Klossend stapte ik de houten traptrede af naar beneden waar de luidere stemmen van huize Boom zich vormde. Geschuif van stoelen, servies of voetstappen die zich verplaatste volgde. De warme tinkelende stem van mijn zus Sterre vulde mijn trommelvliezen. Ze probeerde zich kalm, rustig en vriendelijk met een tikkeltje beleefd te blijven.
Maar de donkere man bleef maar uitdagend agressief voor Sterre staan.
Met een set drukte ze de Payo de vrijer van ma op zij, waarop de man met de zelfde snelheid zich herstelde en Sterre een set terug gaf. Sterre verloor direct haar evenwicht en met een luide dreun klapte ze tegen de deurpost. Een kreun wist ze tegen te gaan en haar gezicht stond nu niet meer zo vriendelijk, respectvol al dat hij eerder gestaan had.
"Jij vuile fli**er dat je er bent" snoof ze wrijvend over de zijkant van haar hoofd.
Woedde nestelde zich in mij op, maar ik wist dat ik mij moest beheersen. Als ik dat niet zou doen, zou ik hier met de man in de keuken aan het rollen bollen slaan. Zou de politie ons met man en macht uiteen moeten trekken. Iets waar ik niet zo naar uitkeek. Met kwade stampen stapte ik de keuken binnen trok ik Sterre achter mij na een blik met haar te hebben uitgewisseld.
"Blijf met je gore vuile poten van haar af, of moet ik de politie bellen" snauwde ik naar de man, die zijn armen over elkaar heen sloeg en mij met een uitdagende grijns aankeek. "Je bent niks in huize Boom, hebt hier niets in te brengen" snoof ik verder. Mijn lichaam trilde ongecontroleerd maar overgeven zou ik niet. Ik wist me te beheersen. "Ze heeft maar te luisteren" bromde de man, alsof hij mij niet gehoord had.
"Ze heeft een naam. Sterre, en zij heeft helemaal niet te luisteren naar jouw. We delen geen bloed met je, geen band, je bent niets van ons en heeft dus ook niets over ons te zeggen. Of je nu trouwt met ons moeder of niet" snauwde ik met geheven stem. Mijn moeder hield zich stil en probeerde Fay haar boterham te laten eten die ze keer op keer uitspuugde.
"Je hebt June van jullie moeder afgenomen" sprak de man bruusk.
"Wat hebben wij" riep Sterre verhit.
"Wij hebben enkelt en alleen June haar situatie vertelt en gezegd wat wij denken dat het best voor haar was. Ma kan gewoon een omgangsregeling met haar ex-man treffen om haar dochter te zien. Net zoals ze heeft met haar andere kinderen" ratelde Sterre kwaad, ze had haar handen tot vuisten geknepen en keek van moeder naar haar vrijer en weer terug naar moeder.
"Had ze maar eerder moeten nadenken over haar acties, Sterre en ik hebben haar vaak genoeg gewaarschuwd. Vaak genoeg gezegd dat ze moest stoppen met feesten dat ze haar verantwoordelijkheid moest gaan pakken. Maar dat heeft ze niet gedaan, nu dat het te laat is, pakt ze haar verantwoordelijkheid. Denkt ze gelijk dat alles goed is en haar band met haar kinderen niet beschadigd is, fout" snoof ik.
Met mijn hand pakte ik Sterre haar bovenarm vast en trok haar achter mij aan naar de voordeur.
"Wij gaan" knikte ik naar mijn zus, die haar arm los trok "wacht even" mompelde.
Ze draaide haar op haar tippen van haar tenen om, stapte sluiks naar de keuken en kantelde haar hoofd rond de post. "Als dit, einde van de dag blauw is" ze wees met haar vinger naar de plek op haar hoofd "stap ik naar de politie en geef ik je aan voor mishandeling" met dat gezegd te hebben. Draaide mijn zus zich triomfantelijk om en liep mijn richting in. "Nu kunnen we gaan" grijnsde ze, knipogend.
"Ik rij" riep ik als gelijk, waarop Sterre in de lach schoot.

Reacties (2)

  • LarryNiam

    Gadverdamme wat een klootzak, laat die twee asjeblieft zo snel mogelijk naar hun vader gaan.

    2 jaar geleden
  • Luckey

    Eikel dat die is!

    2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen