Foto bij 49 Worth a try

Niet wetend hoe erg haar vriendin leed, slechts enkele kilometer bij haar vandaan, werd Jillian wakker van Alexander. Voorzichtig had hij geprobeerd onder haar weg te kruipen.

“Waar ga je naar toe?” geschrokken maar ook nog steeds slaperig probeerde ik mijn ogen open te doen.
“Niks aan de hand” prevelde hij zachtjes. Met slaperige ogen keek ik naar de klok. Er was een uurtje voorbij gegaan, drie uur in de middag.
“Niks, lief, ga maar verder slapen. Ik moet even iets opzoeken op mijn computer.” Even doezelde ik weer weg. Ver weg hoorde ik Alexander typen en praten in zijn telefoon.
“Generaal Brouwer. Ik weet dat ik op non actief sta. Ik had echter een ingeving. In de tijd dat ik ontvoerd was had AL-Qaida een gebouw. In dat gebouw bewaarde ze enkele inwoners die als slaven gebruikt werden. Ik denk dat je daar moet zoeken.” En was het stil. Met mijn ogen dicht focuste ik me op elk woord dat er gezegd werd.
“Ja ik weet dat het gevaarlijk is….. Ja absoluut ben ik bereid om mee te gaan…. Ik kan zeker de weg wijzen. Ik ken het gebied op mijn duimpje. Geef me een kaart dan kunnen we een plan maken….. Ik kom eraan.” Zijn laatste woorden gingen gepaard met het geluid van een stoel die naar achter werd geschoven.
“Wat ga je doen?” Ik zat rechtop in bed voordat ik het zelf daadwerkelijk door had.
“Ik denk dat ik weet waar Sienna en de andere soldaten zijn. Ik heb gisteren met onze Irakese vriend gesproken die jij had neergeschoten, toen ze je probeerde te ontvoeren. Hij liet niet vele los, maar ik droomde hierdoor over mijn ontvoering. Ik kon me de plek ineens weer voor de geest halen. Het is de moete waard om het proberen.” Alsof het een dagelijkse bezigheid was dat hij soldaten uit de handen van de vijand redde streek hij ontspannen een plukje haar voor zijn ogen vandaan.
“Ik ga langs de generaal. Ik gok dat mijn status non-actief niet langer dan een uur geduurd heeft”. Hij knipoogde naar me en kneep zachtjes in mijn hand voordat hij in zijn uniform de deur uit liep. No way dat ik natuurlijk nog kon slapen. Even dacht ik eraan om achter Alexander aan te lopen. Het feit dat ik niks aan had, en dat ik mijn graag nog wat langer wilde houden weerhield me. Ik trok mijn vrijetijdskleding aan en liep naar de gemeenschappelijke ruimte. Even keek Julian me raar aan.
“kwam jij nou uit de kamer van de kolonel?” Intern sloeg mijn hart een paar slagen over voordat het tekeer ging als een beest in mijn borst. Mijn gezicht probeerde ik koel te houden
“Nee de kolonel is mijn buurman. Ik ben verhuisd weet je nog?” Jullian lachte en knikte.
“Owja! Helemaal vergeten”. Ik probeerde uit alle macht de opluchting van mijn zwetende gezicht te houden.
“Heel brutaal om te vragen misschien. Maar ze hebben je toch niet te hard gestraft omdat je even weg was?”
“Ik ben op non-actief gezet. Maarja, dat stond ik al vanwege mijn ribfracturen. Dus nee”. Ik lachte. Ik was er echt goed vanaf gekomen. Ons gesprek werd gestoord door zijn telefoon die af ging.
“Ja ik kom er meteen aan!” Reageerde Julian op het inkomende telefoontje.
“Sorry ik moet gaan! Maar ik ben blij dat je er goed vanaf bent gekomen. Hij lachte vriendelijk en liep met grote passen weg.
In de gemeenschappelijke ruimte zaten meerdere soldaten die ik herkende. Het viel me op dat de soldaten in de hogere rangen één voor één werden opgepiept om te komen. Ik had zo’n vermoedde dat het te maken had met de informatie die Alexander had. Het hol van de leeuw in gaan. Was dat echt wel een goed idee?

Reacties (5)

 • LarryNiam

  ohh spannend ik ben benieuwd:)
  snel verder<3

  2 jaar geleden
 • Sucrose

  Tuurlijk is dat geen goed idee, maar helaas wel noodzakelijk als ze de mensen willen redden.
  Super goed verhaal. Ben echt benieuwd of het de juiste plek is die Alexander in zijn hoofd heeft.

  2 jaar geleden
 • Butterflygirl

  Onee...dat gaat mis...oneeeeee...

  2 jaar geleden
 • Luckey

  Een goed idee?
  Ja en nee
  Ja ze kunnen mensen redden
  Nee want Alexanders kan gewond raken of ontvoerd worden opnieuw
  Dus wat denkende zelf!!!
  Ik wil heel snel meer!!

  2 jaar geleden
 • AmeranthaGaia

  Was dat echt wel een goed idee?

  Nee, duidelijk niet.


  Mijn radar zegt dat een hoop van mijn regels gebroken gaan worden de komende hoofdstukken?
  Ik zal het tolereren, als ze maar heel snel online komen, want ik heb de laatste tijd vrij weinig tot niets te doen.xD

  2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen