Foto bij Chapitre 12.

"Ja mam, ik heb nog steeds genoeg kleren." ik keek naar mijn laptopscherm terwijl ik met een knot in m'n hotelbed met het thuisfront aan het skypen was. Puck was uit. Morgen zouden we een soort van vrij zijn. We zouden een vergadering hebben rond twee uur, en Puck was mee uit gevraagd door Mylan. Ze was door het dolle heen geweest toen hij haar had gesmst. Ik was blij voor haar. Vanaf het moment dat ze hem leerde kennen vond ze hem al leuk, al stak het wel een beetje. Mylan was een hele leuke jongen. Ik had Puck niets verteld over min jaloezie en had haar alleen heel veel plezier gewenst vandaag. Ze was bijna huppelend de hotelkamer uit gegaan. En nu lag ik hier, samen met mijn laptop, een kop thee en mijn moeder op het scherm. Ik had Alice gebeld, maar die was onvindbaar. Helaas. Mijn zus wist wanneer ik verdrietig was, en andersom. Sinds gisteren had ik een slecht gevoel gehad als ik aan Alice dacht. Alsof er iets gebeurd was met haar. Ik wist alleen niet wat. Ik had het geprobeerd uit mijn moeder te halen, maar die was zo enthousiast over het feit dat ze haar verloren dochter eindelijk weer even kon spreken dat ze me de kans om een vraag te stellen nog niet had gegeven.
"Mam, waar is Alice?" onderbrak ik mijn moeder haar verhaal over wat de buurvrouw had meegemaakt. Mijn moeder keek verbaast.
"Hoe bedoel je? Heb je haar nog niet gesproken dan?" ik schudde mijn hoofd. Ze keek bedenkelijk.
"Ik dacht dat je haar al had gesproken had. Ze is nu uit met vrienden. Heb je al geprobeerd haar te bellen?" ik knikte.
"Ik heb haar al drie keer gebeld mam, maar ze neemt niet op. Is er iets aan de hand?" mijn moeder keek bedenkelijk.
"Het is uit tussen haar en Kevin, maar ik dacht dat je dat al wist. Het is niets voor je zus om iets achter te houden." ik zuchtte. Het was voor mij meteen duidelijk waarom Alice dit niet met me gedeeld had. Kevin was een oud klasgenoot van de middelbare school geweest. Het was een eerste klas eikel. Hij bemoeide zich overal mee, had overal een mening over en vond het leuk om met anderen te spotten. Ik had een tijdje wat gehad met zijn beste vriend, maar toen ik daar een punt achter had gezet had Kevin geprobeerd me zwart te praten op school. Toen Alice en hij wat kregen had ik haar meteen al gezegd dat ik er niet blij mee was. Ik was misschien iets te eerlijk geweest, want mijn eerlijkheid had haar al een aantal keer boos gemaakt. Tja, dat kreeg je als je de grootste eikel van de wereld als vriend nam. Ik kon mijn mening moeilijk voor me houden. Ze was mijn tweelingzus, ik kon zulke dingen niet voor haar verborgen houden. Ik moest haar beschermen voor hem.
"Wat jammer, wie heeft het afgebroken?" mama haalde haar schouders op.
"Ik heb geen idee lieverd, dat zal je je zus moeten vragen. Ik zal haar zeggen dat ze je moet bellen als ze morgenochtend wakker wordt." ik knikte en gaapte.
"Ga lekker slapen joh. Het is al best wel laat, en je zal morgen vast op tijd wakker moeten worden." ik knikte. Ik was te trots om toe te geven dat ik eigenlijk nog zou wachten tot dat Puck terug thuis zou komen. Ik wilde weten of het leuk was, en ik wilde weten of ik nog een kans maakte. Al wist ik diep van binnen al wel dat dat nooit zou gebeuren. Ik zou als ze terugkwam de enthousiaste, beste vriendin zijn en zou blij zijn voor haar.
"Hallo, Grace. Lieverd? Ben je er nog?" ik schrok op uit mijn gedachten en keek weer naar mijn beeldscherm.
"Je ziet er echt moe uit Grace, ga alsjeblieft lekker slapen. Alice zal je vast wel bellen als ze morgen wakker is. Ik zal ervoor zorgen goed?" ik knikte en glimlachte kleintjes naar mijn moeders bezorgde gezicht.
"Zeg je haar dat ik aan haar denk? En geef je pap een kus van me? Ik mis jullie!" mijn moeder stuurde me nog een luchtkus en daarna werd mijn beeldscherm zwart. Ik gooide de deken van me af en liep richting de badkamer om wel vast m'n tanden te poetsen. Ik wilde persé wakker blijven om te wachten op Puck, maar dan kon ik nadat ze thuis was ook gewoon in bed blijven liggen. Nadat ik m'n tanden had gepoetst pakte ik m'n laptop er weer bij en opende ik Netflix. Na lang twijfelen besloot ik toch maar weer voor de zevende keer een aflevering van Good Witch op te zetten. En terwijl de eerste paar afleveringen voorbij waren merkte ik dat mijn ogen dichtvielen. Nog voordat Puck terug was viel ik in slaap.

Reacties (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen