"Het spijt me echt,” mompelt Darren voor de zoveelste keer. Hij kijkt ongelofelijk schuldig naar zijn handen, zielig als een geslagen puppy. “Ik... Ik kon ze niet tegenhouden."

"Geeft niks, Darren. Wij zijn hier natuurlijk ook verantwoordelijk voor,” stelt Jude hem gerust, en hij spreekt voor het hele team.

"De Perfecte Zone Druk is moeilijker te ontwijken dan ik dacht,” zegt Axel peinzend. Zodra we er slecht voor staan, lijkt hij gelukkig wel meer met zijn gedachten bij de wedstrijd te zijn.

Austin kijkt hem bemoedigend aan. "Maak je geen zorgen, Axel,  het is nog niet voorbij! Wij tweeën hebben ook nog een geheim wapen, of niet? We zullen ze eens wat laten zien!"

"Bedoel je onze techniek?" vraagt Axel.

 "Nee,” mompelt Nathan, “ook met onze supertechnieken kunnen we niet aan hun druk ontsnappen."

“Kom op, jongens, we breken er wel doorheen!” doorbreek ik hun gepieker. “De wedstrijd gaat door, en we gaan die tactiek breken!” Mijn teamgenoten glimlachen en we gaan weer op onze posities staan. Jude kijkt peinzend voor zich uit. We gaan weer verder met de wedstrijd. Ik krijg de bal aangespeeld en pass hem naar Fay. Meteen verzamelen de spelers van Fire Dragon zich om ons heen en beginnen in cirkels te rennen. We zitten vast in de Perfecte Zone Druk. “Fay!” roep ik bezorgd.

“We breken hier wel doorheen, Cass!” roept ze terug. Ik kan haar niet zien tussen de spelers door. “We zijn beter op elkaar ingespeeld dan wie dan ook. Als iemand dit kan dan zijn wij het!”

Ik knik instemmend. We kunnen dit. We moeten de Perfecte Zone Druk doorbreken. Ik loop rond, op zoek naar een zwakke plek in de cirkel, maar ik vind hem niet, terwijl de ruimte steeds kleiner wordt. “Nu?” vraag ik hard.

“Nu!” antwoordt Fay. Beiden duiken we op dezelfde plek tegen de cirkel, maar we botsen niet op elkaar, zoals de rest. Ik weet hoe Fay draait, dus ontwijk ik netjes, terwijl zij precies op tijd opzij stapt voor mijn voet. Ze passt de bal door het korte gat dat we gecreëerd hebben en dan heb ik ineens de bal.

“Fay, het is gelukt!” roep ik uit, alsof we de hele tactiek al gebroken hebben. De binnenste ring is gebroken, nu alleen de laatste nog. Er klinken verbaasde kreten, van de Fire Dragons maar ook van onze teamgenoten. De Perfecte Zone Druk heeft het niet eerder zo moeilijk gehad. Ik hou de bal dicht bij me, terwijl de buitenste ring om ons heen blijft draaien en steeds dichterbij komt. Het gevaar is nog niet geweken.

“Cassi, pas op!” roept Fay naast me. De spelers komen gevaarlijk dichtbij, maar ik draai met mijn rug naar ze toe. En dan zie ik het. Er zit een gat in de cirkel. Een gat in de Perfecte Zone Druk. Er is een opening, en het is geen slordigheid, maar met opzet. Claude kijkt me niet aan, maar houdt een gat voor me open. Met een strakke pass schiet ik de bal precies door het gat naar Jordan en de Perfecte Zone Druk lost op. “Goed zo, Cassi!” zegt Fay enthousiast. We hebben hun tactiek gebroken!

“Claude!” roept Bryce geërgerd. “Wat doe je?” Ik kijk opzij en zie hoe Bryce zijn vriend nijdig aankijkt en dan wegrent. Mijn blik kruist die van Claude. Hij heeft me geholpen, hij maakte dat gat expres. Ik schenk hem een dankbare glimlach en kijk dan ongemakkelijk weg en ren naar voren. Jordan passt de bal terug naar mij, maar dan rent Bryce ineens op me af. Met een ruwe tackle pakt hij de bal af, en trapt daarbij hard tegen mijn scheenbeen.

Ik struikel en beland hard op de grond. “Au!” De scheids fluit voor de overtreding en ik kijk Bryce verontwaardigd aan.

Hij kijkt even op me neer en kijkt dan nijdig naar Claude. “We mogen de overwinning niet zomaar opgeven, omdat jij niet tegen je ex-vriendin kunt spelen,” zegt hij kil. “Zet je er overheen. We moeten winnen.”

Fay stampt op hem af. “Waar sloeg dat op?” vraagt ze hem razend. “Dat was geen ongeluk en ongelofelijk onsportief en idioot. Blijf van mijn zusje af! Waag het niet haar nog eens pijn te doen, en jij-” Ze richt zich tot Claude, maar ik sta snel op. Het doet even pijn en ik hou er waarschijnlijk een blauwe plek aan over, maar niets ernstigs. Ik kan door.

"Fay,” onderbreek ik haar tirade. “Het is oké, laat maar. Laten we verder spelen.” Ik kijk Claude en Bryce niet aan, en Fay wil duidelijk protesteren, maar dan roept Jude ons ineens.

“Gaat het, Cassi?” vraagt hij eerst, waarop ik knik. Hij lijkt opgelucht en gaat dan verder. “Ik denk dat ik weet hoe we de Perfecte Zone Druk echt kunnen breken: We moeten onze techieken vergeten!"

Dat levert hem flink wat vreemde blikken op, maar Jude negeert de starende blikken en kijkt naar Percy.

"Het is nu tijd om te kijken of jullie training nut heeft gehad,” zegt onze coach enkel.

Jude knikt. "Prima. Denk aan onze training in de modder. Ik wil dat jullie spelen alsof dit veld ook modderig is." Ik kijk hem verbaasd aan en ik zie dat ik niet de enige ben. Fay haalt haar schouders op en we gaan weer op het veld staan.

Ik neem zelf de vrije trap, terwijl Fay nog steeds dodelijk naar Bryce staart. Ik schiet naar Austin en die rent naar voren, met Axel op de hielen. "Austin, snel!” roept Jude. “Pass de bal naar mij!"

Austin passt de bal en daar is de Perfecte Zone Druk weer. Even kijkt Jude verbaasd en Austin kijkt angstig om zich heen. "Nu ben jij aan de beurt, Jude Sharp,” zegt Choi.

Jude glimlacht en ontspant. Hij heeft een plan. "We doen alsof het veld modderig is. Kom op, pakt deze maar. Ja!" Hij trapt de bal hoog de lucht in, tot de verbazing van de Fire Dragons. De Perfecte Zone Druk breekt, alweer.

 "'t Is goed, ik heb hem!" roept Claude. Hij springt in de lucht, maar Nathan springt hoger en passt de bal naar Austin.

"Als op een modderig veld..." mompelt de jongen. Hij neemt de bal aan. " Dat - dat wordt dan zoiets!" Hij blijft de bal hooghouden en speelt hem zonder de grond te raken door naar Archer, en die doet hetzelfde. De bal vliegt rond, zonder de grond te raken. Zonder de Fire Dragons een kans te geven om.hem af te pakken.

"Het werkt!” joelt Hurley enthousiast vanaf de zijkant. “Onze training in de modder heeft zin gehad!" Iedereen kijkt enthousiast toe.

"Ja, dat noem ik nog eens een geheime tactiek!” zegt Willy. “Daar moeten we een sterke naam aan geven.” Oh hemel, waarom laat iedereen hem altijd de namen verzinnen. Ik hoop dat hij het niet helemaal verpest. “Wat vinden jullie van: Oneindige Lucht?"

Dat valt gelukkig mee en Hurley springt op en slaat een arm om Willy heen. "Dat is echt super!"

De bal gaat ondertussen door van Thor, naar Jordan en komt uit bij Jude. Jude geeft een voorzet naar Xavier en ik kijk hem vragend aan. Hij knikt. We gaan het proberen, we hebben niets te verliezen.

Ik ren naar hem toe en Xavier schiet de bal zo hoog mogelijk de lucht in. Van zijn handen maakt hij een opstapje. Ik zet mijn voet in zijn handen en hij geeft me een voetje, terwijl ik spring. Zo kom ik veel hoger. Tot nu toe gaat het goed. Deze supertechniek waar we al een hele tijd aan werken. Dit deel ging tijdens het oefenen met veel vallen en opstaan. Xaviers handen waren rood en pijnlijk, maar we hebben ontdekt hoe ik moet springen zodat de noppen van mijn schoenen niet in zijn handen drukken. Ik ben zo vaak uit balans geraakt en gevallen, maar nu gaat het goed. Misschien gaat het lukken! Ik schiet de bal op doel af, maar het gaat niet goed. Iets in de timing klopt niet. Heel even zie ik licht, zoals de bedoeling is, maar het zonlicht is zwak en waterig, als het eerste lentezonnetje, en dan is het weg. De techniek lukt nog steeds niet. Ik val omlaag en land netjes op mijn voeten. Xavier pakt me even vast, om zeker te weten dat ik niet omval. Teleurgesteld kijk ik naar de bal, die moeiteloos wordt tegengehouden. We waren zo dichtbij, onze supertechniek is bíjna klaar. “We proberen het nog eens,” zegt Xavier bemoedigend. “Het gaat ons lukken.”

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen