I've been hearing symphonies
Before all I heard was silence
A rhapsody for you and me
And every melody is timeless
Life was stringing me along
Then you came and you cut me loose
Was solo singing on my own
Now I can't find the key without you

- Zara Larson & Clean Bandit

Louis' benen begonnen opnieuw te bewegen, maar hij kon ze niet voelen. Hij had er geen controle over. Hij stormde door de deur naar de lobby en keek verwilderd om zich heen, hopend dat hij ergens een krullenbol zou zien. Niets. Juist zijn moeder, nog steeds diep in gesprek. Ze zag hem en gebaarde naar hem met haar hand. Ze opende haar mond om hem aan te spreken, maar hij schudde zijn hoofd en liep langs haar heen. Thunder sloeg hard tegen zijn bovenbeen.
Louis begon te joggen toen hij de uitgang naderde. Misschien stond Harry nog te wachten op een taxi. Misschien was hij nog maar een halve blok verder, op weg naar de metro. Louis drukte met zijn volledige gewicht de glazen deur open en strompelde in de frisse buitenlucht. Zijn voetstappen echoden op de stoep en hij keek om zich heen, zijn hart stond stil.
Daar stond Harry. Daar stond hij, zijn krullen werden samengehouden door een hoofdband. Hij kroop net in een taxi, Florian stond net achter hem met zijn hand op de onderkant van Harry's rug.
Shit.
Alle energie liep uit Louis' ledematen. Verse tranen prikten in zijn ruwe, tintelende ogen toen hij diep ademhaalde en de deur zag sluiten en hen samen zag wegrijden. Harry was nu samen met Florian. Het is te laat.
Ik meende wat ik tegen Niall had gezegd, dacht Louis. Ik kan het niet riskeren om hem opnieuw pijn te doen. Als hij nu gelukkig is en ik niet, ga ik dat niet verpesten.
Zijn plan was om zich om te draaien en terug naar binnen te gaan om met zijn moeder te spreken. Maar Louis' benen hadden een ander idee. Hij liep richting Barbican station. Zijn gewrichten deden pijn en zijn hoofdpijn kwam tien keer erger terug. Hij reed met de metro naar huis en probeerde niet naar zijn reflectie in het donkere raam te kijken.
Ik moet iets doen. Ik moet iets doen.
Er zat een ritme in. Ik moet iets doen.
Plotse vormde er zich een melodie in Louis' hoofd, een beeld van een zachte gloed in Harry's krullen terwijl hij in een taxi kruipt, vormt zich op zijn netvlies. Zijn adem stokte in zijn keel, zijn vingers vlogen automatisch over zijn knieën, terwijl hij de noten voor zich zag. Groene ogen doemden op aan het einde van de tunnel en meer lijnen vormden zich. Het voelde voor Louis alsof hij aan het weven was; hij wilde dit opschrijven, hij had een potlood nodig.

Hij miste zijn halte bijna, stampte op de trappen en liep naar zijn appartement. Zijn adem ging te snel en hij zweette in zijn jas. Hij was bang dat hij delen zou vergeten, bang dat hij de symfonie, die bloeide als een struik in zijn gedachten, zou vergeten. Maar het was er nog. Het was er nog kristalhelder, toen hij zich in zijn bureaustoel liet zakken en een lade open schoof, zoekend naar een leeg partituur.
Het was te veel, dat was het probleem. Er waren Harry's krullen, Harry's ogen, ja... en nog iets. Nog een andere, hogere melodie. Eentje die geen lage, ruwe stem had en hij wist niet waar die vandaan kwam.
"God," Louis boog zich over de snel gekriebelde noten en wreef in zijn pijnlijke ogen in de gloed van zijn bureaulamp. "Wat ga ik hiermee doen?"
Hij probeerde de twee thema's zo lang mogelijk uit elkaar te houden. Hij probeerde te negeren hoe complementair ze waren. Het was bijna middernacht, voor hij zich realiseerde dat hij een duet aan het schrijven was.
Ik ben het, zag hij en zijn arm verstijfde. Het tweede thema. Zijn hart miste een tel. Ik bedoel, nee... Het is voor de viool, dat andere deel. Dat is wat ik bedoel.
Hij probeerde er niet meer aan te denken. Hij liet het op zich afkomen, tot hij niet meer zeker wist waar hij was, of het nu in zijn eigen kamer was of in een vliegtuig over de donkere oceaan. Vliegend over het kanaal.
Terwijl zijn hoofd niet meer mee deed, bonkte zijn hart in het ritme.
Dit zijn wij. Dit zijn wij.
Op een bepaald moment vielen de oranje zonnestralen op Louis' rug en hij merkte het niet eens.

Afspeellijst
+ symphonie - Clean Bandit ft. Zara Larson

Laat me zeker weten wat jullie vinden!

Greetz Translator

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen