitzag. Als gevoelens tonen in een nuchtere staat een van mijn talenten was, had ik misschien wel met hem geflirt. Helaas deed ik dit alleen met mensen waar ik absoluut geen gevoelens voor zou kunnen krijgen. Intense feestbeesten, personen die in de rondte sliepen alsof het een topsport was en natuurlijk, republikeinen. Will’s zongebruinde huid in combinatie met zijn perfecte kaaklijn haalde het bloed onder mijn nagels vandaan. Ik voelde de blikken van mijn collega’s bijna fysiek in mijn rug branden. Verdomme. Het viel nog op ook. Ik ging verhit verder met het schrobben van de bierglazen. Het lullige was, dat Kate me uit mijn concentratie haalde met een compleet onverwachte actie. Met haar kin omhoog geheven en haar borstkas naar voren liep ze met grote passen naar te tafel van Mia en Will. Wanneer ze zo’n haantjeshouding aannam was het onmogelijk om haar tegen te houden. Haar sterrenbeeld was een Leeuw, misschien helderde dit wat op. Kate kon zo dominant en zeker van zichzelf zijn dat ze de wereld zou kunnen veranderen wanneer ze haar best deed. Tot mijn afgrijzen, plofte ze bij het stel aan tafel. Ik draaide me ongelovig om naar Jackson, die inmiddels zijn hand proestend voor zijn mond hield.
‘ Waar is ze mee bezig? ‘ Mijn stem klonk gevaarlijk laag.
Jackson trok ik een onwetend gezicht. ‘ Geen idee. Ze liep uit het niets volkomen vastberaden die kant op. God sta je bij, jongen. ‘ Hij klopte me verzekerend op mijn schouder. Fijn, ik had ook lekker veel aan hem. Even later kwamen Kate en Mia onze kant op.
‘ Tristan, dit is Mia. ‘
De ietwat kleinere roodharige stak speels haar hand uit. ‘ Mia Soren, aangenaam. ‘ De zelfvoldane blik op haar gezicht verraadde alles. Ze herkende me. Het kon als onmiskenbaar beschouwd worden dat ik nu toch echt officieel de lul was.
‘ Hallo. ‘ Begroette ik haar onsubtiel. De donkerblauwe ogen van mijn beste vriendin keken me aan alsof Kate zich afvroeg of ik mijn hersenen gedurende de avond had verloren. Ik kon het haar moeilijk kwalijk nemen.
‘ Mia, William, jij en ik gaan vanavond uit. ‘ Deelde Kate mee. Voordat ik er überhaupt iets op kon zeggen vervolgde ze haar verhaal. ‘ En nee, je komt hier niet onderuit, Tris. We gaan. Punt uit. ‘
Dit was het slechtste idee dat ik ooit had gehoord. Ik baalde ervan dat ik er niets overtuigend tegenin kon brengen. Kate wist dondersgoed dat uitgaan tegenwoordig mijn favoriete bezigheid was. Hoe kon ik haar uitleggen dat ik wel uitwilde, maar niet met deze twee?
‘ Ik ga altijd alleen uit. ‘ Knarsetandde ik nijdig.
‘ Daar komt nu dus verandering in. Je hebt geen autisme. Je hebt geen reden om dit aanbod af te slaan. Plus, het zal goed voor je zijn. ‘
Dit was haar wraak voor gisterenochtend. Ik wist het honderd procent zeker. Ze zette me met opzet publiekelijk voor schut. Diep vanbinnen wist ik dat het mijn eigen schuld was.
‘ Ik wil best opruimen. Jullie hebben het vorige week zaterdag gedaan. ‘ Stelde Jackson vriendelijk voor. Zelfs hij zat in het complot. Verrader.
‘ Geweldig. Dan kunnen we meteen gaan. ‘ Vertelde Kate. ‘ Ik kleed me achter even om. Wachten jullie hier of buiten? ‘
‘ Hoe moeten we het doen met Lennon? ‘ Mijn laatste wanhopige poging om te ontsnappen.
‘ Jake past op. Binnen of buiten? ‘
‘ Ik wacht buiten. ‘ Bromde ik chagrijnig. Ik glipte langs Jackson heen en vluchtte zo snel mogelijk de voordeur uit. Het leek verdomme net alsof de duivel me op de hielen zat. Ik stak gestrest een peuk op en hoopte dat het tweetal me niet zou volgen. Uiteraard was dit niet het geval. Dit was niet mijn dag. Het gezicht van Mia stond nog altijd zo vrolijk dat dit bijna een manische indruk opwekte. Het gezicht van Will daarentegen, stond op onweer.
‘ Luister.. ‘ Begon ik weifelend.
‘ Laat me raden. ‘ Onderbrak Will me onbeleefd. ‘ Je wil ons vragen om niets aan je vriendinnetje te vertellen. ‘
Zijn groenogige zusje stootte hem hard aan met haar ellenboog. ‘ Je zou aardig doen, Will.’
‘ Dat heb ik nooit gezegd. ‘
‘ Je mompelde iets onverstaanbaars. Ik vatte het op als een positief antwoord. ‘
‘ Dat doe je wel vaker. ‘
‘ Kibbelen jullie altijd zo? ‘ Vroeg ik overduidelijk vermaakt. ‘ Het is namelijk behoorlijk irritant. ‘
‘ En waarom zouden we niets zeggen, Tristan? ‘ Hij sprak mijn naam uit alsof het iets vies was. Mia gunde me een verontschuldigende blik.
‘ Omdat we al jaren lang niet met zijn tweetjes op pad zijn geweest, William. En ik wil het leuk hebben. ‘
‘ Ik zal niets verkopen in jullie buurt, goed? ‘ Stelde ik stellig voor. Ik hoopte dat ik dit statement waar kon maken, aangezien ik toch van die pillen af moest binnen een week.
‘ Dat maakt je acties niet acceptabel. ‘ Bracht Will ertegenin.
Mia liet haar hoofd met een overdreven zucht in haar handen vallen. ‘ Dat zijn onze zaken niet, grote broer. Laat het los. Kate is aardig en wil ons het echte nachtleven van San Diego laten zien. Tristan gaat mee. Of je het nou leuk vind of niet. ‘
Het was enigszins amusant om aan te zien hoe de jongste van het duo overduidelijk de broek aan had in deze broer/zus relatie. Will was het er zo te zien nog steeds niet mee eens. Hij was echter niet in staat om meer tegengas te geven, aangezien Kate het café uit kwam lopen.
‘ Zijn jullie er klaar voor? ‘
Ik was geneigd om heel hard weg te sprinten en nooit meer terug te komen. In plaats daarvan, haakte Kate haar arm door de mijne en sleurde me genadeloos bij mijn veilige haven vandaan. In deze paar seconden, trok ik een heldere conclusie. Dit werd een verschrikkelijke avond.

Reacties (2)

 • Luckey

  Hahahhahaha
  Hij kan beter gaan genieten

  3 jaar geleden
 • AmeranthaGaia

  Kate gaat er zo ontzettend achter komen waar hij zijn geld precies mee verdient.

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen