Een beetje verloren keek Aella om zich heen. Wat nu? Waar was hij naartoe? Terug naar het ruimteschip? Of stond hij gewoon ergens in de schaduwen toe te kijken, wachtend totdat ze hem zou smeken om terug te komen?
      Dat ging ze echt niet doen. Misschien had ze haar woorden wat hard geformuleerd, maar ze vond zijn gedrag nergens op slaan. Hayes was een stuk normaler met haar afwijzing omgegaan en zijn gevoelens waren tenminste oprecht. Loki kon het gewoon niet hebben dat hij zijn zin niet kreeg. Maar ze ging zich echt niet tot een romantische handeling laten verleiden, dat zou haar nergens brengen. Als ze één ding in haar vorige leven had geleerd, was dat het wel.
      Helaas was ze wel behoorlijk van hem afhankelijk. Het was ruim twee uur met het openbaar vervoer vanuit het boerengat waar haar moeder woonde en de bussen reden na zessen niet meer. Dat ging ze niet meer halen.
      Wat moest ze doen? Hayes bellen? Die zat met een aantal vrienden in een café en ze wilde hem eigenlijk gewoon een leuke avond laten hebben. Haar moeder kon ze ook niet vragen haar weg te brengen, dan moest ze uitleggen waarom ze ruzie had gekregen met haar kersverse vriendje op wie ze een kwartier geleden nog zo verliefd was geweest.
      Met een zucht begaf ze zich in de richting van de bushalte. Als ze doorliep moest ze het halen. Het was dan wel een lange reis, maar het was goed als ze zelf eens iets tot een goed einde bracht, in plaats van telkens afhankelijk van anderen te zijn.
      Na een minuut of vijf bereikte ze het bushokje. Het informatiepaneel gaf aan dat de bus over drie minuten kwam en ze haalde een opgeluchte zucht.
Mooi.

Helaas kwam de bus niet opdagen. Ze wachtte vijf minuten, tien minuten. Niets. Drie andere passagiers die hadden staan wachten keerden weer terug naar waar ze vandaan kwamen.
      Aella leunde tegen een lantaarnpaal en zuchtte diep. ‘Ben je er nog?’
      Hoewel er niemand meer in de buurt was, sprak ze haar vraag zachtjes uit.
      ‘Het spijt me, oké? Ik kwam ondankbaar over, ik ben blij voor wat je gedaan hebt voor me. Dat had je niet hoeven doen. En het spijt me dat ik er geen toekomst in zie, als dat je werkelijk kwetst.’
      Er kwam geen reactie, het bleef doodstil.
      Aella snoof geïrriteerd, al wist ze niet voor wie die irritatie bestemd was, voor Loki of haarzelf. Ze snapte zijn heftige reactie niet, al had hij wel vaker lichtgeraakt gereageerd.
      Net als jij…
      Dat was waar. Ze hadden niet echt een goede uitwerking op elkaar.
      Ze keek omhoog toen het begon te regenen. ‘Tuurlijk,’ bromde ze. ‘Dat kan er ook nog wel bij.’ Ondanks haar eerdere voornemen haalde ze haar telefoon uit haar broekzak. Ze had het gevoel dat de hele universum de spot met haar dreef toen ze zag dat de batterij leeg was.
      ‘Really?’ Ze klemde haar kaken op elkaar. Al was het helemaal niet zo vreemd, ze kon zich de laatste keer dat ze hem had opgeladen niet eens meer herinneren.
      Dan moest ze toch terug naar haar moeder en een smoes verzinnen waarom Loki ervandoor was gegaan. Zou dat niet alles tenietdoen? Misschien kon ze toch beter wachten tot Loki terugkwam.
      Nee, ik ga niet als een hulpeloos meisje op hem staan wachten.
      Haar gedachten verstilden toen er een auto stopte, recht voor haar. Een raampje schoof naar beneden.
      ‘De laatste bus is al geweest, denk ik!’ riep een mannenstem.
      ‘Daar was ik al bang voor,’ zuchtte ze.
      ‘Zal ik je een lift naar een station geven?’
      Aella zakte iets door haar knieën zodat ze kon zien wie er achter het stuur zat. Het was een jongeman, halverwege de twintig, niet onaardig om te zien met zijn rechts naar boven gekamde rode haar en bijgehouden baard. Zijn blauwe ogen keken haar vragend aan.
      Een beetje argwanend kwam ze dichterbij om hem beter te kunnen zien. Het was natuurlijk typisch iets voor Loki om zich nu als iemand anders voor te doen, al betwijfelde ze of hij een auto kon besturen.
      De man had een open gezicht en zijn blik was geduldiger en vriendelijker dan ze van een vermomming van Loki zou verwachten. Bovendien had ze het gevoel dat Rota daar een zesde zintuig voor ontwikkeld had en dat zintuig was muisstil.
      ‘Graag,’ zei ze uiteindelijk. Zo ver was het niet naar het station. Vroeger zou ze niet zo snel bij een vreemde in de auto zijn gestapt, maar door haar immense kracht maakte ze zich niet zo druk om haar veiligheid. Ze nam plaats op de bijrijdersstoel en trok het portier dicht. ‘Echt onwijs bedankt.’
      ‘Ik kom net uit mijn werk en heb geen plannen vanavond, dus geen probleem.’
      Aella glimlachte en deed de gordel om.
      ‘Waar moet je naartoe?’
      ‘Naar Bristol.’
      Hij gaf een knikje. ‘Ik kan je ook helemaal naar huis brengen?’
      Aella keek hem een beetje argwanend aan. ‘Nee hoor, dat hoeft echt niet.’
      Gelukkig drong hij niet aan. Hij startte de motor en reed weg. Spijt drong zich op toen ze uit het raampje keek. Was dit wel verstandig?
      Plots voelde ze een scherpe pijn in haar been. Ze sloeg ernaar, het voelde als een wespensteek, en ving een glimp op van een injectienaald die dwars door haar broek was gegaan.
      ‘Wat…’ stamelde ze.
      Toen zakten haar ogen dicht.Reacties (9)

 • Grace

  What the hell just happened?!!! Volgens mij gaat Hayes echt flippen als hij dit hoort!

  2 jaar geleden
 • Butterflygirl

  Dit is lekker bemoedigend zeg. Ik moet volgend jaar noodgedwongen liften om van A naar B te komen...in Afrika. Het is of dat, of 5 dagen lopen over onbekens terrein door een onbekend land. Idk wat beter is...
  Er is geen aansluiting van het boerengat waar ik zit naar de stad waar ik heen moet

  2 jaar geleden
  • Croweater

   Oei! Maar misschien wil deze mysterieuze meneer haar gewoon van Loki's duistere plannen redden? Helpt dat? ;P

   2 jaar geleden
  • Butterflygirl

   Niet echt😂

   2 jaar geleden
 • xxJennyxx

  Tja zoietd is helaad te verwacht3n nuet bij vreemden instappej

  2 jaar geleden
 • Altaria

  shiittt

  2 jaar geleden
 • Trager

  Loki, you better get off that nice ass of yours and save her! D:

  2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen