Foto bij 043 • Het GryffindorprotestEleanor klopte zachtjes op de deur van de Slytherins Dungeon en wachtte geduldig tot de deur openging.
      'Blaise! Laat die deur dicht! Straks is zij het weer!' klonk er door de openstaande kier, waarop een stem antwoordde. 'Kop dicht.' En Blaise opende de deur. 'Draco is hier niet,' zei hij meteen.
      Eleanor knikte begrijpend. 'Kan ik alsnog binnen komen?'
      Blaise zuchtte bezwaard, maar liet haar met een handgebaar binnen. Ze stapte de vrij lege kamer binnen en verrassend genoeg voelde ze zich wat onzeker. Niet omdat de kamer griezelig was, of omdat ze bang was voor de mensen binnenin, maar omdat dit Draco's vrienden waren en op Pansy na maakte ze graag een goede indruk voor hem.
      'Ik ga er vandoor.' Pansy stampten langs Eleanor heen en smeet de deur achter zich dicht. Eleanor keek haar na en grinnikte. 'Die stapt elke dag met haar verkeerde voet uit bed, of niet?' Ze draaide zich om naar Blaise die ondertussen in een van de stoelen was neergezakt. Hij haalde nonchalant zijn schouders op. 'Ik geef haar geen ongelijk.'
      Eleanor trok nieuwsgierig een wenkbrauw op. 'Vertel.'
      Blaise wierp haar een korte blik toe, waarna hij weer naar de brandende haard tuurde. 'Ik moet je hier ook niet.'
      'En waarom is dat?'
      'Omdat je een bloedverrader bent.' Hij keek haar fel aan. Net als Draco al die jaren had gedaan; hooghartig, bevooroordelend en eenvoudig gezegd, als een eikel. Maar aangezien ze dat vaker had meegemaakt, was ze niet onder de indruk van zijn blikken en oordelen. Dit was gewoon een ander Draco.
      Ze ging in de bank tegenover hem zitten. 'Omdat ik ben opgevoed door Muggles, is dat het? Of is het misschien gewoon omdat je een hekel hebt aan iedereen die niet aan jouw standaards voldoet?' Ze legde haar benen over elkaar en keek hem aan. 'Je maakt niet graag vrienden, of wel?'
      'Ik hou van mijn privacy.'
      Ze trok haar onderlip begrijpend op. 'Dat herken ik wel. Of laten we zeggen, nu doe ik dat wel. Mijn vrienden drongen zich te veel op, staken hun neus in mijn zaken en lieten me niet met rust zelfs als ik erom vroeg. Ik kan begrijpen waarom je van die rust houd. Het is niet zo gemakkelijk dat terug te krijgen als je het bent verloren.'
      'Dus waarom zoek je het nu dan op als je zelf zegt dat ik van mijn rust houd?'
      Ze haalde haar schouders op. 'Je bent een van Draco's vrienden. Daar wil ik graag interesse in tonen.'
      'Laat ik je uit die droom helpen.' Hij stond op. 'Ik ben niet zo op Draco gesteld als iedereen verneemt.' En hij verdween naar zijn kamer en liet Eleanor achter in de Slytherins gemeenschappelijke ruimte. Zuchtend stond ze op en rekte zichzelf uit. Jammer. Ze had zich graag nog even met hem vermaakt, maar ze mocht niet met haar eten spelen. Niet op die manier, dacht ze lacherig, maar ze stangde graag de Slytherins. Zelfs als het vrienden waren van Draco. Maar tegenwoordig joeg ze elke leerling op stang.
      Haar maag rommelde. Het was tegen de middag en ze had haar Herbology lessen overgeslagen. Nadat ze Neville en Hannah in de gangen had betrapt drie dagen terug, keek ze er niet zo naar uit hen weer te zien. Net zo min als haar Afdelingshoofd, wiens vertrouwen ze had geschaad. Niet dat ze veel keuze had. Ze verbaasde zich erover dat ze nog niets van Professor Sprout had gehoord na het gedrag dat ze had getoond, maar daar zal Snape wel een handje bij hebben geholpen. Ergens voelde ze zich daar een stukje machtiger door. Alsof het schoolbestuur haar niets meer kon maken nu Snape achter haar stond. Althans, min of meer. Ze kon het niet te bond maken natuurlijk, al was de verleiding groot. Om nu hier weer te zijn, in de gangen van Hogwarts, maakte de verleiding groot haar oude professoren opnieuw uit te testen. Of in ieder geval degene die ze niet mocht. Ze grijnsde. Dat zou toch een uitdaging zijn. Misschien was het de moeite waard dat te proberen.
      Bijna werd ze omver gelopen door twee jonge Gryffindors die gehaast naar een groepje leerlingen toe renden. Geërgerd keek ze hen na. Ze trok haar mantel recht en stapte op hen af, klaar om een woordje te doen over hun lompe gehaast in de gangen, toen ze een deel van het gesprek opving.
      'Longbottom ook? Wat probeerde ze te doen?' vroeg een blonde jongen aan een ouder Ravenclaw meisje.
      Zij haalde haar schouders op. 'Joost mag het weten, maar ze moesten een goede reden hebben om in Snapes kantoor in te breken.'
      Eleanor fronste. Snape's kantoor? Ze spitste haar oren, nu wel erg nieuwsgierig naar de reden van inbraak toen een van de meisjes verder praatte:
      'Ik heb gehoord dat ze Godric Gryffindors zwaard hebben gestolen.'
      'Nee, oen,' antwoordde de Ravenclaw kattig op de Gryffindor brunette. 'Snape heeft ze betrapt. Ze zijn de hele nacht in de kerkers gehouden en ze komen er vanmiddag pas uit.'
      Het blonde jongetje uit Gryffindor rilde. 'Ik vind het dood eng. Wat zou er allemaal met ze gebeuren?'
      'Wat denk je, Don, ze worden gemarteld. De Gryffindors hebben de dooddoeners tot nu toe flink uitgedaagd en de eerste maand is nog niet eens tot een einde. Als dit zo doorgaat heeft het consequenties voor ons allemaal..'
      Eleanor fronste. Wat moet Neville met het zwaard van Gryffindor? Was dat waar hij met Hannah over sprak die avond? Was dat wat ze van plan waren? Waarom? Het beeld dat de lieve jongen uit Gryffindor bruut werd gemarteld in de kerkers schoot kort door haar hoofd. Ze voelde wroeging voor hem en voor iedereen die hetzelfde had meegemaakt. Als ze over haar eerste keer onder de crusiatus curse terugdacht, protesteerde haar pijn-zintuigen en begon alles te tintelen. Een walgelijk gevoel. Maar Neville kreeg wat hem toekwam. Inbreken in het kantoor van de hoofdmeester, wat dacht hij wel niet?
      Toen de drie jongere kinderen Eleanor in de gaten kregen, keken ze haar verschrikt aan. Stamelend en mompelend schuifelden ze achteruit terwijl ze haar aan bleven kijken. Maar Eleanor had al geen aandacht meer voor hen. Dus Neville zat achter het zwaard van Gryffindor aan? Wat wilde hij daarmee? Misschien werd het tijd dat ze hem maar eens in de gaten blijft houden. Hij werd haar iets te rebels.
Reacties (6)

 • GossipGirl21

  mooi

  2 jaar geleden
 • DieEneSaar

  Zucht*

  2 jaar geleden
 • GoCrazy

  Ik wil eigenlijk wel dat ze terug aan de goede kant komt hoor, ze mag dit Nevel niet aandoen! : (

  2 jaar geleden
 • VampireMouse

  Late reactie vandaag, maar ze mag niet doorslaan hoor! Ze moet ze juist helpen!!! Maarja dat wordt dan d'r eigen dood ofzo..

  2 jaar geleden
 • BOOKWURM

  Eleanor don't you dare Hurt Neville or imma get my ass over there and slap and criatus the fuck out of you

  2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen