Loki stak de mobiele telefoon die hij net uit een winkel had gejat in zijn broekzak. Hij droeg nog steeds dezelfde spijkerbroek en overhemd als eerder op de dag. Op de een of andere manier voelde hij zich zo meer met haar verbonden.
      Hayes had hem instructies gegeven over de telefoon en zijn nummer in de contactenlijst gezet, maar eigenlijk was de uitleg een beetje langs Loki heen gegaan. Hij zou pas bellen als hij Aella gevonden had en dan kon ze dat vast zelf wel doen, en in het zeldzame geval dat de anderen haar vonden dan slaagde hij er vast wel in om op te nemen. Het kon nooit heel ingewikkeld zijn.
      Loki keek omhoog, daar zag hij nog net het ruimteschip uit zicht verdwijnen. Eindelijk, hij was alleen.
      Nou ja – alleen… dat was hij geenszins. Als sinds hij was teruggekeerd had hij de verandering van de atmosfeer gevoeld. Er hing een brandlucht, met een zweem van zwavel.
      ‘Vertel me nou maar wat je wilt.’
      Zijn ogen schoten over het besneeuwde oppervlak, op zoek naar een flikkering, iets wat hun aanwezigheid verried.
      Er verstreken een paar tellen. Loki wachtte zwijgend af, veinsde geduld. Anders zou het alleen maar langer duren. Hoe vaak had hij zelf niet zulke spelletjes gespeeld?
      Hij trok een verveeld gezicht, maar onderhuids jeukte het ongeduld. Wat hadden ze met Aella gedaan? Zijn mond voelde droog. Had hij dit moeten voorzien? Hij had nooit bij haar weg moeten gaan. Feit was echter dat hij te beschaamd was om terug te gaan.
      Aella maakte veel meer bij hem los dan hem lief was. En dat had hij er ook nog eens duimendik bovenop gelegd. Waarom had het hem zo erg aangetrokken toen ze beweerde dat er geen toekomst voor hen was? Dat was toch niet iets waar hij het zelf mee oneens was? Zich aan iemand binden, dat ging hij echt niet doen. Altijd rekening houden met een ander – nee, bedankt. Hij wilde haar gewoon zoenen, haar ontkleden en haar beminnen. Eén keertje, een paar keer wellicht.
      Meer niet. Het was een lichamelijke aantrekkingskracht die hij voelde, en veel zwaarder moest hij er niet aan tillen.
      Of toch wel?
      Haar verdwijning liet het jeuken in zijn schedel, zorgde dat al zijn spieren constant gespannen waren. En hij was misselijk, kon amper wat eten.
      Alleen lichamelijke aantrekkingskracht? Ammehoela. Zo beroerd voel je je niet omdat je een potje vrijen misloopt.
      Het was waar. Hij wist het. En het frustreerde hem bijna net zo erg als haar verdwijning. Verlangen was kwellend. Hoelang had hij niet verlangd naar de goedkeuring van zijn vader? Het was verzengend geweest, had hem een bondgenootschap met Thanos laten sluiten – het had hem bijna vernietigd.
      Wilde hij weer dat pad op? Zich kwetsbaar opstellen? En voor wat? Voor een paar kriebels in zijn buik?
      Nee, bedankt. Zijn gezicht werd grimmig. Misschien was het beter zo, nu zijn gevoelens alleen lichtjes opvlamden. Hij kon haar beter nu verliezen, nu voelde hij geen verlangen om een hele wereld plat te branden.
      Maar ik wil haar niet aan hun verliezen. Zijn kaakspieren spanden zich aan. Zij hebben al genoeg van me afgenomen.
      ‘Komt er nog wat van?’ gromde hij.
      Misschien waren ze hier niet voor een deal. Misschien wilden ze hem gewoon in de gaten houden. Net toen hij daarvan overtuigd raakte, materialiseerde er iemand vlak voor hem.
      ‘Loki.’ Een roodharige jongeman knikte hem toe.
      Loki trok zijn wenkbrauwen op. ‘Wat zie jij er charmant uit zo zonder vlammen die uit je hoofd slaan.’
      De ander glimlachte minzaam. Welke van de vijf broers het was, was onmogelijk uit te maken. Om een of andere reden vonden ze het nodig om er allemaal hetzelfde uit te zien.
      ‘Ik had nooit verwacht dat de god van de chaos zich als de beschermster van een aards meisje zou opwerpen.’ Hij hield zijn hoofd schuin. ‘Dan moet het wel extra pijnlijk zijn dat mijn broer nu boven op haar ligt? Zelfs in een verlamde staat schijnt ze lekker te berijden te zijn.’
      Loki voelde zijn slaap kloppen. Hij probeerde zijn emoties te bedwingen, zich niet gek te laten maken. ‘Zelfs jullie zijn niet zo dom om een Walkure te verkrachten.’
      Hij wist dat hen onmogelijk was om dat te doen, maar niettemin voelde hij een steek in zijn buik. Er waren zat dingen die ze wél met haar konden doen.
      ‘Wat moeten jullie van haar?’
      De ander haalde zijn schouders op. ‘Vader wil je gewoon dat je lijdt.’
      ‘Vanwege die stomme snol van een zusje van je?’ snauwde Loki. ‘Die gek heeft heel Asgard al verwoest. Is dat niet genoeg?’
      Hij strekte zijn vingers, maar kneep ze toch weer samen om te voorkomen dat er een dolk tussen verscheen. Hij kon die klootzak niet doden. Wie weet wat ze dan met Aella zouden doen.
      ‘Sommige geliefden zijn onvervangbaar.’ Een valse grijns tekende het gezicht van de roodharige man. ‘Maar dat zul je nog wel merken.’
      Na die woorden loste de man op in een rode wolk, die de opstekende wind uiteendreef.
      Loki balde zijn vuisten, kneep zijn lippen op elkaar. De laatste woorden spookten door zijn hoofd.
      Focus je. Hij duwde de woede uit zijn lijf vandaan. Er is maar één manier waarop ze hier weg kunnen. Je moet naar Yggdrasil.


Reacties (8)

 • Altaria

  omg omg omg

  2 jaar geleden
  • Croweater

   Yaaaay Avivaspam<3

   2 jaar geleden
 • CORPSEHUSBAND

  shit just got real.

  2 jaar geleden
 • Grace

  Nu stel ik me een evil versie van de broertjes Wemel voor(krul)

  Ik ben wel benieuwd wat er gebeurd is en wie dat zijn en waarom ze Loki zo op stang kunnen jagen en hoe hij Aella gaat redden!

  2 jaar geleden
 • Trager

  Meh. Ik eis een stukje waarin Loki die roodharige klojo terugpakt.

  3 jaar geleden
 • Butterflygirl

  Ik vond dat dit hoofdstuk een beetje een creepy sfeertje had om eerlijk te zijn. Ik weet niet of ik de enige was, maar...

  3 jaar geleden
  • Butterflygirl

   Maar los daarvan, ik snap hier heel erg weinig van. Waar is hij, wie zijn dit? Vlammen? Zusje? Ygdrasil? Waat?? Geen infinity war spoilers please though

   3 jaar geleden
  • Croweater

   Nee geen spoilers hoor ;(

   3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen