Zo gaat het goed. We staan voor. We hoeven alleen dit maar vol te houden, maar ik vertrouw het niet helemaal. De Fire Dragons lijken niet eens een beetje terneergeslagen door hun achterstand. Er klopt iets niet. Ze zijn iets van plan.

“Shawn, scoor d’r nog eentje nu we hier toch staan!” roept Thor. Hij heft grijnzend zijn vuist.

“Dat is goed!” roept de jongen terug alsof het niets is.

We nemen onze posities weer in en Changsu Choi neemt de aftrap. Samen met hem schieten ook Claude, Bryce en Byron naar voren. “Blijf opletten!” Hoor ik Jude achter me roepen. “Hou je ogen op de bal.” Byron passt de bal naar Claude, die naar voren rent.

Jordan vliegt meteen op hem af en maakt een sliding, maar Claude springt in de lucht en ontwijkt hem. “Het lijkt wel of je vooruit bent gegaan, Janus,” zegt hij, expres gebruikmakend van Jordan aliennaam. Hij grijnst. “Maar het zal niet genoeg zijn.”

Grommend kijkt Jordan hem aan. “Hoezo, Torch?” vraagt hij op dezelfde toon. “Wat wil je daarmee zeggen?” Claude grijnst enkel. Een gemene, arrogante grijns. Het soort grijns dat me aan hem als alien herinnert. Aan de reden dat ik het uitmaakte en aan al het gedoe dat daarop volgde. Ongemakkelijk kijk ik weg. Daar wil ik liever niet aan denken.

Claude passt de bal naar Changsu Choi, maar die raakt hem kwijt door Shawns Sneeuwengel. Alweer. Shawn is echt goed bezig. Hij passt de bal naar Hurley, maar dan glimlacht Choi ineens. “Oké, nu gaan we het doen. Onze perfecte tactiek zal ze nu tegenhouden.” Dit zal het zijn. Hun geheime wapen. De reden dat ik het niet vertrouw. Choi steekt dramatisch zijn hand in de lucht. “Luister naar het gebrul van de draak. Dit is onze geheime tactiek: de Perfecte Zone Druk!”

De spelers van Fire Dragon omsingelen Hurley, maar niet alleen Hurley maar ook Shawn, die het dichtst bij hem staat. En ze omsingelen ze niet zomaar, maar blijven razendsnel rondjes om ze heen draaien.

“Wat een snelheid,” mompelt Thor overdonderend.

“Wat?” zeg ik verbaasd. Deze tactiek slaat echt alles. En het werkt nog ook. “Hurley, Shawn, doe voorzichtig jongens!” roep ik ze toe.

Jude klinkt net zo verbaasd. “Hoe komen jullie aan die techniek?” vraagt hij gefrustreerd. “Door ze allebei te omsingelen, verlammen jullie ons hele team.”

Bryce slaat zijn armen over elkaar en glimlacht tevreden. “Sorry dat ik je moet teleurstellen, maar het is geen techniek. Het is tactiek.” Ik luister naar zijn uitleg, maar kijk de jongen niet aan terwijl hij praat. Ik ontwijk hem liever, en dat had ik ook zeker gedaan als ik dit niet wilde horen. “Kijk goed naar de beweging van de twee concentrische cirkels. Het is net alsof er een draak om hen heen draait.” Dus dat bedoelde Changsu met die opmerking over een draak.

"Zo, hoe denk jij aan deze constante druk te ontkomen?" Ik kan Choi horen praten, maar ik zie hem niet, net zoals ik Hurley noch Shaw kan zien. Ik zie wel dat de cirkels steeds kleiner worden. Ze sluiten ze helemaal in!

"Oh, dit bevalt me niks…” mompelt Hurley, en ik ben het hartgrondig met hem eens. “Ze komen steeds dichterbij." Dan lukt het ze inderdaad. Ze pakken de bal van Hurley af en in een razend tempo wordt de bal rond gepasst in de cirkel waar Shawn in opgesloten zit. "Is dit een grap ofzo?” gromt Hurley. “Geef die bal terug!" Hij rent naar de cirkel, in een poging de bal te pakken, maar hij wordt achterover gesmeten en belandt op de grond. "Dit lukt nooit, hun tactiek is veel te sterk."

"Zelfs wanneer ze zo snel rennen, weten ze nog de bal naar elkaar te passen,” mompelt Shawn instemmend.

"Probeer hem maar eens af te pakken!" zegt Choi uitdagend. Hij lijkt wel erg zeker van zijn zaak.

"Ja, en ik zal het bewijzen ook!" roept Shawn strijdlustig.

Hurley knikt instemmend. "Ik ben er klaar mee! We zullen die gasten eens wat laten zien, toch Shawn?"

"Inderdaad." Maar het gaat duidelijk niet zoals gepland. De twee jongens botsen hard tegen elkaar op. Shawn schopt hard tegen Hurleys knie en Hurley valt en komt hard op Shawns scheenbeen terecht. Ze slepen elkaar mee en vallen allebei op de grond. De Perfecte Zone Druk lost op en de jongens liggen allebei op de grond.

"Shawn! Hurley!" roept Mark geschrokken vanaf de kant.

Meteen ren ik naar ze toe, en ben niet de enige. Binnen een paar tellen staat het grootste deel van ons team om ze heen. "Hurley, gaat het?" vraagt Fay bezorgd.

 "Shawn!" Axel loopt naar hem toe en lijkt hem vol zorgen aan.

"Wat een tragedie... Niet boos worden, hoor. Wij kunnen er niets aan doen. We hebben ze niet eens aangeraakt.” De woorden van Changsu Choi klinken eerder spottend dan serieus, het is een uitdaging. Ik werp hem een kwade blik toe. Het is echt wel hun schuld dat Shawn en Hurley nu het veld af strompelen met ondersteuning van anderen. “Ze hebben het allemaal zelf gedaan. Onze druk is zo perfect dat jullie niet zien wat jullie teamgenoten doen. Door de angst hebben wij jullie in onze macht. En daardoor kunnen jullie niet meer helder nadenken."

"Door de angst hebben jullie ons in jullie macht?" vraagt Jude fronsend.

Changsu Choi glimlacht. "Geef nou toe dat jij ook niet weet wat je moet doen. Je bent gewoon bang. Dat is de ware geheime tactiek van de Fire Dragons. De Perfecte Zone Druk."

Eén blik op Judes gezicht zegt genoeg. Hij kijkt absoluut niet blij. Changsu heeft gelijk. Mijn ogen glijden langs de rest van mijn teamgenoten en ik zie bij iedereen dezelfde blik, maar ook een bittere vastberadenheid. We geven niet op. We gaan dit niet verliezen. We zullen door de Perfecte Zone Druk heen breken. We verslaan de draak.

Wíj gaan naar het wereldkampioenschap.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen