Foto bij 62. Co. Operate. Concertate.

WIST JE DAT
Wietske heeftf blauw greone ogen net har echte vader Schork?

WIETSKE POV
We gaan bijjna de tunel uit zodat we weer in het roystaurant komen maar voordat we dat doen moet ik plots weer zo huilen. Waaröm huil je nu? “ vraagt Rita weer. “moet ik weer thee voor je zetten”? Ik lach weer een beetje want dat zeij ze vroeger ook altijd in het begin. Maar dan zij ik: ik keek naar mijn zonen in hun ogen en ze hebben precies die van mij een blauwe en een groene. En mijn echte vader schork had die ook twee en ik moet hard huilen. “En nu is hij dood!” roep ik hard. En ik huil hard en dan moeten de baby’s ook huilen en Rita zucht maar dan troost ze ons alle drie om onze dode papa en opa van hun dan.

SCHRUK POV
Iedereen moet hard huilen omdat de leraar dood is dat is natuurlijk ook helemaal niet leuk. Wij ik en mijn broer Schork haden naturlijk een pakt met hem het was een echte vriend. En Marijke was zelfst getrouwt met die malle leraar met zijn krijt altijd. Maar dan hoor ik tussen het huilen nog meer huilen. ‘dat lijkt wel als of er baby’s huilen!” roep ik over al het huilen. Komt dat uit het tunnel luik? Vraag ik me af zeg ik hardop. Ik stop met huilen en ik zeg “ik ga even kijken of ik een baby hoor huilen’ en ik loop naar het luik in de gront. Maar Schork fronst zijn ogen en zegt, wacht even broer Schruk . laat mij maar gewoon even.
Dus Schork opent naar het luik en hij ziet…

SCHORK POV
Ik zie dan ineens mijn dochter Wietske en mijn oude dochter Rita met twee hele knappe baby jongens Ruben en Bram en ze hebben vier ogen die ik ook heb! Precies! “WIietkes! Rita!” roep ik in de tunnel en de meijden kijken omhoog en de jonge babby’s ook. “Huh!” roepen de meiden en de baby’s ook als ze konden praten maar die zijn opgeboren in een tunnel dus dat weten ze nog niet. en dan moeten we allemaal hard lachen want Bram laat een boertje. Oeps zegt wietske.

BRUTUS POV
Ik ben Brutusu en er komen ineens een heel gezelschap in mijn terotium binnen gewaden! Dan zegt de man dat hij wraak wil en dat zij ook slecht zijn. We lachen alemaal hard beter nog we snaterlachen als echte slechte rikken. “Ik ben Brutus en ik ben wel de baas!” “Ja is goed,”zegt het meisje maar “wil je ons wel helpen dan met het strafen van iedereen die ons heeft aangedaan?” Ik ben Brutus en ik twijfel maar dan zeg ik oke is goed wat moet ik doen en wie zijn jullie eigenlijk. Het meisje zegt “Ik ben Dries en dit is de kat Snoespoes en die heft het virus gestolen en nu is die lauw en als je hem aan raakt dan wort jij ook lauw en dan kunen we de wereld en zels heel dipjedip roveren en wraak nemen op ales wat mij en mijn vader roy kwaad heeft gedaan.”’ Ik ben dan roy ‘zegt Roy. ‘hmm denk ik nog eventjes na en wat betekent dat dat als ik lauw ben want ik ben al brutus en van on over het winnen van de wereld!” en ik laat mijn tanden nog eens goed zien om te zegen dat ik niet van grapjes hou.
“dan krijg je supere krachtsen en kan je soms in de toekomst kijken of zien wat anderen mense voele en denke en soms zelfs vliege of andere super heldenkrachten doen! Of juist super slecht zoals wij zijn!” zegt de meis en dan over tuigd ze me met die woorden en ik pak da kat in mijn armen en knuffel even. Ik voel een kriebel in mijn nek en ik denk dat is de kat maar dat is niet het is de… LAUW!! Roep ik en MAUW roept de kat want die heb ik in middels laten vallen en die rent rontjes om mij heen en ik dans rondjes door de gevangenis fort.
“dit voelt goed! slecht!” roep ik en voel me helemal lekker. Maar dan plotse…
Wort de bewakker waker! “Ho eens even jij! roept hij en ik zeg “Jij weer hier ga je spijt van krijgen?
Maar dan pakt hij de kat op en rkoetl!

DE MAN” VAN DE VERGARDERING POV
Ik ben met almijn papieren op het kantoor en ik probeer me te concernternen maar dat is heel lastig want er komt alemaal rook! Door het raam naar binne en ik zit op de 8 hoog! Ik krijg alemaal hoest binnen en moet kuchen. “Ahum ahum” “ahum ahum”. Dat is toch wel mooi geweest hoor. Al die rook ik kan niet werken zo. Ik ga wel weer naar de brandpreventief want langer dan dit kan het niet worden. Ik stommel van de trap af en loop naar buiten en ik verbas me over alle rook die ik overal! Dus ik lopen en lopen maar al gauw benik al de weg kwijt. Dan inens bots ik op iets op. “Ahum zeg ik” en het iets zegt “sory heb jij de comisares gezien?’ “Ah… um… nee, die zoek ik ook en wie ben jij?” “Ik ben Sylvia laten we samen verder zoeken.” “Aangenahum kennis te maken zeg ik” en we zoeken samen verder. Raecties?

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen